Vive le Vélo, leve de Ronde met Karl Vannieuwkerke en gasten

Vive le Vélo, leve de Ronde is vanaf vanavond – maandag 27 maart – de hele week te kijken op Eén en bij VRT MAX. Karl Vannieuwkerke trekt in de voorbereiding op, langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2023. Ontdek hier alles over Vive le Vélo, leve de Ronde 2023.

Vive le vélo, leve de Ronde

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 maart trekt Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo, leve de Ronde langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Elke avond presenteert hij vanop een andere locatie langs de route van de Ronde – van Brugge tot Oudenaarde – en nemen drie gasten plaats aan tafel.

Gasten Vive le vélo, leve de Ronde

Onder andere Marijn de Vries*, Nico Mattan, Dirk Gheyselinck, Sven Vanthourenhout, Febe Jooris, Jolien D’hoore, Kurt Bogaerts, Eddy Planckaert (die je weer ziet in een nieuw seizoen van Château Planckaert), Niki Terpstra, Rick Vanwalleghem en José De Cauwer* zijn de gasten van Vive le vélo, leve de Ronde bij Karl Vannieuwkerke. Elke uitzending sluit af met muziek, opgenomen langs het parcours van de Ronde. Daarvoor komen The Starlings, Maximus, Daan en Meskerem Mees langs.

Luistertip voor liefhebbers van De Ronde: Podcast De Fiets van Cancellara; won hij met motortje De Ronde?

Reportages uit het peloton

Sammy Neyrinck* duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. Bart Aerts en Rutger Vanseveren maken elke dag een portret over een figuur uit het verre of recente wielerverleden. We kunnen verhalen verwachten van onder andere Frans Verbeeck (werd twee keer 2e en een keer 3e in de Ronde). Maar ook van Emma Johansson (drie keer 3e en een keer 2e in de Ronde). En wat dacht je van Frederik Backaert (reed de Ronde zeven keer, werd intussen boer met een boerderij dichtbij het Ronde-parcours).

Vive le vélo, leve de Ronde kijken

Vive le vélo, leve de Ronde is maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 maart rond 21.55 uur te kijken. Op woensdag 29 maart start de aflevering rond 22.35 uur op Eén en via VRTMAX.

De Ronde van Vlaanderen 2023 kijken

Wil je De Ronde van Vlaanderen 2023 kijken, dan kan dit op zondag 2 april vanaf 09.15 uur op Eén en VRT MAX. Je kunt het ook online volgen via de website van Sporza. Wil je dit doen vanuit Nederland of een ander land zorg da voor een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Hier lees je alles over de voorjaarsklassiekers die op tv komen.

Kijktips voor wielerliefhebbers

We hebben daarnaast meer kijktips voor wielerliefhebbers. Zelf heb ik ze alle vier al gekeken en ik ben echt onder de indruk. Ook als je geen op-en-top wielerliefhebber bent, is het razend interessant hoe het er in zo’n wielerteam aan toe gaat in voorbereiding op grote wielerklassiekers en etappekoersen als de Tour de France en de Vuelta.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 maart 2023 /