Cabaretiers en comedians krijgen kans in Ik Ga Stuk!

BNNVARA geeft in het nieuwe programma Ik Ga Stuk komedietalent een podium. Deze show is vanaf vandaag – zondag 28 augustus – wekelijks om 20.50 uur te kijken op NPO3. Stefano Keizers presenteert Ik Ga Stuk; de jury wordt gevormd door Soundos El Ahmadi, Jörgen Tjon a Fong en Thomas van Luyn. En dan zijn er ook nog workshops van tal van bekende cabaretiers en comedians.

Ik Ga Stuk!

Ruim twee jaar lang hebben beginnende cabaretiers en comedians nauwelijks de kans gehad om voor publiek te spelen en zich te ontwikkelen. Nu de theaters weer open zijn, is het de hoogste tijd om het diverse talent dat Nederland rijk is een plek te geven op het grote podium. Wie is hét aanstormende komedietalent van Nederland? Om wie gaat de zaal stuk en wie weet het publiek misschien zelfs te ontroeren?

Workshops cabaretiers en comedians Ik Ga Stuk!

Tien talenten krijgen onder leiding van Stefano Keizers workshops van de grootste cabaretiers en comedians van ons land om de verschillende disciplines van het vak onder de knie te krijgen. Zo deelt niemand minder dan stand-upcomedian Martijn Koning zijn kennis over pakkende oneliners: wat is de perfecte punchline en hoe kun je een oneliner inzetten om jezelf te redden op het podium? Tineke Schouten laat de kandidaten in de huid kruipen van typetjes en voor Jandino Asporaat begint een goede act met een indrukwekkende opening. Andere cabaretiers die workshops geven zijn Margôt Ros, Howard Komproe, de Ashton Brothers en Arjan Ederveen.

Tip voor liefhebbers van deze comedians: ontdek meer over Last One Laughing (waarin we ook Stefano Keizers en Soundos El Ahmadi gaan zien).

Ik Ga Stuk jury

Na elke workshop volgen bloedstollende optredens en bepaalt de vakjury, bestaande uit Soundos El Ahmadi (stand-up comedian), Jörgen Tjon a Fong (theaterdirecteur De Kleine Komedie) en Thomas van Luyn (cabaretier), wie er doorgaan naar de volgende ronde. De drie beste acts spelen de finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam en winnen de hoofdprijs: een eigen tournee door Nederland. De winnaar van de finale krijgt de kans om met een regisseur naar keuze door te werken aan een eigen avondvullende voorstelling.

Stefano Keizers

Stefano Keizers vertelt: “Ik weet als geen ander wat het meedoen aan een cabaretwedstrijd kan betekenen voor je carrière. Ik wens voor de kandidaten van ‘Ik Ga Stuk!’ dat het publiek hun talent gaat zien en van ze gaat houden. Aan het begin van je carrière zul je alles en iedereen voor je moeten winnen. Keer op keer jezelf opnieuw moeten bewijzen. Humor ontstaat bij de gratie van het vallen en opstaan. Want op het podium staan tegenover allemaal mensen die niet op jou zitten te wachten is één van de engste dingen die er bestaat.” Recent zagen we de presentator ook in de All Stars editie van De Slimste Mens en eerder in Expeditie Robinson 2021 en Het Perfecte Plaatje.

Soundos El Ahmadi

Soundos El Ahmadi: “Door corona is de natuurlijke doorstroom in stand-up gewoon kapot. Daarom is dit programma ook belangrijk, gun talenten dat podium.” Deze dame staat niet alleen in het theater; ze is ook actrice. Zo zag je haar recent bijvoorbeeld in All Stars & Zonen en in de film Meskina (die op Netflix staat).

Thomas van Luyn

Thomas van Luyn: “Ik vind het vooral heel leuk als ik iemand niet kan duiden, dat ik iemand niet helemaal begrijp. Ik wilde namelijk door iemand verrast worden. En ik ben verrast, ontroerd én heb gelachen.” Thomas van Luyn ken je van het duo Mike & Thomas. Daarnaast is hij ook columnist. Hij deed dit voorjaar mee aan Wie is de Mol?

Jörgen Tjon a Fong

Jörgen Tjon a Fong: ‘Het is voor mij van belang dat een nieuwe generatie cabaretiers de kans krijgt om zich voor een breed publiek te presenteren. Ik ben op zoek gegaan naar iemand met een oorspronkelijke blik op alledaagse zaken en een unieke gedachtegang. Waardoor ik weer met een hele andere en vernieuwende open blik de zaal uitloop. Er zijn meerdere kandidaten geweest die die snaar bij mij hebben geraakt.’

Ik Ga Stuk kijken

Het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! kun je vanaf zondag 28 augustus wekelijks om 20.50 uur kijken bij BNNVARA op NPO 3. De aflevering komt daarnaast ook op NPO Plus en NPO Start. Als je buiten Nederland woont, kun je alleen via de NPO Start website kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: BNNVARA – Ed van de Pol

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 augustus 2022 /