Het Kerst Muziekgala 2023 met deze artiesten

Het Kerst Muziekgala 2023 met tal van bekende artiesten is vanavond – dinsdag 19 december – om 21.25 uur te kijken bij AVROTROS op NPO1. Buddy Vedder en Edsilia Rombley presenteren de show, waarbij Koningin Maxima als speciale gast (en erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas) bij aanwezig is. Ontdek hier welke artiesten van de partij zijn bij het Kerst Muziekgala 2023.

Wil je meer tv kijken voor het goede doel, vergeet deze dagen dan ook De Warmste Week en Serious Request niet.

Het Kerst Muziekgala 2023

Het is weer die tijd van het jaar waarin muziek en kinderen uit heel het land samenkomen voor het jaarlijkse Kerst Muziekgala. Jonge, muzikale creatievelingen bundelen de krachten met bekende artiesten. De uitzending belooft een feestelijke kerstshow te worden, waarin jong en oud zich kunnen laten betoveren door de magie van muziek, maar ook dans, mode, kunst en film. Hoogtepunt van de show is de Grootste Schoolband van Nederland.

Grootste Schoolband van Nederland

Deze unieke schoolband wordt gevormd door basisschoolleerlingen uit heel het land voor wie het aanbod van kunst- en cultuuronderwijs niet vanzelfsprekend is. De scholieren betreden met ongekende energie en creativiteit het podium. Samen zingen zij het nummer Als je er voor gaat, geschreven door Tjeerd Oosterhuis *. Daarnaast zorgt een ensemble van het Jeugdorkest Nederland voor de muzikale omlijsting van de avond.

Artiesten Kerst Muziekgala 2023

De artiesten van Het Kerst Muziekgala 2023 zijn Mart Hoogkamer, Ellen ten Damme, Danny de Munk, Jamai Loman, Gaia Aikman en Willemijn Verkaik. Samen zingen zij geliefde kersthits en vieren ze hoe leuk muziek maken is.

Méér kunst en cultuur

Het Kerst Muziekgala is niet alleen een feestelijke avond vol muziek, maar ook een initiatief dat aandacht vraagt voor het belang van muziek- en creatief onderwijs in het leven van jonge mensen met als doel alle leerlingen een ondersteunende en stimulerende omgeving te bieden, zodat iedereen zijn talenten, vaardigheden en interesses kan ontplooien en ontwikkelen. De stichting breidt haar werkzaamheden uit om alle kinderen en jongeren perspectief te bieden, met meer culturele en creatieve disciplines, zoals mode, kunst, koken, film, dans en toneel.

Het Kerst Muziekgala kijken op tv

Het Kerst Muziekgala is op dinsdag 19 december om 21.25 uur te kijken bij AVROTROS op NPO 1. Je kunt de show ook terugkijken bij NPO Start en NPO Plus. Hier kun je ook de concerten van 2021 en 2022 terugkijken.

Foto: Set Vexy

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2023 /