Heel Holland Bakt Kids 2023 met Plien van Bennekom

Heel Holland Bakt Kids seizoen 4 is vanaf 30 september 2023 te zien om 19.20 uur bij omroep MAX op NPO ZAPP. In het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt Kids worden de deelnemers bijgestaan door presentatrice Plien van Bennekom. Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden vormen de jury. Ontdek hier alles over het vierde seizoen van deze kids variant van Heel Holland Bakt.

Heel Holland Bakt Kids 2023 (seizoen 4)

Heel Holland Bakt Kids seizoen 4 heeft in het najaar van 2023 een nieuwe presentator namelijk Plien van Bennekom. Onder haar leiding gaan zes bakduo’s aan de slag met de verschillende opdrachten die Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden voor ze hebben bedacht.

Plien van Bennekom

Plien van Bennekom is actrice en presentatrice. Je kent haar onder andere van Welkom in de prehistorie, als deelneemster uit Maestro seizoen 6 en niet te vergeten van Plien & Bianca. Wist je dat ze ook te zien was in Kerstappels. En nu dus als nieuwe presentatrice van Heel Holland Bakt Kids seizoen 4.

Deelnemers Heel Holland Bakt Kids 2023

De deelnemers aan het vierde seizoen van Heel Holland Bakt kids zijn zes duo’s, namelijk Floris en Tamara, Hannah en Jetske, Jur en Erik, Lieve en Amber, Mira en Ebru, en Sara en Carmen.

  • Floris en Tamara – De elfjarige Floris doet mee samen met zijn moeder Tamara. Hij heeft een koemelkallergie, waardoor deze deelnemers meestal met producten zonder melk bakken.
  • Hannah en Jetske – De elfjarige Hannah doet mee met haar moeder Jetske. Deze grapjas bakt graag; voor haar verjaardag maakte ze Oreao-cakepops met tandpasta.
  • Jur en Erik – De tienjarige Jur doet mee aan Heel Holland Bakt Kids met zijn oom Erik. Zijn oom woont dichtbij, dus de twee zijn vaak samen te vinden. Jur vindt in de keuken rust.
  • Lieve en Amber – De elfjarige Lieve doet mee met haar tante Amber; van jongs af aan staan ze samen in de keuken. Lieve woont met haar broer, zus en haar ouders op Vuurtoreneiland. Op dat eiland midden op het Markermeer woont verder niemand anders.
  • Mira en Ebru – De negenjarige Mira doet mee met haar moeder Ebru. Haar beide ouders hebben Turkse roots. Haar vader komt zelfs uit het stadje waar de baklava vandaan komt.
  • Sara en Carmen – De elfjarige Sara doet mee met haar moeder Carmen. Ze heeft al meerdere seizoenen gekeken en vindt het geweldig om nu zelf in de Heel Holland Bakt Kids tent te staan.

Wil jij ook aan de slag met een jonge bakker? Dan zijn de Heel Holland Bakt Kinderbakboeken een aanrader.

Heel Holland Bakt Kids kijken

Wil je Heel Holland Bakt Kids kijken, doe dat dan meteen op zaterdag om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp. De afleveringen zijn daarna wel eventjes op NPO Start te kijken, maar ik zie dat er van vorig seizoen ook al een aantal alleen bij NPO Plus te zien zijn. Vanuit het buitenland kijk je NPO Start via een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Als je een VPN hebt, die je op België zet, dan kun je via de GoPlay site ook alle seizoenen kijken van Junior Bake Off Vlaanderen.

Terug naar de afleveringen van Heel Holland Bakt Kids seizoen 4:

Welkom Plien & boekenweek

In de eerste aflevering heten de zes bakduo’s de nieuwbakken presentator Plien van Bennekom op een bijzondere manier welkom: ze maken een decoratiebeslag met het gezicht van Plien. Als spektakelstuk maken de bakkertjes een boek van koek met als inhoud cake en een lekkere vulling. Wie bakt er volgens het boekje en wie verlaat als eerste de tent? 

Aflevering 1 – Welkom Plien/Boekenweek – zaterdag 30 september om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp.

Verjaardagsfeest

Het is feest in de tent! Als eerste maken de bakkertjes een traktatie op een stokje: ze spuiten er drie clowntjes op. Als spektakelstuk in deze feestelijke aflevering mag een verjaardagstaart, mét naam en leeftijd erop, natuurlijk niet ontbreken. 

Aflevering 2 – Verjaardagsfeest – zaterdag 7 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp.

Herfst

Deze week krijgen de bakduo’s twee opdrachten. Op de werkbank ligt deeg en binnen drie minuten moeten er twee vouwtechnieken worden uitgevoerd. Gaat dat lukken binnen de tijd? Verder maken de bakkers een boomstronk met herfstdecoratie: een chocolade biscuitrol met smaken die bij de herfst passen. 

Aflevering 3 – Herfst – zaterdag 14 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp.

Halve finale

Deze halve finale wordt hoe dan ook een sportieve strijd, want het thema is sport. Op de werkbank liggen koeken in de vorm van een tennisracket en bal. Als technische opdracht bekleden de bakduo’s het racket en de bal. De aflevering eindigt met een sporttaart, met minstens twee sport attributen als decoratie. Wie verlaat de tent en wie zit er gebakken voor de finale?

Aflevering 4 – Sport – Halve finale – zaterdag 21 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp.

Finale

Dit belooft een magische finale te worden. Voor de technische opdracht maken de bakkertjes drie chocoladetoetjes. Als spectaculair slotstuk wordt een Hoge Hoed Taart gemaakt met minstens drie tover-attributen. Wie tovert de winst uit de hoge hoed en gaat er naar huis als winnaar van Heel Holland Bakt Kids? 

Aflevering 5 – Toveren/Finale – zaterdag 28 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp.

Foto: Elvin Boer / MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 september 2023 /