The Starlings: Eurosong 2023 kandidaat

The Starlings worden als laatste uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Eerder deze week maakten we al iedere dag kennis met één of twee kandidaten én ontdekten we met welk nummer ze naar de finale gaan.

Ontdek in de aflevering van vrijdag 13 januari 19.48 uur niet alleen meer over The Starlings, maar ook over Gustaph (klik op de naam om daar meer over te ontdekken).

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen, ontdekken hun nummers én welke ze daarvan selecteren voor de finale. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, ChérineGala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. Kato Callebaut en Tom Dice van The Starlings zijn de laatste Eurosong 2023 kandidaten die we beter leren kennen.

Tom Eeckhout en Kato Callebaut

Kato Callebaut (31) en Tom Eeckhout (32) uit Eeklo vormen samen het duo The Starlings. Twee singer-songwriters die doorbraken op het podium van de grootste talentenwedstrijden: Tom Eeckhout bij X-factor, Kato bij Idool 2011. Ze eindigden allebei als tweede en Kato won met haar single The Joker de Radio 2 Zomerhit 2011. 

Tom Dice op Songfestival

Kato Callebaut, die bekend werd met een ukelele, zag Tom Eeckhout – die ondertussen als Tom Dice aan het werk was – met zijn gitaar voor het eerst midden in de Songfestival-drukte. Tom Dice wist op het Eurovisiesongfestival in 2010 Europa te charmeren tijdens de grote finale. Hij zette een uitstekende prestatie neer: Tom Dice won zijn halve finale en werd zesde met Me & My Guitar. Dit is nog steeds het beste Vlaamse resultaat. 

The Starlings

De paden van Tom Dice en Kato Callebaut kruisten elkaar regelmatig en al snel bleek dat hun stemmen ongelooflijk goed samengaan. De vonk sloeg écht over in 2018, The Starlings was geboren. De bekendheid bij het grote publiek volgde dankzij Liefde voor muziek met Little Submarine als eerste hit. Intussen is het duo getrouwd en zijn er twee albums. De Starlings brengen rootsy popmuziek met een akoestische feel en harmonieën. Melancholische songs die de liefde en het leven belichten.

The Starlings: Eurosong 2023

The Starlings, Tom Dice en Kato Callebaut, brengen naar eigen zeggen in Eurosong 2023 de meest persoonlijke songs die ze ooit geschreven hebben. Hun songs Oceanside en Rollercoaster rollen dan ook als een golf van liefde over je heen. Het team dat schreef aan Me and My Guitar het lied dat Tom Dice in 2010 tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival bracht, sloeg opnieuw de handen in elkaar voor Oceanside. Het duo schreef het nummer met Jeroen Swinnen en Ashley Hicklin. Jeroen Swinnen en Pele Loriano produceerde het lied. Rollercoaster schreef The Starlings met Laurell Barker, Thomas Stengaard (die tevens producer is) en Andreas Stone Johansson.

Eurosong 2023

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Chérine, Loredana, Gala Dragot, Gustaph en Hunter Falls.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 januari 2023 /