Backstage bij Code van Coppens (Staf vanuit Zweden)

We gaan in de laatste aflevering van de Code van Coppens (vanavond) 8 november om 19.55 uur backstage bij het afgelopen seizoen. Staf Coppens zit inmiddels in Zweden, terwijl broer Mathias in België steeds meer op hem begint te lijken.

Wist je dat er een Code van Coppens-spel aankomt? Kom bij onze FB-groep en je ontdekt als eerste ie uit komt. Hier ontdek je al meer bordspellen spellen van favoriete tv-programma’s en series.

Nieuwe look Mathias Coppens

Het virtuele weerzien tussen Staf en Mathias is even schrikken. “Wat is er met u gebeurd?”, lacht Staf. “Al jaar en dag zijt gij de populairste van ons twee. En nu jij in Zweden zit, kan ik jouw rol in België innemen door gewoon meer op Staf te lijken. Dus ik heb mijn haar afgedaan en ik ben een bril gaan halen”, aldus Mathias.

Backstage bij Code van Coppens

Staf en Mathias Coppens laten in de laatste aflevering nooit eerder vertoonde beelden zien en geven een blik achter de schermen tijdens de opnames van Code van Coppens. De broers tonen ook de strafste en grappigste momenten van de voorbije afleveringen met onder andere Dimitri Vegas & Anouk Matton, Christoff & Lindsay, Dina Tersago & Andy Peelman en De Romeo’s. Het tweede seizoen werd tot nu toe bekeken door gemiddeld 729.000 kijkers, goed voor 34.3% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld).

Gesprongen waterleiding tijdens opnames

“De kamers werden zotter en zotter. Ik denk dat de kandidaten echt in ons hoofd en in onze zieke geest terecht zijn gekomen” lachen de broers. Maar wat de VTM-kijkers niet weten, is dat de kamers houten constructies zijn. “Eigenlijk een soort van simpele kartonnen doos die elke keer gestript en opnieuw opgebouwd werd. Zo gingen we van een beenhouwerij naar een haunted hotel en van een space shuttle naar een folterkelder.” Maar net voor de opnames begonnen, gebeurde het ondenkbare: heel de studio lag onder water door een gesprongen waterleiding.

Stuipen op het lijf jagen

Dat Staf en Mathias de mensen graag de stuipen op het lijf jagen, is geen geheim. Dat blijkt ook uit de compilatie van alle schrikmomenten van de deelnemers. “Ik denk dat we dit seizoen zonder blozen mogen zeggen dat het echt wel gelukt is”, aldus de broers.

Virtueel publiek

Tijdens de opnames konden Staf en Mathias geen publiek ontvangen in de studio omwille van corona, maar dat hield de broers niet tegen: “We moesten roeien met de riemen die we hadden. Dus hebben we in de studio schermen geplaatst met daarop de mensen die thuis konden inbellen.” Dat was niet alleen wennen voor Staf en Mathias, ook publieksopwarmer Rob Vanoudenhoven kreeg ineens een virtueel publiek voorgeschoteld.

 De aflevering van Code van Coppens zijn terug te kijken via VTM GO.

Kun je de broertjes Coppens niet missen? Lees dan hun boek Het lichaam van Coppens. Nieuwsgierig naar het Zweedse avontuur van Staf Coppens? En hou je meer van dat soort verhalen? Check dan ook Ik Vertrek Uit Vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 november 2020 /