De Jamies 2022: winnaars met 2DEZIT en Average Rob

Wie De Jamies 2022 winnaars zijn? Wij zetten de winnaars van de Vlaamse online video awards voor je op een rijtje. Er staan weer een aantal mooie namen bij, zoals Average Rob en 2DEZIT. Lees er hier alles over.

De Jamies 2022

De vakjury – een groep van online media-experten – selecteerde uit meer dan 8.000 inzendingen de genomineerden per categorie voor De Jamies 2022. Daar kon het publiek vervolgens op stemmen. Zo werden met meer dan 23.000 stemmen en de input van de vakjury Vlaamse videomakers in het zonnetje gezet in veertien categorieën.

De Jamies 2022 winnaars

Wie de winnaars van De Jamies 2022 zijn geworden? We zetten ze hieronder op een rijtje:

 • 2DEZIT mag zich de beste fictiereeks van 2022 noemen; ze bleven #LikeMe en Meisjes voor.
 • VTM GO kaapt de Beste business 2022.
 • Jonatan Medart wint twee Jamies voor Beste Vlaamse video van het jaar (met zijn coming out) en Sociaalste creator.
 • Acid (Nathan Vandergunst) gaat ook met twee awards naar huis; hij won Beste vlog en Content creator van het jaar.
 • Average Rob wint Beste lifestyle 2022; hij ging deze week ook al met een Kastaar naar huis. Hij blijft met zijn broer Arno en videograaf Milan Cools de lat van online video blijft verhogen.
 • Afro Belg maakt de Beste comedy; hij zorgt voor een confronterende, maar hilarische blik op de samenleving. Joffrey Anane is de man achter Afro Belg; je kent hem ook van FOMO en uit de jury van Dancing With The Stars.
 • Twoosie krijgt de Kastiop Award voor beste gamestreaming.
 • Michael Amani wint de categorie Beste dans & muziek.
 • NWS NWS NWS pakt de Beste explainer award tijdens De Jamies 2022.
 • Clémentine Caron is het Beste opkomend talent 2022.
 • Timothy Tancré, Stijnindetrein, Sergekee, Platzak, Parsa, Juf Siham, Hanne Lemmens, Glotchulo, Doebsie, De naam is Thibaut worden allemaal geëerd als Beste nimcel (niche internet micro celebrity).
 • Vexx – die je kent uit de documentaire Is Crypto het Nieuwe Goud krijgt de Quarter life achievement 2022 Award.

Filmfestival Oostende

Peter Craeymeersch, festivaldirecteur Filmfestival Oostende, vertelt het volgende over De Jamies. “FFO zet ook volop in op jongeren. Met de premières van reeksen zoals Hacked2, De Studio’s en Liefdestips aan mezelf bouwden iedere avond de jongeren een groot feestje. Ook De Jamies is een belangrijke pijler in die werking: zo staan we midden in wat er leeft bij jongeren en zetten we mee het talent van morgen in de kijker.” Deze awardshow is dan ook een mooie warmmaker op de uitreiking van De Ensors dit weekend. Blijf ons volgen op social (links hieronder), zodat je ook niets mis over de Vlaamse serie en filmprijzen.

Foto: De Jamies 2022 winnaars (via Filmfestival Oostende) – Nick Decombel

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2023 /