Dream School 2023 (seizoen 6) met deze deelnemers

Dream School seizoen 6 is vanaf vanavond – dinsdag 3 januari 2023 – om 20.25 uur te kijken op NPO3. Ontdek hier meer over Dream School 2023, de deelnemers en de bekende gastdocenten. Natuurlijk zijn rector Eric van ’t Zelfde en mentor Lucia Rijker ook weer van de partij in het zesde seizoen.

Dream School 2023

Twaalf nieuwe leerlingen – in de leeftijd van 16 tot 23 jaar – krijgen van ’s ochtends tot ’s middags lessen van verschillende gastdocenten die de deelnemers aan Dream School 2023 willen inspireren. Dit jaar openen de deuren van de school zich in een rijksmonument, gelegen tussen de weilanden in het midden van ons land. Alle leerlingen zijn vastgelopen in het schoolsysteem, hebben soms jarenlang thuisgezeten en willen nu in actie komen. De deelnemers willen op Dream School uitgedaagd worden een nieuwe start te maken. Schoolrector Eric van ’t Zelfde en kickbokser en mental coach Lucia Rijker gaan ze daar – samen met de gastdocenten – ook in Dream School seizoen 6 bij helpen.

Gastdocenten Dream School 2023

We zetten alle gastdocenten van Dream School 2023 voor je op een rijtje:

Dream School seizoen 6 deelnemers

De Dream School seizoen 6 (2023) deelnemers zijn Aram, Julian, Davey, Soraya, Caithlin, Jondar, LaToya, Madelon, Demi, Anouk, Jasper en Rowena. Ze zijn allemaal in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. In de eerste aflevering komen ze erachter dat samen naar school gaan, ook betekent dat je je moet houden aan de bouwstenen van Dream School. Het opstellen van de gezamenlijke afspraken is nog een hele uitdaging voor de klas.

Leerling komt niet opdagen

Ze leren elkaar in de eerste aflevering spelenderwijs wat beter kennen en dat zorgt al meteen voor de eerste strubbelingen. Want ze gaan team building games spelen waarbij sommigen toch wel erg graag willen winnen. Maar helaas ben je met een teamsport zo sterk als je zwakste schakel. Er is één leerling die op de eerste dag niet komt opdagen. Lucia belt haar en probeert haar over te halen alsnog te komen. Maar of ze komt?

Caithlin

In aflevering twee is de school echt begonnen en starten de lessen. Dat betekent op tijd komen en dat is voor sommige leerlingen een grote uitdaging. Caithlin komt fiks te laat omdat ze om 3 uur ’s nachts nog is gaan chillen en een djonko heeft gerookt. In deze aflevering leren deze deelnemer aan Dream School 2023 haar kennen en vertelt ze waarom ze zoveel blowt.

Edson da Graça

Dat dit gedrag je niet veel brengt vertelt ook de eerste docent. Stand-up comedian en presentator Edson da Graça, heeft jarenlang een schaduwbestaan geleid. Hij had torenhoge schulden (waar hij ook in zijn programma Uit het rood over vertelde) en was verslaafd aan blowen. Door zijn persoonlijke verhaal wint hij het vertrouwen van de leerlingen en durft iedereen openhartig te zijn over zijn of haar struggles. De ene leerling deelt wat makkelijker dan de ander en hierdoor leren de leerlingen elkaar ook beter kennen. Ook Lucia en Eric krijgen een beter beeld van de klas en zien welke leerling wat meer sturing nodig heeft dan de ander.

Schoolritme en gastdocenten

Het schoolritme zorgt bij sommige leerlingen ook voor wat paniek. De 16-jarige Demi zit al jarenlang thuis en moet erg wennen aan het vroege opstaan en de vele prikkels op school. De leerlingen leren van voedingsdeskundige en darmfloratherapeut Nienke Gottenbos hoe gezonde voeding en daardoor ook een goede stoelgang hen kan helpen zich beter te voelen. Samen met street-artist Rosalie de Graaf start de groep een groot kunstwerk. Ze worden uitgedaagd een gemeenschappelijke boodschap hiervoor te verzinnen.

Dream School seizoen 6 (2023) kijken

Dream School seizoen 6 is vanaf 3 januari 2023 elke dinsdag vanaf 20:30 uur bij de NTR op NPO3 te kijken. De afleveringen zijn daarnaast ook op NPO Plus en NPO Start te kijken. Op NPO Plus kunnen de Nederlandse kijkers zelfs al vooruit kijken. Daarnaast kun je via NPO Start alle eerdere seizoenen van Dream School kijken. Ook Dream School seizoen 5 waar wij eerder over schreven. Wil je vanuit België kijken, maak dan gebruik van een VPN Verbinding en zet de server op Nederland.

Foto: Annemieke van der Togt (NTR)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2023 /