De Platenzaak met deze artiesten in Streetlab muziekstudio

Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet ken je natuurlijk van Streetlab; maar inmiddels hebben ze weer een nieuw tv-programma gemaakt. Maak in dit artikel kennis met De platenzaak; waarin ze een muziekstudio starten om samen te kunnen werken met bekende Nederlandse artiesten. De platenzaak is sinds woensdag 12 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO3 te kijken.

Streetlab: muziekstudio

Vandaag start De platenzaak, een nieuw muziekprogramma van KRO-NCRV op NPO 3. In de zesdelige reeks beginnen Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet een eigen muziekstudio om samen met artiesten met jarenlange ervaring in de Nederlandse muziekindustrie te kunnen samenwerken. In elke aflevering gaan ze de uitdaging aan om samen met de artiest een nieuw lied en bijbehorende videoclip te creëren. Zo geven ze de artiest een nieuw podium voor een jonger publiek en hopen de jongens iets op te steken van de grote sterren met wie ze werken. De drie mannen, bekend van De FOMO Show en Streetlab, willen met dit programma de Nederlandse muziekcultuur vieren. 

De platenzaak

In elke aflevering gaan componist en zanger Daan, regisseur Tobias en manager Stijn de uitdaging aan om samen met een artiest een nieuw lied en bijbehorende videoclip te creëren. Ze schuwen niet om actuele onderwerpen zoals klimaatverandering en oorlog als inspiratiebron voor hun muziek te gebruiken.

Wist je dat Daan Boom en Stijn van Vliet in 48 uur het boek Polderglamour* schreven? Tobias Camman schreef recent het boek Voer*: Het kookboek voor de beginnen de foodsnob.

Artiesten De platenzaak

In De platenzaak gaan ze aan de slag met zes muzikanten met een duidelijke stijl en een eigen publiek: Lee Towers, Imca Marina, Mooi Wark, Berget Lewis, Trafassi en T-Spoon. Over een aantal hebben we al eerder geschreven op VlaamsKijken. We zetten ze dus even op een rijtje. Klik op hun naam en de bijbehorende artikelen en je ontdekt meer.

Daan Boom

Daan Boom: “Zo lang als ik leef ben ik bezig met muziek en wil ik mij daar verder in ontwikkelen. Daarom ben ik met mijn goede vrienden aan dit nieuwe avontuur begonnen. We duiken samen met de artiesten de studio in om een nieuwe song te maken. Elk lied heeft een beetje van hen en een beetje van mij. Tobias regisseert vervolgens de meest over-the-top videoclip en Stijn zorgt dat het allemaal goed komt.”

Chaoot, perfectionist en incapabele manager

Gaan deze grote gearriveerde sterren mee in de plannen van de jongens? Wat gebeurt er als je een chaoot (Daan Boom), een perfectionist (Tobias Camman) en een ‘incapabele manager’ (Stijn van Vliet) een muziekstudio laat runnen? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van muziek en videoclips? Het KRO-NCRV programma laat zien dat muziek in staat is mensen met elkaar te verbinden, zowel tussen verschillende generaties als culturen.

Streetlab

Daan Boom en Stijn van Vliet braken door met het programma Streetlab, waarin ze sociale experimenten uitvoerden. In 2015 werd dit programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Sindsdien werken ze mee aan verschillende radio- en tv-programma’s van KRO-NCRV. Tobias Camman brak door met het online tv-programma De FOMO Show, waarin hij samen met Daan Boom (die je ook zag in Family Drop) en Jasper Demollin (die meedeed aan De Invasie van België: deelnemers en aan Expeditie Robinson 2021) op pad gaat om te kijken welke activiteiten je echt niet mag missen. Met miljoenen views en een nominatie voor de Televizier Ster Online, is deze online serie van KRO-NCRV een groot succes. Recent waren de heren samen nog te zien bij Marble Mania.

De platenzaak kijken

De platenzaak is sinds woensdag 12 april om 20.30 uur te kijken bij KRO-NCRV op NPO 3 en online op NPO3.nl. Natuurlijk kijk je de aflevering ook terug via NPO Plus en NPO Start. Heb je een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten, dan kun je ook vanuit het buitenland via de website of NPO Start website kijken.

Foto: Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2023 /