Flexe meiden: serie over online pesten | alles over cast en verhaal

Wat doe je als er een video van jou op social media verschijnt waar je niet heel blij mee bent? In de Week tegen pesten start KRO-NCRV met de nieuwe web-serie Flexe Meiden. Ontdek alles over verhaal en cast van Flexe Meiden in dit artikel.

Pesten

Vanaf vandaag – woensdag 8 september om 15.00 uur – is de zesdelige KRO-NCRV jeugdserie Flexe meiden te zien op het YouTube kanaal van NPO Zapp en op npozapp.nl. Deze serie draait om de vier meiden: Cindy (Florien Ferdinandus), Vera (Claudia Kanne), Avalon (Chardonnay Rillen) en Nova (Fay Kimmijser), die deel uitmaken van een hiphop dansgroep en te maken krijgen met online pesterijen. Met deze reeks trapt KRO-NCRV dit jaar de week tegen pesten af. Pesten blijft van alle tijden, met deze serie willen we onder de aandacht brengen wat het met kinderen doet als ze gepest worden.

Flexe meiden

Cindy (Florien Ferdinandus) gaat graag winnend door het leven. Ze haalt de hoogste cijfers, leidt de schoolkrant en richt een hiphop dansgroepje op. Als ze daarmee haar zinnen heeft gezet op de Summer Fiësta Bokaal, de prijs voor de beste act van de hele school, gebeurt er iets wat haar winnaarsvibe flink onder druk zet. Er verschijnt een filmpje uit de repetitie op social media waar Cindy nogal onflatteus op staat. Het filmpje wordt vaak gedeeld, er worden memes van gemaakt en Cindy krijgt te maken met online pesterijen. Wie heeft dit filmpje online gezet? Wie heeft er baat bij haar gezichtsverlies? Met haar beste vriendin Vera (Claudine Kanne) gaat Cindy niet alleen op onderzoek uit, maar probeert ze ook de act bij elkaar te houden. Want Cindy moet en zal die bokaal winnen, koste wat kost. In Flexe meiden besluit Cindy uit verdriet terug te gaan pesten. Is alles geoorloofd wanneer je zelf ook gepest wordt?

Cast Flexe meiden

Naast de Flexe meiden Cindy (Florien Ferdinandus), Vera (Claudia Kanne), Avalon (Chardonnay Rillen) en Nova (Fay Kimmijser), maken ook de ‘Flexe gasten’ Steef (Jay Pothof), Lucas (Lars Nieuwenhuis) en Oscar (Harvey Elgood) hun opwachting in de serie. Daarnaast zijn nog te zien Jean Salazar Tavera (Benji) en Korneel Evers (conrector Scheele). Stuk voor stuk jonge actrices en acteurs.

  • Florien Ferdinandus zag je eerder in De Eindmusical, #Forever (als Julia), in De zomer van Zoë (als Kate) en in Flexe gasten, waar Flexe meiden een spin-off van is.
  • Claudia Kanne ken je van Spangas, waarin ze Jackie Oleander speelt. Verder zag je haar als Myrthe in Oude liefde met Gene Bervoets.
  • Chardonnay Rillen is verder als Tisha te zien in Herres en ze speelde mee als Mandy in Brugklas.
  • Fay Kimmijser speelde een gastrol in het afgelopen seizoen van Flikken Maastricht. Zij was eerder ook te zien als Nova in Flexe gasten. Maar je kent haar ook van De club van lelijke kinderen.
  • Jay Pothof is één van de Flexe gasten, namelijk Steef. Je zag hem eerder in Domino en Gek van Oranje.
  • Lars Nieuwehuis is flexe gast Lucas. Je kunt hem ook kennen als Ray in Klokhuis.
  • Harvey Elgood ken je als Oscar uit de Flexe gasten. Eerder zag je hem al als Kadir in Taart en hij speelde een gastrol in Moordvrouw.
  • Jean Salazar Tavera speelt – net zoals in Flexe gasten – de rol van Benji. Hij speelde ook mee in H3L.
  • Korneel Evers is een ervaren acteur; je zag hem eerder bijvoorbeeld in Grenslanders (als Mathijs Wagenaar).

Spin-off Flexe gasten

Flexe meiden wordt geproduceerd door Pellicola in samenwerking met KRO-NCRV. Het scenario is geschreven door Nick Jongerius en de dialogen door Nasja Covers. De serie Flexe meiden is een spin-off van de webserie Flexe gasten, dat eerder te zien was op het NPO Zapp YouTube kanaal.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2021 /