Muziekfeest van het Jaar 2023 met optredens van deze artiesten

Het Muziekfeest van het jaar 2023 wordt vanavond – zondag 31 december 2023 – om 22.13 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO3. Ontdek in dit bericht alles over Muziekfeest van het jaar 2023 met deze artiesten.

Muziekfeest van het jaar 2023

Het grootste spektakel aan het eind van het jaar met muziek van eigen bodem. Van levenslied tot nederpop, van kroeghits tot de mooiste ballads, bijzondere duetten en verrassende optredens. De show is een feest van herkenning voor jong en oud en staat bol van spectaculaire optredens en muzikale verrassingen. De artiesten spelen met een groot symfonisch orkest onder leiding van Marcel Fisser.

Artiesten Muziekfeest van het jaar 2023

Artiesten die optreden zijn onder andere Jan Smit, Mart Hoogkamer, Donnie, Jeroen van der Boom, Marco Schuitmaker, Senna, Waylon en Tino Martin te zien.

Dolly Dots

Ook de Dolly Dots * – met Angela Groothuizen, Anita Heilker, Angéla Kramers (Sjeel), Esther Oosterbeek en Patty Zomer – zijn van de partij op het Muziekfeest van het jaar 2023. Zij werden op zaterdag 9 december 2023 verrast met de TrosKompas Oeuvre Award 2023. “‘Ik wil voor mijn verjaardag een Dolly Dot’, zong Dingetje in 1982. Daarmee verwoordde hij wat veel jongens van Nederland wilden, want in dat decennium wilde iedereen die jong mannelijk was verkering met een van de Dolly Dots en alle meiden wilden zijn zoals zij. Het symboliseert het enorme succes van de meidengroep. Ruim 10 jaar lang domineerden ze de hitlijsten. Naast 25 Top 40 hits, kwam er ook een tv-serie en een film (‘Dutch treat’). De meiden van weleer zijn inmiddels dames die met hun reünietour ‘Sisters on tour’ in 2021 en 2022 net als vroeger weer uitverkochte zalen wisten te trekken. Ze zijn een ongekend fenomeen in de Nederlandse popcultuur”, aldus de juryleden van de TrosKompas Oeuvre Award Paul Siteur (Sterren NL), Tony Berk (voormalig Chairman of the board van BMG/Talpa Music) en Edger Hamer (Hoofdredacteur TrosKompas). 

Muziekfeest van het jaar 2023 op tv

Het Muziekfeest van het Jaar 2023 is te kijken op zondagavond 31 december 2023 om 22.13 uur op NPO 3. Via NPO Plus en NPO Start kun je de optredens van alle artiesten nogmaals terugkijken. Je vindt hier ook optredens van eerdere jaren. Zo schreven we al over het muziekfeest in 2022. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land kijken.

Muziekfeest van het jaar 2024

Wil je hier een keertje live bij zijn? Muziekfeest van het jaar 2024 vindt plaats op 13 en 14 december 2024 in de Ziggo Dome. Welke atiesten in 2024 optreden is nog niet bekendgemaakt. We gaan er vanuit dat Muziekfeest van het jaar 2024 ook op oudejaarsavond op tv te zien zal zijn; dit is toch al een aantal jaar traditie.

Foto: AVROTROS – Ben Houdijk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /