Oudejaarsconference van Kamal Kharmach op Eén

Kamal Kharmach neemt in Vlaanderen de oudejaarsconference voor zijn rekening. In Mag ik even 2020 gaat hij het over dit bijzondere jaar hebben… In Nederland nemen Guido Weijers en (voor de laatste keer) Youp van ’t Hek de oudejaarsconference voor hun rekening.

Oudejaarsconference Kamal Kharmach

Eén zorgt ervoor dat de Vlaming het nieuwe jaar al lachend kan ingaan, met de gloednieuwe eindejaarsconference van Kamal Kharmach: Mag ik even 2020. In 2019 verzorgde Kamal Kharmach voor het eerst een eindejaarsconference, met verbluffend succes: een resem uitverkochte shows, goed voor zo’n 20.000 enthousiaste theatergangers, en een succesvolle oudjaarsuitzending op Canvas die door bijna 600.000 kijkers werd bekeken. Zo’n succes dat hij niet alleen in 2020, maar ook in 2021 een oudejaarsconference mag maken!

Wist je dat cabaretier Kamal Kharmach ook een heel serieuze kant heeft? Dat ontdekten we dit najaar in zijn programma Andermans Zaken.

Mag ik even 2020

Met zijn tweede eindejaarsconference geeft Kamal Kharmach er een ‘extra lap op’ – zoals ze dat in Vlaanderen zo mooi zeggen. Met Brexit, Megxit, storm Ciara, COVID-19 en de regeringscrisis heeft hij nu al genoeg onderwerpen voor een nieuwe snedige, scherpe en hilarische terugblik. Daarnaast ben ik benieuwd of hij ook nog terugblikt op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 2020. Hij is namelijk begin 2020 vader geworden van een dochtertje Loubna.

Meer oudejaarsconferences zien? Van Youp van ’t Hek zijn verschillende op dvd uitgebracht.

Bijzondere eindejaarsconference Kamal Kharmach

Het wordt sowieso een eindejaarsconference die we niet snel zullen vergeten. Spelen voor een groot publiek is in deze corona tijd tenslotte uit den boze. Kamal Kharmach deed de try-outs voor zijn conference dan ook voor de webcam. En de show Mag ik even 2020 is opgenomen in een café met welgeteld vijftien toeschouwers. Kortom: dat wordt een bijzondere belevenis…

Strijd met gewicht

In zijn shows refereert Kamal Kharmach ook vaak naar de strijd met zijn gewicht. Na eerder spectaculair afgevallen te zijn met een maagring is hij weer begonnen met eten. In de Humo-reeks De 7 Hoofdzonden vertelde hij: “Ik zou alles opgeven voor een gewoon, gezond lichaam. En dat meen ik: ik zou er geen moeite mee hebben om anoniem in een eenvoudige chalet in de Ardennen te gaan leven met mijn dochter, als daar tegenover staat dat ik er zeker van ben dat ik nooit meer dik zal zijn. Mijn dochter oud zien worden: dáár wil ik voor tekenen.” Een onderwerp dat dus ook voorbij zou kunnen komen in de oudejaarsconference van Kamal Kharmach. Ga jij kijken? Ik wel!

Eindejaarsconference Mag ik even 2020: op donderdag 31 december om 21.35 uur op Eén. In het tv-overzicht ontdek je wat je nog meer kunt kijken tijdens de jaarwisseling.

Foto: Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2020 /