Documentaire Nina Derwael (team Belgym) | weg naar Olympische Spelen

Liefhebbers konden al genieten van een documentaire over de weg naar de Olympische Spelen van Ann Wauters. En nu is het – op donderdag 22 juli – de beurt aan Nina Derwael en team Belgym. Te kijken om 21.20 uur op Eén.

Nina Derwael

In januari 2020 richtte Nina Derwael, samen met het volledige team Belgym, het vizier op de Olympische Spelen van Tokio. De voorbereiding zou doorkruist worden door corona, uitgestelde Spelen, blessures, en door een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de gymnastiekfederatie. Daar kon je natuurlijk al wel iets van zien in Competitiebeesten, die Nina Derwael ook volgen.

Team Belgym – 2021: een evenwichtsoefening

Sportjournaliste Inge Van Meensel volgt vanop de eerste rij de turbulente aanloop naar wat het hoogtepunt moet worden in de carrière van de Belgische gymnastes. Zij gaan voor goud op de Olympische Spelen in Tokyo. Die weg kun je nu dus bekijken in de documentaire Team Belgym – 2021: een evenwichtsoefening.

Olympische sporters

In de periode op weg naar de Olympische Spelen zijn verschillende sporters gevolgd. Zowel op de Vlaamse als Nederlandse tv kunnen we genieten van allerlei documentaires en tv-programma’s. Zo ben ik erg benieuwd naar de documentaires over Churandy Martina en SkateKeet. De vlaggendragers van Team NL hebben allebei een unieke documentaire. Maar ik kijk ook graag naar programma’s als Meer Dan Goud, De Beloften en Olympische Dromen.

Foto: Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2021 /