Nieuwe afleveringen First Dates in Nederland en België

Goed nieuws voor liefhebbers van First Dates, zowel in Nederland als België start er deze week een nieuw seizoen. In België zijn er volop nieuwigheden in de nieuwe afleveringen. Hier lees je alles over het nieuwe seizoen First Dates in beide landen.

First Dates kijken

De hele week kun je nu naar nieuwe afleveringen van First Dates kijken. First Dates Nederland wordt namelijk iedere werkdag uitgezonden (sinds maandag 28 augustus) en First Dates België op zaterdagavond (sinds 2 september). Lees hieronder alles over de nieuwe afleveringen van First Dates, want met name in België zijn er de nodige nieuwigheden.

Wist je dat je dagelijks ook naar de nieuwe show Date Smakelijk kunt kijken? En wat dacht je van Samen Uit, Samen Thuis.

First Dates gemist

First Dates gemist of wil je oude afleveringen terugkijken? Ook dat is mogelijk in beide landen. In Nederland moet je hiervoor wel snel zijn, want de afleveringen gaan snel achter de pay-wall van NPO Plus. Na aflevering kun je de uitzending even kijken op NPO Start. Vanuit het buitenland kan dat met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Wil je de Vlaamse First Dates terugkijken, dan kan dat bij VRT MAX. Hier vind je alle drie de seizoenen nog. Vanuit Nederland naar First Dates op VRT MAX kijken, zet je VPN Verbinding dan op België.

Nu terug naar de nieuwe seizoenen:

First Dates België

Je kunt sinds zaterdag 2 september om 20.50 uur bij VRT en VRT1 en VRT MAX kijken naar nieuwe afleveringen van First Dates in Vlaanderen. De locatie heeft een volledige restyling gekregen naar een gezellige bistro, waar de daters elkaar – nog altijd bij goed eten en drinken – in een informeel kader leren kennen.  

Gingia

Barman Bram en zaalpersoneel Leena, Katelen en Ferdy zijn opnieuw op post om de daters te bedienen en de zenuwen te bedaren. Ze krijgen dit seizoen versterking van nieuwkomer Gingia, een ervaren horecakracht met een hart voor de liefde.  Deze 34-jarige openhartige dame uit Mechelen werkt al van jongsafaan in de horeca. Ze is ondernemend, houdt van nieuwe uitdagingen en baat momenteel haar eigen bistro uit. Gingia is twaalf jaar samen met haar man, waarvan zeven jaar getrouwd. Ze hebben een dochter van tien en een zoontje van zes. Gingia leerde haar man kennen op de parking van een discotheek, en is blij dat ze de huidige online datingwereld niet op moet om iemand te vinden. Voor wie Gingia een bekend gezicht is, zag haar wellicht in 1 jaar gratis in 2021 op VRT 1.

Zoektocht naar vrienden in First Dates

Maar het is niet alleen de liefde die dit seizoen bloeit: voor het eerst ontvangt First dates ook gasten die niet op zoek zijn naar een liefdesrelatie, maar naar vriendschapsbanden. Iemand om mee te praten, een lotgenoot, een sport- of cultuurmaatje, een buddy of nieuwe hartsvriend(in) … Het levert andere combinaties op, andere gesprekken, nieuwe wendingen.  Vonken of vriendschap: het kan allemaal in dit nieuwe seizoen van First dates.  We zien 24 vriendschapsdames en 72 liefdeskandidaten.

Deelnemers First Dates 2023

Nieuwsgierig naar de deelnemers uit First Dates België, najaar 2023? Hier ontdek je diverse weetjes. En we hebben alvast een aantal opvallende verhalen van First Dates deelnemers voor je geselecteerd. Lees er hier meer over:

  • Maar liefst 2.714 mensen schreven zich in voor dit vierde seizoen;
  • Van die inschrijvingen identificeert 55% zich als man, 44% als vrouw, 1% als x. Van alle inschrijvingen identificeert 17% zich als LGBTQ+;
  • De jongste dater dit seizoen is Marielien met haar 18 lentes (hieronder lees je meer over haar); Fred is de oudste met 79 jaar;
  • Van de 192 geselecteerde kandidaten komen de meesten uit Antwerpen: 31%. 28% komt uit Oost-Vlaanderen, 17% uit West-Vlaanderen en 14% uit Vlaams-Brabant. In Limburg en Brussel zijn ze blijkbaar het gelukkigst met hun liefdesleven, uit die streken schreven zich respectievelijk 8% en 2% in.

Sherain & Alix

Sherain (20) is opgegroeid in Limburg als jongste kind in een Marokkaans gezin. Haar oudere broer, Ferdy, dient op in het First dates-restaurant. Onder het toeziende oog van Ferdy hoopt ze de liefde te vinden bij Alix (20), een vlotte en creatieve vrouw. 

Brenda & Katrien

Brenda (45) heeft een aangeboren beperking waardoor ze in een rolstoel zit en spierspasmes heeft. Tot vandaag heeft niemand een diagnose kunnen stellen. Maar dat houdt haar niet tegen om volop van het leven te genieten. Zo schreef ze al een boek en heeft ze een eigen radioprogramma. Haar vriendschapsdate Katrien (41) durft ook al eens in haar pen kruipen en staat na een zware burn-out opnieuw positief in het leven.

Monica & Mohamed

Monica (42) heeft een heel vrije mentaliteit, is positief en enthousiast. Haar familie woont nog altijd in Chili, maar zelf bouwt ze hier in België aan een leven als kunstenares. Als happy single wil ze graag de wereld ontdekken met een goede vriend of vriendin aan haar zijde. Voor Mohamed (26) zijn kunst en cultuur de norm in het leven. Hij zou heel graag met iemand taboes verbreken en avontuurlijke of grappige dingen uitproberen.  

Sabrina & Yves

De goedlachse Sabrina (34) is een hevige voetbalsupporter. Sabrina is dol op kinderen, maar ze twijfelt of ze niet te oud is om er zelf nog aan te beginnen. Gelukkig heeft haar date Yves (40) twee schatten van kinderen. Maar als Sabrina een kans wil maken bij Yves en zijn kroost, zal ze wel voor de juiste voetbalploeg moeten supporteren.

Mohammed & Thomas

Mohammed (22) moest vanwege zijn geaardheid vluchten uit Palestina. Zijn familie wilde hem niet langer aanvaarden. Hij vertrok op zijn 18de naar België in de hoop eindelijk zichzelf te kunnen zijn. Daten blijkt in België echter bijna nog moeilijker dan in Palestina, dus waagt hij zijn kans in het First dates-restaurant met Thomas (25), een vlotte en open-minded man met het hart op de tong. Thomas worstelde lang met zijn geaardheid en heeft nog nooit een relatie gehad.

Maxime & Marielien

Sfeermaker Maxime (19) heeft nog nooit het gevoel gehad dat hij echt verliefd was. Maxime is een creatieve duizendpoot. Hij danst, speelt basketbal, zou graag een eigen plaat uitbrengen als freestyle rapper, en studeert momenteel fotografie. Zijn date Marielien (18) is gebeten door de social media microbe en verzamelt LP’s. Ze zoekt een alternatieve en grappige partner, en dan is ze bij Maxime misschien wel aan het juiste adres.

Hugo & Florence

Student Hugo (23) heeft een complex karakter. Langs de ene kant geniet hij erg van het leven, aan de andere kant is hij erg gelovig en zegt hij zelf dat sommige van zijn ideeën best conservatief kunnen zijn. Zijn lichaam is heilig, net zoals dat van Jezus. Hugo put enorm veel kracht uit zijn geloof, maar voor hem is het best moeilijk om een partner te vinden die dat wil begrijpen. Florence (20) is niet op haar mond gevallen en gaat een goede discussie nooit uit de weg. Ze is een christen die het geloof in twijfel durft te trekken en is de bijbel beginnen lezen uit nieuwsgierigheid.

First Dates opgeven

Wil jij je opgeven voor First Dates? Voor de Nederlandse reeks kan dat volgens mij nog steeds. Dit inschrijfformulier staat namelijk nog steeds op de website van First Dates onder het kopje Geef je op!

First Dates Nederland

Waar vind je de echte liefde? Het First Dates restaurant in Nederland opent weer haar deuren voor single gasten die op zoek zijn naar de ware. We zien singles die dromen van een geschikte partner. Leidt een eerste date tot een tweede? En wie vindt de perfecte match? First Dates Nederland is sinds maandag 28 augustus elke werkdag om 19.25 uur bij NPO3 te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /