Anita Witzier en Edson da Graça met Festival van de Liefde op tv

Anita Witzier en Edson da Graça presenteren het nieuwe tv-programma Festival van de Liefde. In elke aflevering staat een andere plaats in Nederland centraal. Hier gaan de presentatoren op zoek naar de mooiste liefdesverhalen. Festival van de Liefde met Anita Witzier en Edson da Graça is op tv te kijken vanaf zondag 21 augustus om 20.30 uur op NPO1.

Festival van de Liefde

Anita Witzier en Edson da Graça zoeken in Festival van de Liefde naar de mooiste liefdesverhalen in Nederland. Het is een feel good programma over liefde, want uiteindelijk heeft iedereen behoefte aan saamhorigheid en verbinding met geliefden, familie en vrienden. De afgelopen jaren is die behoefte alleen maar toegenomen door alle ontwikkelingen in de maatschappij. Daarom staan Anita Witzier en Edson da Graça stil bij wat ons allemaal verbindt, de liefde.

Liefde in alle vormen

In het programma draait het niet alleen om romantische verhalen, maar ook om naastenliefde. Want hoe mooi de liefde ook is, soms is er ook verdriet, afwijzing of verlies. Ook daar staan Anita Witzier en Edson da Graça bij stil in de ontroerende gesprekken die zij voeren met mensen uit verschillende steden en dorpen door heel Nederland. Verder helpen Anita en Edson iedere week een handje door een vrijgezel aan een leuke date te helpen.

Plaatsen Festival van de Liefde

In de eerste aflevering staat de plaats Rotterdam centraal. In de andere afleveringen draait het om de liefde in Lelystad, Voerendaal, Zwolle en Anna Paulowna. Ze dompelen zich onder in de gemeenschap, doen het nodige veldwerk en met de hulp van de liefdes-data & cijfers van die plaats, komen ze elke week tot een op maat gemaakte aanpak. 

Anita Witzier

Anita Witzier: “Het was bijna of ik zelf ten huwelijk werd gevraagd toen Jan eindelijk voor Sanne op zijn knieën ging. De verrassing was helemaal compleet. En dat ze bij ons in de festivaltent trouwden, was voor mij de kers op de taart.” We zagen Anita Witzier eerder bijvoorbeeld in Voor Wie steek jij een kaarsje op en Nieuwe Boeren. Wist je dat ze ook verschillende boeken heeft geschreven?

Edson da Graça

Edson da Graça: “Het verhaal van de 7-jarige Rafaël heeft me erg geraakt. Hij heeft afgelopen jaar zijn opa verloren aan corona. Ik heb zelf nooit een opa gehad en ik blijf het bijzonder vinden om de band tussen grootouders en hun kleinkinderen te zien. Mijn vader is er niet meer, mijn moeder woont op Kaapverdië en de moeder van mijn vriendin zien we ook weinig. Het is voor mij heel confronterend, ik gun mijn kids ook zo’n band met een opa of oma.” Deze presentator ken je van programma’s als Uit het rood en Gewoon. Bloot.

Festival van de liefde kijken

Festival van de liefde is vanaf zondag 21 augustus te kijken bij KRO-NCRV op NPO 1 om 20.30 uur. Daarna zijn de afleveringen te kijken via NPO Start en NPO Plus. Via de NPO Start website kun je – met een VPN Verbinding die je op Nederland zet – ook kijken uit het buitenland.

Foto: Linelle Deunk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2022 /