KwaadAardig – nieuwe fictie podcast met bekende stemmen

Liefhebbers van fictie podcast series kunnen vanaf maandag 1 november luisteren naar KwaadAardig. De stemmen in deze podcast zijn ingesproken door onder andere Chardonnay Rillen (Izzy), Jamie Grant, Victoria Koblenko, Imanuelle Grives, rapper Rico, Gerda Havertong, Jard Struik en Sieger Sloot. Ontdek er meer over.

Podcast KwaadAardig

De opstandige 18-jarige Isabel (Izzy) moet haar leven noodgedwongen veranderen. Ze is voor de zoveelste keer gearresteerd en de overheid is er klaar mee. Daarom krijgt Izzy een experimentele AI-chip (AILA) in haar hoofd geïmplanteerd. AILA is een stemmetje in iemands hoofd die als beschermengel helpt bij het nemen van goede beslissingen. Maar AILA wordt ook ingezet voor wat misschien niet de beste beslissingen zijn… Lukt het de chip om Izzy te transformeren van onverantwoordelijke rebel in verantwoordelijke volwassene?

Ethische kwesties en moderne muziek

De serie combineert het verhaal met moderne muziek, zoals Electro, Synthwave & EDM. Centraal staat het thema ‘verantwoordelijkheid’. De luisteraar krijgt moeilijke ethische kwesties voorgelegd. In hoeverre ben je in deze maatschappij vrij om je eigen keuzes te maken? Waar ligt de grens van eigenzinnig en sociaal ongewenst gedrag? En in hoeverre ben je verantwoordelijk voor je eigen omgeving en geluk? 

Cast KwaadAardig

De stemmen worden ingesproken door o.a. Chardonnay Rillen (Izzy), Jamie Grant, Victoria Koblenko, Imanuelle Grives, rapper Rico, Gerda Havertong, Jard Struik en Sieger Sloot. Kortom: veel stemmen die je waarschijnlijk wel kent.

Makers

De serie is geschreven en geregisseerd door Johan Paul de Vrijer (De Slet van 6 VWO, De Sterfshow). Muziek en audioproductie is in handen van Rob Peters (Typhoon, Kenny B., Bløf en Maaike Ouboter). De fictie podcast KwaadAardig is een samenwerking van AVROTROS en NPO 3FM en is vanaf 1 november te beluisteren in iedere podcast-app. 

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

31 oktober 2021 /