Waarheid Durven of Doen met bekende Vlamingen op VTM

Waarheid Durven of doen zorgt voor verrassende ontmoetingen en opmerkelijke onthullingen van bekende Vlamingen. Dit nieuwe programma is te kijken vanaf vanavond – maandag 19 juli – om 21.15 uur bij VTM.

Waarheid Durven of Doen

Waarheid Durven of Doen is een fris programma van VTM waarin bekende gezichten zorgen voor ongedwongen amusement. Van maandag tot en met donderdag zorgt het programma gedurende zes weken voor zomerse gezelligheid waarbij elke avond vier bekende gasten samengebracht worden in een riante villa in Oostkamp.

Special guest

Klein detail: ze weten niet wie de andere gasten zijn en wat de avond voor hen in petto heeft. De vier gasten zorgen zelf voor het menu, van aperitief tot dessert. De gangen zijn de rode draad doorheen de avond maar de vier aanwezigen krijgen tegelijkertijd pittige vragen, uitdagende opdrachten en dilemma’s op het menu of anders gezegd: Waarheid Durven of Doen. Per aflevering komt er ook een special guest langs die een uitdaging toelicht.

Verliezer doet de afwas

Het wordt een avond waarbij alles kan en alles mag. Iedereen doet wat-ie wil en kiest zelf hoever hij of zij wil gaan in het spel… Toch houden de gasten best één ding in het achterhoofd: op het einde doet de verliezer de volledige afwas. De winnaar van de avond mag dan weer een uitdaging voor de volgende dag verzinnen.

Bekende Vlamingen in Waarheid Durven of Doen

De eerste namen die het lef hebben om lastige vragen te beantwoorden en bijzondere uitdagingen aan te gaan zijn alvast bekend: Faroek Özgünes, Kelly Pfaff, Vincent Fierens, Kamal Kharmach, Freek Braeckman, Peter Van de Veire, Kim van Oncen (die te zien zal zijn in de nieuwe serie Onder Vuur), Bart Kaëll, Anouk Matton, Herman Brusselmans, Niels Albert en Ingeborg. 

Openhartige antwoorden

De eerste gasten zijn Kamal Kharmach, Dominique Persoone, Bart Kaëll en Julie Van den Steen (die laatste twee zag je samen in Een echte job). Wat voor vragen we kunnen verwachten? Denk aan ‘Wat kan jij dat een ander niet kan?’ of het eten van een pikante peper. Bij de vraag hoeveel er op hun zichtrekening staat, dekt Bart Kaëll zich al meteen in: “Mij hebben ze geleerd over drie dingen niet te praten aan tafel: geldzaken, politiek en godsdienst” maar dat is buiten Kamal gerekend die via een app wél te zien krijgt hoeveel er op de rekening van Bart staat.

Tattoo voor Dominique Persoone

Ondertussen is het al na 23u en wordt er gepolst naar hoe en wanneer ze verwekt werden. Dominique belt naar zijn papa en het antwoord is op z’n minst verrassend te noemen: “In de telefooncentrale van het Sint-Janshospitaal waar ik studeerde en waar mijn lief – jouw mama – telefoniste was.” De strafste opdracht wordt voor het einde gehouden: welke lefgozer durft ter plaatse een tattoo te zetten? Dominique Persoone (die je eerder zag in Over de Oceaan) twijfelt niet te lang en beslist de uitdaging aan te gaan… Welke tattoo het wordt, ontdek je in Waarheid Durven of Doen.

Bekentenis van Christopff in Waarheid Durven of Doen

Op maandag 26 juli om 21.20 komen Christoff, Bab Buelens en Tine Embrechts als eersten aan in de villa. Vol spanning, want ze kennen elkaar niet persoonlijk. De vierde gast, Niels Albert blijkt een goede vriend te zijn van Christoff. “De eerste keer dat ik met Niels op restaurant ging, koos hij voor twee hoofdgerechten: twee chateaubriands. Moest ik dat doen, ik woog 300 kilo!”, lacht Christoff. Samen winkelen of naar de Carré gaan, doen ze ook.

Wie laat zich waxen?

Eén van de opdrachten luidt: ‘Wie durft iets harigs te laten waxen door iemand hier aan tafel?’. Bij Bab en Tine valt er niks te waxen. “Ik kan toch moeilijk mijn hoofdhaar laten waxen, hé?”, klinkt het bij Tine. Er wordt dan maar unaniem gekozen om een stuk been van Christoff te waxen.    

Dobbit TV

Voor de doe-opdracht komt Roger van Dobbit TV langs: de gasten moeten om ter eerst een vogelkastje in elkaar timmeren. Wie van de vier is het handigst…? En op de vraag ‘Wat is het gekste wat je is overkomen tijdens de seks?’, doet Christoff een opmerkelijke bekentenis: “Ik hing vol bloed…”.

Bekende Vlamingen in Waarheid Durven of doen (week 2)

Ook de rest van de week belooft het er pittig aan toe te gaan in de villa. Op dinsdag 27 juli maken Faroek Özgünes, Vincent Fierens, Belle Perez (die te zien zal zijn in het Nederlandse programma Beste Zangers) en sopraan Astrid Stockman het gezellig met een zelfgemaakt menu. Op woensdag 28 juli worden Kelly Pfaff, Sean Dhondt, Dominique Van Malder en sportanker Lies Vandenberghe uitgedaagd, en op donderdag 29 juli sluiten Ann Van Elsen, Margriet Hermans, comedian Serine Ayari en wereldkampioen indoor roeien Ward Lemmelijn de week af.

Week 3 Waarheid Durven of doen met deze BV’s

De villa van Waarheid Durven of Doen warmt zich op voor een nieuwe week vol onthullingen en uitdagende opdrachten van bekende Vlamingen. Op maandag 2 augustus om 21.20 maken Valerie De Booser, Anke Buckinx, Riadh Bahri en Jasper Erkens hun opwachting in de villa. En dat zorgt al van bij het begin voor stress bij Riadh: Anke kent hij, maar dan komt een man hun richting uit. “Oh, daar is iemand! Is dat voor ons? Hij heeft meer interesse in de beesten dan in ons… Wie is dat? Ik ken die niet! Help, een hulplijn!”, roept hij verschrikt. Het blijkt Jasper Erkens te zijn… met baard. Als laatste komt Valerie De Booser aan en zij hoeft zich gelukkig aan niemand voor te stellen.

Riadh Bahri heeft crush op Kürt Rogiers

Bij de vraag ‘met welke Vlaamse bekendheid – levend of dood – zou je een avond willen doorbrengen?’ vertelt Riadh dat hij al heel zijn leven verliefd is op Kürt Rogiers: “Kan jij iets regelen, Anke?” Dat kan ze: ze belt Kürt op en Riadh mag zijn liefdesverklaring uitspreken: “Dag Kürt, het is met Riadh Bahri van de VRT, van het televisiejournaal. Ik heb u de voorbije maanden af en toe al eens een berichtje gestuurd via Instagram en ik kan nu eindelijk toegeven dat ik al sinds de prille jaren toen je nog paradeerde als een hunk in Wittekerke en ik nog als jonge homoseksuele tiener in de kast zat, stiekem een beetje stapelzot ben op u… Dus wie weet, als je je ooit verveelt en naar Brussel wil komen, wil ik je gerust trakteren op een gezellig diner en ge moogt Anke ook meebrengen, hoor! En ik ben getrouwd, dus je moet niks vrezen van mij.” Kürt antwoordt lachend: “Ik voel mij daar helemaal niet door geïntimideerd, dus bij deze: volgaarne – dat doen we!”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Verder legt Jasper uit hoe hij zijn Italiaanse vriendin heeft leren kennen in Amsterdam en blijkt dat Valerie en Anke op hetzelfde type man vallen. Bij de vraag ‘durf je te vertellen wanneer je voor het laatst hebt gehuild en waarom?’ vertelt het viertal heel openhartig over ontroerende gebeurtenissen uit hun leven. 

Bert Verbeke en meer

Ook de rest van de week komen er boeiende gasten langs in de villa. Op dinsdag 3 augustus maken Gers Pardoel, Sam Gooris, Annelien Coorevits en voetbalspeelster Tessa Wullaert hun opwachting. Op woensdag 4 augustus worden Laura Tesoro, Hakim Chatar, Bert Verbeke (telenovelle Lisa) en William Boeva uitgedaagd en op donderdag 5 augustus sluiten Jelle Cleymans, Metejoor, Evelien Van Hamme (Dertigers) en Grace Khuabi (winnares The Voice van Vlaanderen 2021) de week af.

Week 4 Waarheid Durven of Doen met o.a. Maksim Stojanac

In de vierde week van Waarheid Durven of Doen is onder andere de populaire Maksim Stojanac uit LikeMe te gast. Je ziet hem in de aflevering van woensdag 11 augustus. Maar we trappen af op maandag 9 augustus met Gunther Levi, Veronique De Kock, ex-turnster Aagje Vanwalleghem en Q-dj Dorothee Dauwe elkaar beter kennen. 

Aagje Vanwalleghem over adoptie

Tussen het eten door vertelt Aagje wat meer over haar adoptie: “Het moeilijkste moment was toen ik zelf voor het eerst mama werd omdat ik dan dacht: hoe kan je het als moeder over je hart krijgen om je eigen bloed af te staan? Mijn moeder heeft mij een paar minuten na mijn geboorte afgestaan. Ik ben dan vier maanden bij een pleeggezin gebleven tot mijn adoptiemoeder mij kwam halen. Eigenlijk was ik ‘bestemd’ voor Japan, maar toen mijn adoptieouders zagen dat ik zwart was hebben ze de adoptie afgezegd. Ik ben dan in België beland, maar voor hetzelfde geld zat ik in Japan.” 

Maksim Stojanac

Ook de rest van de week belooft het er pittig aan toe te gaan in de villa. Op dinsdag 10 augustus om 21.10 maken Pat Krimson, Flo Windey, Flor Decleir en Gio Kemper het gezellig met een zelfgemaakt menu. Op woensdag 11 augustus om 21.20 worden Maksim Stojanac, Kato Callebaut, Katja Retsin en Helmut Lotti uitgedaagd en op donderdag 12 augustus om 21.05 sluiten Koen Wauters, Conner Rousseau, Barbara Sarafian en Johannes Genard de week af. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juli 2021 /