Amsterdam Empire: Nederlandse Netflix Original door Vlamingen

De Nederlandse serie Amsterdam Empire met Famke Janssen in de hoofdrol; is een Nederlandse Netflix Original, die gemaakt wordt door Vlamingen. Jonas Govaerts is namelijk de regisseur van Amsterdam Empire. En Nico Molenaar, Bart Uytdenhouwen en Piet Matthys zijn verantwoordelijk voor de creatie. Lees er hier alvast meer over. Amsterdam Empire is naar verwachting in 2025 op Netflix te kijken.

Vlamingen maken Amsterdam Empire

De Netflix serie Amsterdam Empire wordt een extravagant misdaaddrama vol glamour en grime in het hart van de Amsterdamse cannabis scene. De Nederlandse actrice Famke Janssen, die zelfs Bond-girl was in de film GoldenEye, speelt de hoofdrol. Maar wat ik voor de lezers van VlaamsKijken natuurlijk nog interessanter vindt, is dat deze zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Vlamingen. Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen (die je kent van Ferry en Undercover). En ook de regisseur komt uit België; dat is Jonas Govaerts. Pupkin is de producent van deze Nederlandse Netflix Original serie. Famke Janssen en Nico Moolenaar zijn tevens betrokken als uitvoerende producenten. 

Amsterdam Empire

Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt. 

Nieuwe Nederlandse Netflix serie

Deze nieuwe Nederlandse Netflix serie is aangekondigd tijdens het festival Series Mania in Frankrijk. Antoinette Beumer, Director Series voor de Benelux bij Netflix. “We zijn heel erg blij om de eerste serie aan te kondigen uit onze talentdeal met Nico Moolenaar, Amsterdam Empire. Het werken met Nico, Piet en Bart is ontzettend fijn. Na het zien van hun fantastische werk aan Ferry en Undercover, kunnen we niet wachten om te zien hoe ze dit boeiende misdaaddrama tot leven gaan brengen.”

Famke Janssen

“Daarnaast is het een eer om Famke Janssen aan boord te hebben als Betty, en kijken we uit naar de geweldige impact die ze gaat hebben op deze rol en de serie.” Okay, die laatste quote daar moest ik ook wel even om lachen. Famke Janssen – die eigenlijk Famke Beumer heet – is namelijk de zus van Antoinette Beumer, die we ook kennen als regisseuse *. Inmiddels werkt Antoinette Beumer nu dus als Director Series voor de Benelux bij Netflix.

Cast Amsterdam Empire

Over de cast van Amsterdam Empire is tot nu toe niet meer bekend, dan dat Famke Janssen de hoofdrol gaat spelen. Famke Janssen * zegt zelfs over Amsterdam Empire het volgende. “Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar om weer met Netflixte mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt.” 

Nico Moolenaar

Wat de Vlamingen er zelf van vinden? En waar we ze van kennen: lees snel dit artikel verder. “Het was al heel lang mijn ambitie om onze grootste ster, Famke Janssen, terug naar Nederland te halen om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse productie te zien acteren. Betty was geschreven met Famke in ons hoofd en ik ben dan ook waanzinnig blij dat ze met ons dit avontuur wil aangaan”, aldus Nico Moolenaar. 

Hij gaat verder: “Na jaren in de wereld van Ferry Bouman te hebben vertoefd, is het spannend en opwindend om een nieuw universum te mogen creëren. Dat doe ik met mijn vaste partners in crime: Piet Matthys en Bart Uytdenhouwe. En ik heb het voorrecht om deze keer de geweldig getalenteerde Jonas Govaerts aan het team te mogen toevoegen. Stay tuned voor verdere updates, want we zijn een uitmuntende cast en crew aan het verzamelen.”

Jonas Govaerts

Jonas Govaerts heeft tal van videoclips en kortfilms geregisseerd. Ik leerde hem kennen als regisseur van Welp. Later volgden bijvoorbeeld Tabula Rasa, Transfer, F*** You Ver, Very Much, maar ook H4Z4RD. En nu komt daar dus Amsterdam Empire bij. Ik ben heel benieuwd! Zijn eerdere werk had tenslotte altijd wel iets bizars.

Makers

Nico Moolenaar, Piet Matthy en Bart Uytdenhouwen zijn geen onbekenden voor de lezers van VlaamsKijken. Natuurlijk zetten we nog even op een rijtje waar je ze van kent. Want dat is echt meer dan alleen Undercover en de Ferry spin-off.

  • Nico Moolenaar werkte als scenarist eerder mee aan Aspe, Vermist en Spitsbroers. Daarna volgden de Undercover reeks en natuurlijk de Ferry spin-offs.
  • Piet Matthys heeft net als Nico Moolenaar ook Aspe, Vermist, Undercover en Ferry op zijn cv (volgens IMDB).
  • Bart Uytdenhouwen begon als scenarist van 180. Maar hij werkte ook mee aan Picknick met taart. Net als Nico Moolenaar schreef hij ook voor Vermist, Spitsbroers, Undercover en de Ferry spin-offs.

Foto: Pexels – hand-internet-tafel-technologie-5082566

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 maart 2024 /