Down the road seizoen 4 naar Fins Lapland

Down the road seizoen 4 gaat naar Fins Lapland. Hiervoor zijn de reisgenoten uit het eerste seizoen weer samengebracht. Ze waren al op reis, voordat reizen uit den boze werd.

Seizoen 4 Down the road

Dieter Coppens trok er opnieuw op uit met de groep uit het eerste seizoen: Kevin, Lore (haar ouders zie je in deze documentaire), Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep ging voor seizoen 4 van Down the road op hun grootste avontuur tot nu toe. Namelijk naar Fins Lapland. En natuurlijk konden ze in de kou rekenen op elkaars warmte en vriendschap. Ze blikken intussen vanuit België terug op de fantastische reis.

Derde seizoen op tv

Heel Vlaanderen geniet al drie seizoenen lang van de buitenlandse avonturen van de verschillende reisgenoten. Momenteel is het derde seizoen nog op antenne, maar een tijd geleden trok de groep van het eerste seizoen weer samen op pad voor een nieuw avontuur. Voor deze zes was het intussen al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerste reis gingen.

Als ik dit zo lees, denk ik: een tweede seizoen van Tytgat Chocolat zou ook een goed plan zijn! Of in ieder geval een andere serie waarin de cast ook bestaat uit mensen met het syndroom van down.

Ervaring

Sindsdien is er veel veranderd in hun leven, en de Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

Pittig avontuur

Dieter en medebegeleidster Saar verrasten Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn met het plan om er samen nog eens op uit te trekken, en daar moesten ze natuurlijk niet lang over nadenken. Omdat de zes intussen al wat gewoon zijn, wordt het het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden.

Fins Lapland

In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte. Intussen is de groep weer in België.

Momenteel kan iedereen op antenne nog genieten van het derde seizoen van Down the road. Het vierde seizoen is later te zien op Eén.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

27 maart 2020 /