Kinderen Kopen Een Huis seizoen 2: deelnemers & Jan Versteegh

Kinderen Kopen Een Huis seizoen 2 kun je vanaf donderdag 6 juli 2023 wekelijks om 21.00 uur op Play4 en GoPlay kijken. Alle afleveringen staan ook op Kijk.nl. Deze keer spotten we niet alleen Leonie ter Braak en makelaar Geert Klaver, maar ook presentator Jan Versteegh. Ontdek hier meer over Kinderen Kopen Een Huis seizoen 2: deelnemers en meer.

Kinderen Kopen Een Huis seizoen 2

“Echt niet, ik wil hier blijven wonen!” Een veelgehoorde reactie van kinderen die door hun ouders worden geconfronteerd met het voornemen te gaan verhuizen. Hevig verzet tegen het moeten vertrekken uit hun vertrouwde omgeving. Verdriet, boosheid. Wat doe je dan als ouders? Juist, je stuurt Leonie ter Braak, Jan Versteegh en makelaar Geert Klaver met je kroost op huizenjacht. Je draait de rollen om: niet papa en mama, maar de kinderen beslissen zelf wat hun nieuwe thuiswordt. Lukt het ze om in de huidige huizenmarkt voor een goede prijs het huis te kopen, maar bovenal: zijn de ouders ook blij met de keuze? 

Wist je dat Kinderen Kopen Een Huis seizoen 1 in België ook is uitgezonden?

Jan Versteegh

Naast Leonie ter Braak zien we in het tweede seizoen ook Jan Versteegh als presentator van Kinderen Kopen Een Huis. “En dat is een enorm avontuur”, geeft de presentator én schrijver* aan.  “Normaal gesproken zijn het toch de volwassenen die het voortouw nemen in de zoektocht naar een nieuwe woning. Om nu dan juist met de kinderen op zoek te gaan naar het huisvan hun dromen, met al hún wensen en inzichten, vind ik prachtig. Als Fundaverslaafde past dit programma helemaal in mijn straatje.” Eerder zag je Jan Versteegh bijvoorbeeld al op tv met Klein maar Fijn.

Leonie ter Braak* ken je daarnaast als presentatrice en actrice. Zo zag je haar recent nog in De Tatta’s. Als tv-maakster zag je haar bijvoorbeeld in  Erasmus MC. Sinds deze week zie je haar in Blow Up seizoen 2.

Deelnemers Kinderen Kopen Een Huis

In elke aflevering van Kinderen Kopen Een Huis leren we een nieuw gezin kennen. Zo maken we kennis met de familie De Bondt uit Culemborg, bestaande uit moeder Simone, dochter Anais (17) en zoon Fausto (19). Of denk aan De familie Paap uit Zandvoort, die in een veel te klein appartement wonen. In de eerste aflevering van Kinderen Kopen Een Huis seizoen 2 zijn de deelnemers de familie Jannink.

(Onderaan het artikel lees je meer over de deelnemers en aflevering.)

Kinderen op pad met budget ouders

De ouders in het gezin wachten telkens in spanning af totdat er een handtekening onder het koopcontract staat. Pas dan krijgen de ouders het huis te zien. Lukt het de kinderen ook dit seizoen om binnen het budget dat zij hebben meegekregen een huis te kopen dat voldoet aan ieders verwachting en wensen? Samen met Jan Versteegh, Leonie ter Braak en makelaar Geert Klaver gaan ze deze uitdaging vol overtuiging aan!

Een programma voor de liefhebbers van Teenage Boss. En natuurlijk ook voor iedereen die dol is op huizenprogramma’s, zoals Kopen zonder kijken, Blind Gekocht en het nieuwe De Moeite Waard.

Kinderen kopen een huis kijken

Wil je Kinderen kopen een huis kijken? Dat kan in Nederland via Kijk.nl (de afleveringen op SBS6 zitten er net op). Daar kun je ook de afleveringen uit seizoen 1 terugkijken. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten (zoals VPN Nederland) en ga dan naar de site. Dan kun je alle afleveringen bingewatchen. In België kun je seizoen 1 nog op GoPlay kijken. En daar komen de afleveringen van seizoen 2 ook bij. Vanaf donderdag 6 juli 2023 wordt Kinderen kopen een huis seizoen 2 om 21.00 uur op Play4 uitgezonden.

Meer over de afleveringen en deelnemers van Kinderen kopen een huis seizoen 2

Familie Jannink

Thor en Joska zijn al vier jaar een stel en willen graag gaan samenwonen. Er zijn alleen nog vier kinderen uit vorige relaties in het spel, die daardoor moeten verhuizen. Dat is een grote verandering voor Bjorn (20), Anka (15), Simon (9) en Charlie (7) die het liefst niet verkassen. Het lukt Thor en Joska maar niet om met alle wensen rekening te houden en een geschikte woning te vinden. Gaat het wel lukken als Jan Versteegh en de kinderen zelf op huizenjacht gaan?

Familie Paap

De familie Paap woont met zijn vieren in een drie-kamer appartement van 73 m2 in Zandvoort. Larissa (15) en Lars (12) zijn hier opgegroeid en zijn gehecht aan de duinen en de zee. Het appartement barst alleen bijna uit zijn voegen dus willen ouders Henk en Brigitte graag ruimer wonen. En zij hebben hun oog laten vallen op een dorp in West-Friesland. Leonie ter Braak gaat met de kinderen op pad!

Lara, Ammar, Alisar en Lamar

De Syrische Lara en Ammar wonen sinds een aantal jaar in Nederland met hun twee dochters Alisar (12) en Lamar (8). Het gezin huurt een appartement in Amstelveen en het gezin voelt zich thuis in Nederland. Lara en Ammar willen daarom graag hun eerste huis in Nederland kopen, maar hun budget laat het niet toe om in Amstelveen te blijven. Alisar en Lamar zijn net gewend aan hun nieuwe omgeving en zien een verhuizing daarom echt niet zitten. Gaat het ze lukken om een huis te vinden waar ze zich weer thuis kunnen voelen?

Familie De Bondt

Moeder Simone heeft samen met haar dochter Anais (17) een droom: hun paardenbedrijf uitbreiden aan huis. Het liefst op een Instagramwaardige boerderij met genoeg ruimte voor zes pony’s. Er is alleen één probleem, zoon Fausto (19) wil absoluut niet verhuizen. De familie woont in Culemborg, maar om de paardendroom in vervulling te laten gaan, zal het gezin naar het platteland moeten vertrekken. Makelaar Geert trekt alles uit de kast en neemt de kinderen mee langs drie boerderijen. Zal er één tussen zitten waardoor ook Fausto zin krijgt om te verhuizen? We zien het in aflevering 4.

Robin, Roxy, Dominic, Nora & Ivy

Robin en Roxy wonen samen met hun kinderen Dominic (12), Nora (6) en Evy (3) in een mooi huis in een fijne wijk in Bergen. Maar Robin en Roxy verlangen naar een landelijke woning met een vrij gevoel. De kinderen zijn juist blij met hun vriendjes, familie en sport in de buurt en zijn het niet eens met de verhuisplannen van hun ouders. Robin en Roxy zijn ten einde raad en geven hun kinderen de volledige regie over hun nieuwe woning in aflevering 5 van Kinderen kopen een huis seizoen 2.

Yvonne, Erik en Lobke

Yvonne en Erik wonen met hun dochter Lobke (13) in het bedrijfspand van hun voormalige cateringbedrijf. Inmiddels hebben Yvonne en Erik gekozen voor een andere loopbaan, dus wordt het tijd om hun bedrijfspand in te ruilen voor een ‘echt’ huis. Daar is dochterlief het alleen totaal niet mee eens. Lobke geniet van de ruimte die ze nu heeft en wil niet weg uit het dorp waar ze is opgegroeid. Gaat het lukken om een droomhuis te vinden waar iedereen gelukkig is; dat zie je in aflevering 6.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 juli 2023 /