Tour de France: Unchained (Au Cœur du Peloton) op Netflix kijken

De documentaire serie Tour de France: Au Cœur du Peloton – ook wel Tour de France: Unchained genoemd – is nu op Netflix te kijken. Deze documentaire telt acht afleveringen, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt bij de teams uit de Tour de France. En laten we twee van die teams inmiddels al heel goed kennen door eerdere documentaires.

Tour de France: Unchained

In Tour de France: Unchained wordt de kijker meegenomen achter de schermen van de meest prestigieuze wielerrace ter wereld. Van renners tot ploegleiders, elk personage wordt gevolgd om de vele belangen en strategieën te begrijpen die schuilgaan achter deze iconische wedstrijd die wordt uitgezonden in maar liefst 190 landen. De teams van AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl onthullen hun voorbereidingen, hun tactieken en hun emotionele reis naar de finish in Parijs. 

Over Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl kun je op Amazon Prime Video ontzettend interessante documentaires vinden.

Tour de France: Au Cœur du Peloton

Zelf heb ik Tour de France: Au Cœur du Peloton nog niet op Netflix kunnen kijken. Maar ik ben wel heel erg benieuwd. Ik heb namelijk de laatste tijd al van veel wielerdocumentaires genoten. Onderaan dit artikel heb ik ze op een rijtje gezet. Dit is alvast de inhoud van Netflix serie Tour de France: Au Cœur du Peloton.

  1. De start: Met nog maar enkele dagen tot de start maakt Quick-Step Alpha Vinyl de wielrenners bekend en schat hun kansen in. Kan Fabio Jakobsen een comeback maken.
  2. Welkom in de hel: De Sterke wielrenners van team Jumbo-Visma gaan de strijd aan met de kasseien, maar mechanische problemen en internet concurrentie leiden tot een chaotische etappe.
  3. Het gewicht van een natie: Een derde van de Tour is voorbij zonder etappewinst voor Frankrijk. Het hele land kijkt toe als Groupama-FDJ en AG2R-Citroën beginnen aan de bergetappe.
  4. Aanval, tegenaanval: Tijdens de etappe van de Col du Granon doet Jonas Vingegaard een gooi naar de gele trui, maar wanneer een snelle Sloveen hem dwarszit, verandert Jumbo-Visma van strategie.
  5. Op topsnelheid: Terwijl EF Education-EasyPost op strategische wijze jong talent inzet, overwegen de INEOS Grenadiers om hun geheime wapen te gebruiken: nieuwkomer Thomas Pidcock.
  6. Plan B: Als de leider van Alpecin-Deceuninck uitvalt, zet het team in op Jasper ‘Disaster’ Philipsen. Zal hij zijn bijnaam waarmaken of kan hij deze achter zich laten en zichzelf bewijzen?
  7. Alles voor een podiumplek: De laatste week van de tour breekt aan. De winnaar van 2018, Geraint Thomas, strijdt voor een podiumplaats tegen Groupama-FDJ leider David Gaudu.
  8. De weg naar Parijs: Tussen de sprinters en Parijs ligt nog een laatste krachtinspanning in de bergen. Terwijl Fabio zijn vuur vindt, vechten Jonas Vingegaard en Wout van Aart tegen Tadej Pogacar om de eindstreep.

Meningen over Tour de France Netflix serie

De meningen over de Tour de France Netflix serie zijn niet mis. Zo is het natuurlijk een gemist dat Tadej Pogacar en zijn UAE-Team Emirates niet mee wensten te werken aan de documentairereeks. En de Tour de France kijkers missen ook het moment tussen de gecrashte Pogacar en zijn rivaal Jonas Vingegaard. Richard Plugge laat weten: “Wat Jonas die dag liet zien, was historisch. Je wilt niet dat je grootste rivaal valt in een gevaarlijke afdaling, maar het uitvechten op de fiets.” Ook Wout van Aert is kritisch. Hij vindt het ’te veel verhaaltjes en iets te veel commotie’. Ik ben benieuwd en ga ‘m dus zeker nog kijken.

Wielerdocumentaires

Want zoals de vaste lezers van VlaamsKijken inmiddels weten, ik ben wel een fan van wielerdocumentaires. De afgelopen tijd konden we al verschillende kijken.

Foto: Netflix

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juni 2023 /