De wonderjaren: Siska Schoeters, Robin Keyaert, experts, gasten

Siska Schoeters duikt vanaf vanavond – woensdag 8 maart – opnieuw in de wondere wereld van het opvoeden. Samen met bekende Vlamingen, experts en jonge papa Robin Keyaert gaat ze in De wonderjaren op zoek naar antwoorden op de vele vragen die bij ouders leven. Van opgroeien in een samengesteld gezin tot sociale media en seksualiteit. Ook in dit tweede seizoen zijn de vragen herkenbaar en uiteenlopend. 

De wonderjaren seizoen 2

Opvoeden, dat leren alle ouders met vallen en opstaanVan baby tot student: elke leeftijd kent wel zijn uitdagingen en doet ouders zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan. Met een nieuw seizoen van De wonderjaren wil Siska Schoeters daar graag een handje bij helpen. 

Wist je trouwens dat Siska Schoeters Kosmos uit The Masked Singer is?

Gasten De wonderjaren seizoen 2

Siska Schoeters ontvangt in haar studio elke week een bekende mama of papa. Zo krijgt ze het gezelschap van Maaike Cafmeyer, Metejoor, Willy Somers, Sarah Mouhamou, Elodie Ouedraogo, Cath Luyten, Ben Segers en Herman Verbruggen. Samen met hen bespreekt ze de hete hangijzers bij de opvoeding van hun kinderen. En tegelijk bieden de BV’s ons een boeiende inkijk in hun gezinsleven. 

Twintig experts en ervaringsdeskundigen

Vanaf wanneer kan je kinderen zakgeld geven? Hoe kan je kinderen beschermen tegen racisme? En moet je sexting verbieden of net toelaten? Het zijn maar enkele van de vele vragen die in het tweede seizoen van De wonderjaren aan bod komen. Siska en de bekende Vlamingen moeten de vragen niet alleen oplossen. Ze krijgen ook raad van meer dan twintig experts en ervaringsdeskundigen. 

Robin Keyaert

En ook jonge papa Robin Keyaert is heel nieuwsgierig naar de manier waarop andere gezinnen het aanpakken. Hij gaat op stap door heel Vlaanderen om de vinger aan de pols te houden bij ouders en jongeren. Met behulp van allerlei onderzoeken en experimenten krijgen we een brede en gevarieerde kijk op opvoeden en opgroeien, maar ook op het gezinsleven van bekende en onbekende Vlamingen.  

De wonderjaren kijken

De wonderjaren is een programma van Roses Are Blue voor Eén. Het tweede seizoen van De Wonderjaren is te kijken vanaf 8 maart elke woensdag om 20.40 uur op Eén en VRT MAX.

Lees hier meer over seizoen 1: De wonderjaren met Siska Schoeters en Dieter Coppens

Meer over de inhoud van de afleveringen van De wonderjaren seizoen 2:

Metejoor

In de eerste aflevering is Metejoor* (die meedoet aan Liefde voor muziek 2023) te gast. Metejoor, ofwel Joris van Rossem, is samen met zijn partner Britt pluspapa van Max (6) en Luz (4). Hoe gaat hij als plusouder te werk? Wat als je kinderen faalangst hebben en hoe los je slechte eters aan tafel op?  

Maaike Cafmeyer

In de tweede aflevering komt Maaike Cafmeyer* (die schitterde in Chantal) naast Siska in de studio zitten. Maaike is mama van twee tienerdochters, Martha en Bess. Samen met Siska denkt ze na over of en wanneer je kinderen zakgeld moet geven? Zijn ouders voldoende op de hoogte van de wereld van sociale media? En hoe ga je om met de eeuwige discussie met kinderen over hun slaapuur?  

Willy Somers

In de derde aflevering is Willy Sommers* de bekende ouder. Als papa van drie kinderen, Annemie (41) Luna (20) en Luca (16) en grootouder van Finn (8), heeft hij al veel ervaring. Samen met Siska verdiept hij zich in jongerentaal, de problematiek van jongeren en drugs maar ook online gamen. Met de jonge rapper en producer Brysa komt er ook een special guest langs.

Sarah Mohamou

Sarah Mouhamou (die we recent nog zagen in Een Echte Job seizoen 3) is alleenstaande mama van Nou (4). Ze heeft het over peuters en seksualiteit, de rol van grootouders in een gezin en de juiste manier om slecht nieuws te brengen.  

Elodie Ouedraogo

Elodie Ouedraogo* (die we de afgelopen weken op tv zagen in Over De Oceaan seizoen 2) is partner van Jeroom Snelders (die we dan weer zagen in Last One Laughing Nederland en op dit moment in het indrukwekkende Boris) en mama van Remus (7). Met Siska bespreekt ze hoe je kinderen kan beschermen tegen racisme, wat je moet doen als je kind veel liegt en hoe de rolverdeling in het gezin er kan uitzien. 

Ben Segers

Ben Segers* (die je kent uit onder andere Dealer en Film De Zonen van Van As – De Cross) is papa in een samengesteld gezin van Gène (7), Marilou (16) en Cato (19). Ben laat zijn licht schijnen op wat je moet doen als kinderen onbeschoft zijn, of je sexting moet verbieden of net toelaten en ook de opvoedingstechniek “lui ouderschap” komt aan bod. 

Cath Luyten

Cath Luyten (presentatrice en schrijfster van Silence, please!*) heeft samen met haar partner Eshref Reybrouck zoon Jools (1) en uit een vorige relatie oudere zoon Bill (14). Als mama van een jonge zoon heeft ze het over baby’s die nooit doorslapen. Ze bespreekt het fenomeen “sharenting“, maar gaat ook het moeilijkere thema van gescheiden ouders niet uit de weg. 

Herman Verbruggen

Herman Verbruggen* (of zullen we hem tegenwoordig Skiwi noemen) is papa van twee tienerdochters, Roos en Billie. Hoe moet je als ouder je gedragen als je kinderen “woke” zijn? Hoe staat het met seksualiteit en uitgaan vandaag de dag? Herman bespreekt het allemaal samen met Siska.  

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 maart 2023 /