Bake Off Vlaanderen 2023: deze kandidaten in seizoen 7

Bake Off Vlaanderen seizoen 7 is vanaf zaterdag 28 oktober om 20.00 uur op Play4 en GoPlay te kijken. Ontdek hier alles over kandidaten Aron, Britt, Debbie, Felix, Jante, Joy, Katia, Lisa, Pieter en Stephen. Bake Off Vlaanderen 2023 wordt weer gepresenteerd door Wim Opbrouck, met juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn aan zijn zijde nabij kasteel Groenenberg.

Bake Off Vlaanderen 2023

In het najaar van 2023 kun je op Play4 en GoPlay kijken naar Bake Off Vlaanderen seizoen 7. We zien Wim Opbrouck, die we natuurlijk ook kennen als acteur, weer in de rol van presentator. De jury wordt daarnaast gevormd door Herman Van Dender en Regula Ysewijn. In de eerste aflevering gaan Bake Off Vlaanderen 2023 kandidaten Joy, Lisa, Pieter, Britt en Debbie de strijd aan. In de tweede aflevering is het dan tijd voor de vijf overige deelnemers Aron, Felix, Katia, Stephen en Jante.

Kandidaten Bake Off Vlaanderen 2023

  • Aron uit Antwerpen (38)
  • Britt uit Lier (31)
  • Debbie uit Eeklo (36)
  • Felix uit Vloesberg (16)
  • Jante uit Heist-op-den-berg (26)
  • Joy uit Meulebeke (27)
  • Katia uit Liedekerke (55)
  • Lisa uit Antwerpen (31)
  • Pieter uit Antwerpen (27)
  • Stephen uit Gentbrugge (41)

Bake Off Vlaanderen terugkijken

Bake Off Vlaanderen is te kijken vanaf zaterdag 28 oktober 2023 om 20.00 uur op Play4 en GoPlay. Je kunt Bake Off Vlaanderen 2023 natuurlijk ook terugkijken via GoPlay. Wil je dit vanuit Nederland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar GoPlay gaat. Met een VPN Verbinding (die ze op Nederland zetten) kunnen Vlaamse kijkers dan weer naar Heel Holland Bakt (Kids) terugkijken.

​Hieronder lees je meer over de kandidaten uit Bake Off Vlaanderen 2023. Hoe het de Bake Off Vlaanderen deelnemers vergaat, lees je onderaan dit artikel.

Aron

Aron is 38 jaar en woont samen met zijn vrouw in Antwerpen. Overdag is hij verlichtingstechnieker, maar in zijn vrije tijd gaat hij helemaal op in rollenspellen zoals Dungeons en Dragons. Hij is fan van anime, games en rollenspelen en is graag creatief bezig. Deze leergierige bakker bakt het liefst met muziek op de achtergrond en houdt ervan om te experimenteren met verschillende smaken. 

Britt

Britt is een 31-jarige maatschappelijk werker/verpleegkundige. Ze woont in Lier samen met haar man en twee kindjes. Op dit moment combineert ze haar job met perinatale coaching. Een zorgend en vrolijk springkonijn, dat is Britt. Ze heeft niet veel tijd voor zichzelf, maar bakken is voor haar dé uitlaatklep. Britt houdt van rustieke taarten en verkiest smaak boven vorm. In de tent zal ze iedereen weten te charmeren met haar Kempisch accent en ontwapenende lach.

Debbie

​Debbie is 36 jaar, woont in Eeklo, Oost-Vlaanderen en werkt als clustermanager voor een uitzendkantoor. Ze is trotse mama van drie dochters én drie poezen. Debbie is een echte ‘cleanfreak’ in huis: “rust in huis betekent rust in het hoofd”. Ze begon twee jaar geleden met bakken en vindt nu rust als ze haar schort aantrekt. Haar ultieme droom? Van bakken haar beroep maken! 

Felix

Felix is met zijn 16 jaar de jongste kandidaat, maar wel de meest ervaren. Drie jaar geleden nam hij namelijk deel aan het eerste seizoen van Junior Bake Off. Felix zit in het vijfde middelbaar en studeert Latijn Moderne Talen. Hij woont samen met zijn broers, zus en ouders in Vloesberg, Henegouwen. Felix kan niet stilzitten en heeft duizend-en-een interesses. Hij bakt al een lange tijd en heeft zijn eigen bakbedrijfje, genaamd Félicieux. Hij staat te popelen om te tonen wat hij op korte tijd allemaal heeft bijgeleerd.

Jante

De 26-jarige Jante woont in Heist-op-den-berg, Antwerpen. Ze werkt als somnologisch verpleegkundige en staat drie keer per week in de crossfit. Jante is een heel vrolijke, soms wat onhandige, maar vooral eeuwige positieveling. Nadat ze zich voor de derde keer inschreef, is het haar eindelijk gelukt om een plekje in de baktent te bemachtigen. Met haar enthousiasme zal ze zich dan ook volledig smijten.

Joy

Joy is 27 jaar en woont in Meulebeke, West-Vlaanderen. Ze heeft een diploma als zorgkundige en security, maar werkt momenteel in de totaalrenovaties bij haar broer. Joy is Miss Tattoo Belgium 2019, finaliste Miss Fashion 2024 en heeft 12,6 duizend volgers op Instagram: een stoere beauty queen met een peperkoeken hartje dat bonst voor haar familie. Ze maakt het liefst grote spektakel taarten uit suikerpasta. 

Katia

Katia is 56 jaar en woont in Liedekerke. Ze is professor communicatiewetenschappen aan de VUB, Vlaams parlementslid voor Vooruit en schepen in Liedekerke. Deze succesvrouw heeft een passie voor kunst en cultuur en is een echte Italië lover. Koken doet ze altijd al met veel passie, maar de liefde voor het bakken kwam er pas sinds de coronaperiode. Zelf is ze geen zoetekauw, maar haar gezin geniet met volle teugen van al haar bakkunsten.

Lisa

De 31-jarige Lisa woont in Antwerpen samen met haar Nederlandse vriend. Ze werkt als stewardess voor Brussels Airlines en verkoopt kleding in bijberoep. Lisa is een grappige en zorgzame vrouw die gelukkig wordt van cava drinken met de vriendinnen, koken en reizen. Lisa houdt van mooie taarten met een perfecte afwerking, maar zal dat ook lukken onder tijdsdruk in de baktent?

Pieter

Pieter is een 27-jarige Limburger die samen met zijn vriendin in Antwerpen woont. Hij kocht zich onlangs in bij een start-up. Voor Duvel en vlaai mag je Pieter altijd wakker maken. Zijn grote passie voor de twee uit zich in een grote instagramcommunity voor duvellovers én een droom van een vlaaiwinkel met beer pairing. Deze vlotte charmeur durft springen en gaat geen uitdaging uit de weg. Pieter bakt al twee jaar lang één avond per week in de bakles. Thuis bakt hij zelden of nooit. Hij kent zijn klassiekers, maar is dat ook genoeg in de Bake Off tent? 

Stephen

De 41-jarige Stephen woonde de afgelopen acht jaar in Zuid-Korea voor zijn job als professor plantbiotechnologie. Hij verhuisde onlangs terug naar België en nam een nieuwe uitdaging aan bij de Erasmushogeschool Brussel. Hij kan nu ook investeren in zijn privé -en familieleven, en woont momenteel in Gentbrugge met zijn vriend. Meten is weten, en voor Stephen gebeuren bakken en werken in het laboratorium dan ook volgens dezelfde principes: Stephen is dan ook een pietje precies. Bakken geeft Stephen daarenboven een gevoel van thuiskomen en huiselijkheid.

Avontuur deelnemers Bake Off Vlaanderen seizoen 7

In de eerste aflevering krijgen de bakkers al meteen een opdracht van formaat voorgeschoteld. Ze moeten een cartoon cake uit hun hoed toveren die rechtstreeks uit een stripboek lijkt te komen. En het loopt al snel grondig fout voor de West-Vlaamse Joy. Haar baksel smakt tegen de grond, waardoor ze het even niet meer ziet zitten. Het spektakelstuk onthult meteen de kleine kantjes van de eerste lichting bakkers. Wie zijn ze als niemand kijkt? Dat laten ze zien met een decoratief masker uit koek. En het circus is compleet want zowel de crazy cat lady, een cookie monster als een leeuwpasseren de revue. Komt dat zien!

Kandidaten Bake Off Vlaanderen seizoen 7

Een tweede lading bakkers schuift uit de oven in de tweede aflevering van Bake Off Vlaanderen. De spanning is alvast te snijden in de tent, want op het einde van de aflevering zal één bakker zijn of haar schort aan de haak moeten hangen. Net als de temperatuur in de tent, loopt ook het stressniveau hoog op bij de meeste bakkers. Bij Jante loopt de eerste proef alvast niet van een leien dakje, en dat vindt ook de jury. Voor Vlaams Parlementslid Katia is het vooral zaak kalm te blijven en de tijd niet uit het oog te verliezen.

Klassiekers als tiramisu

In de derde aflevering van Bake Off Vlaanderen smelt de groep samen tot één onstuimig geheel. Het thema is ‘déjà vu’, een uitgelezen kans om in het verleden te graven en onze bakkers beter te leren kennen. De jury test welke bakker zijn klassiekers kent, want voor de technische proef moeten ze een authentieke Tiramisu makenDe bakkers gaan aan de slag met amandellikeur, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Slagen ze erin om de smaak perfect in balans te brengen of zorgen ze voor een heel straffe Tiramisu? 

Verticale tarteletten

De tent staat op zijn kop want de bakkers maken verticale tarteletten, kleine taartjes die niet op het bord liggen maar wel rechtop staan. Tussen al die zoetigheid door steekt een virus de kop op en krijgt parlementslid Katia last van misselijkheid. Geen droomscenario, want ze maakt een taartje gebaseerd op een stevige blauwe kaas. Wim to the rescue!

Throwback taart

Voordat de jury beslist wie de groep moet verlaten, tovert maestro Wim Opbrouck de Bake Off tent om tot een muzikale rewind party. De bakkers maken een throwback taart gebaseerd op een nummer dat iets voor hen betekent. Debbie zet de toon met haar Grease taart, die verwijst naar de meet cute met haar man in dancing Kokorico. Joy maakt The Climb van Miley Cyrus en beeldt daarmee de struggles uit die zij heeft overwonnen. Verpleegster Jante maakt dan weer ‘A Good Day To Die’, het favoriete nummer van haar & haar collega’s. Het thema is dan wel ‘déjà vu’, maar één van de bakkertjes zien we volgende week niet meer terug.

Willy Naessens en Marie-Jeanne

De vierde aflevering van Bake Off Vlaanderen staat volledig in het teken van de liefde. En daarvoor heeft Wim Opbrouck twee smoorverliefde en ietwat ondeugende gasten uitgenodigd. Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne (die we kennen uit The Sky is the Limit All Stars) zijn te gast in de baktent en proeven mee van de met liefde gemaakte baksels. De bakkers maken liefdestips uit taart en tonen Willy en Marie-Jeanne hoe ze hun relatie ook de komende jaren spannend kunnen houden. Een greep uit het aanbod: nieuwe borsten voor Marie-Jeanne, een zwembad in vaginavorm en een groot bed met daarin een schaars geklede Willy.

Signatuur en technische proef

In de signatuurproef maken de bakkers 7 compacte choukes met gedurfde smaken. Britt verrast de jury met haar ‘pillekes voor de liefde’ met gember en chiazaad. Debbie kiest voor hartige gebakjes met zalmmousse en Jante maakt ontbijtsoezen met eiersalade en garnalen. Niet elke combinatie is even geslaagd, maar de jury wordt wel geprikkeld door nieuwe sensaties. De technische proef blijkt geen match made in heaven met de kandidaten. Ze maken een ‘hoorn des overvloeds’, in sommige landen hét symbool van de liefde. Lisa heeft als beste bakker een streepje voor, maar ook de andere kandidaten zorgen voor ‘hoorns’ in alle maten en kleuren. Size matters! 

Taart gevallen in Bake Off

In de vijfde aflevering is het niet alleen de tijd en de stress waar de bakkers rekening mee moeten houden, maar ook de wind speelt hen parten. Als spektakelstuk maken ze een dromenvanger uit koek die hangend gepresenteerd moet worden. Geen evidentie als zo’n sterke westenwind de kop opsteekt in de tent. In deze proef is er maar één zekerheid: niet alle koeken zullen het redden. Maar voor wie wordt deze dromenvanger een nachtmerrie?

Bonsai taartjes

In de signatuurproef maken de bakkers 3 identieke bonsai taartjes, compleet met bodem, stam en kruin. Om de Feng Shui te bewaren, werken ze met smaken die hen tot rust brengen. Air hostess Lisa maakt haar eigen relaxerende glühwein, Joy gebruikt avocado en bakker Stephen werkt met sesamzaad; zijn middel tegen jetlag en slaaptekort. Natuurlijk geen healthy mind zonder healthy body en dus is vegan bakken de boodschap.

Kürtőskalács

In de technische proef worden de bakkers weer één met de natuur. Ze verlaten de tent en stoken per twee hun eigen bakvuur. De kandidaten maken Kürtőskalács, een Hongaarse lekkernij beter bekend als de chimney cake. Kalm blijven is de boodschap. Want wie zijn Kürtőskalács verbrandt, moet op de blaren zitten.

Ode aan Herman Van Dender en Regula Ysewijn

In de signatuurproef van aflevering 6 brengen de bakkers een ode aan Regula Ysewijn. Vlaanderens meest hartelijke jurylid wordt in de watten gelegd met een hartige verrassing: een English Pie op basis van hot water crust. Wie voelt nattigheid? En wie vermijdt met succes de gevreesde soggy bottom? Tijdens de technische proef vieren de bakkers Herman Van Dender. En dat doen ze op z’n hondjes. De bakkers maken een hond uit chocolade, gebaseerd op Herman’s trouwe viervoeter Kaji. Voor deze proef geen boter, bloem en eieren maar wel liters chocolade en kleurrijke ballonnen. Getempereerde chocolade smelt misschien niet, maar Hermans hartje gegarandeerd wel want ook Kaji is van de partij. 

Illusiebuffet

Het spektakelstuk vormt de kers op de taart want de bakkers maken een feestelijk illusiebuffet voor de jury. Debbie bereidt een bloederige red velvet steak, Jante maakt taco’s en Joy boetseert een zalm die Herman & Regula zelf nog mogen fileren.

Halve finale Bake Off Vlaanderen

In de halve finale (aflevering 7) mag het al eens wat meer zijn. Het thema deze week is ‘buiten de lijntjes’ en dat mag letterlijk genomen worden. Wie durft nét voor de finale nog risico’s te nemen? En wie speelt op safe? Één ding is zeker: de bakkers gaan nog een laatste keer all out om hun plek in de felbegeerde finale te bemachtigen. 

Gelatinetaart

In de signatuurproef versnijden de bakkers één glibberige gelatinetaart tot tien gelijke jelly slices. Geen koud kunstje, ook al komen er kilo’s droogijs aan te pas. De bakkers verrassen met smaken en technieken die ongezien zijn in de Bake Off tent: Stephen maakt een gebak op basis van dragon en Lisa gebruikt tropisch drakenfruit. Wie glibbert er rustig naar de overwinning en wie presenteert een draak van een taart? 

Kriekentaart

Tijdens de technische proef maken de bakkers een kriekentaart met een raster. Het wordt puzzelen, want de kandidaten krijgen enkel een tekening van het patroon. Ruimtelijk inzicht vereist! En dat is geen evidentie in de baktent. 

Geometrische taart

Het spektakelstuk beslist wie een plekje verdient in de grote finale van Bake Off Vlaanderen. En ook hier staan lijntjes centraal want de kandidaten maken een geometrische taart waarbij een strakke afwerking en nette decoratie centraal zijn. 

Finalisten Bake Off Vlaanderen 2023

Jante, Stephen en Debbie zijn de finalisten van Bake Off Vlaanderen 2023. Het stressniveau stijgt in de baktent. Zo kan Debbie haar nervositeit moeilijk onder stoelen of banken steken: “Ik voel me zo zot als een achterdeur. Ik ben super content!”. Stephen beseft maar al te goed dat hij te maken heeft met staalharde concurrentie: “Ik denk dat er twee waanzinnig sterke dames aan mijn zijde staan, maar ik wil natuurlijk wel gewoon winnen”. Jante windt er niet al te veel doekjes om en ziet het alvast zitten: “Ik heb er keiveel goesting in, dus ik ben er helemaal klaar voor”.

Signatuur en technische finale proef

Tijdens de signatuurproef maken de bakkers een nieuwe versie van hun favoriete kermissnack. Geen makkelijke taak voor Debbie, die elk bezoek aan de kermis verafschuwt. Zij maakt een suikerappel – een appeltsjoeze – als eerbetoon aan dochtertje Céleste. Stephen duikt de Neuzekesoorlog in met zijn versie van een cuberdon en Jante maakt churros. De allerlaatste technische proef speelt zich af diep in de zee. De bakkers maken een getempereerde schelp met bijhorende parel. Patisserie van het hoogste niveau, waarbij de kleinste fout belangrijke punten kan kosten.

Wie wordt winnaar Bake Off 2023?

Als spektakelstuk maken de bakkers een grootste stapeltaart, compleet met suikerwerk, chocolade en minstens één next-level techniek. Tussendoor kijken ze ook even vooruit: welke dromen koesteren ze na de finale van Bake Off? Wie zet zijn oven te koop en wie begint er zijn eigen bakwinkel? Stof tot nadenken, maar eerst die laatste loodjes overleven. Na drie stevige proeven komt Circus Bake Off officieel ten einde en ontdekken we wie de Beste Bakker van Vlaanderen wordt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 december 2023 /