Liefde voor Muziek 2022 deelnemers: Koen Buyse (Zornik)

Ben je benieuwd welke deelnemer centraal staat in de derde aflevering van Liefde voor Muziek 2022? Dat is Koen Buyse van Zornik. Wat zullen de andere deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022 van zijn songs maken. Ontdek hier alvast meer over de optredens van Davina Michelle, Suzan & Freek, Margriet Hermans, Camille Dhont, Ozark Henry en Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola. Te kijken op Tweede Paasdag (maandag 18 april) om 20.35 uur bij VTM en natuurlijk terug te kijken op VTM Go.

Liefde voor muziek 2022 deelnemers

De artiesten die meedoen aan Liefde voor Muziek seizoen 8 zijn: Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille Dhont (die je kent uit #LikeMe), Ozark Henry, Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola) en Suzan & Freek. Daarbij vallen meteen verschillende dingen op. Zo namen Loredana en Camille het recent tegen elkaar op in The Masked Singer 2022 als Miss Poes en Ridder. En met Davina Michelle en Suzan & Freek zijn er in dit nieuwe seizoen Liefde voor Muziek op VTM ook twee Nederlandse acts vertegenwoordigd.

Meer weten over de deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022:

Of lees ons uitgebreide artikel: Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille.

Koen Buyse van Zornik

Gouden en platina albums, uitverkochte tours, talloze festivals in binnen- en buitenland,  setlists vol hitsingles, awards die niet meer op één hand te tellen zijn en onvoorwaardelijke fans. In de derde aflevering van Liefde voor Muziek 2022 staat deelnemer Koen Buyse van Zornik centraal in Liefde voor Muziek en dus worden de gitaren bovengehaald. Zelf laat hij als allerlaatste nummer Sun Hits The Sky van Supergrass horen.

Camille

En dat mag letterlijk genomen worden. Camille Dhont laat zich volledig gaan op de hit Hey Girl en speelt voor het eerst ooit ook zelf een stukje op de gitaar. “Ik heb speciaal gitaar leren spelen voor dit nummer. Willen jullie mijn gitaar ook allemaal signeren?” lacht stoere rock chick Camille.

Davina Michelle  

Davina Michelle koos voor de klepper Its So Unreal die voor de grote doorbraak van de band zorgde. “Ik heb daaruit opgemaakt dat je je eigen feestje moet bouwen en niet moet luisteren naar wat anderen zeggen”, vertelt Davina. En zo gezegd, zo gedaan. Davina Michelle breekt het kot af en maakt niet alleen het podium maar ook de zetel onveilig.

2 Fabiola

Ook Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola zorgen met hun versie van Believe In Me voor een verrassing van formaat. Wat lijkt te beginnen als een akoestische versie, draait plots toch heel anders uit… Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola stonden zelf centraal in de tweede aflevering Liefde voor Muziek 2022.

Suzan & Freek met Scared Of Yourself

Zornik zocht als band graag controverse op, zo toverde Koen Buyse. zich voor de videoclip van Scared Of Yourself helemaal om tot vrouw. “Onze platenfirma wilde die clip niet maken dus we dachten ‘fuck it’. We hebben hem helemaal zelf betaald en het was onze goedkoopste, meest succesvolle clip ooit.” Suzan & Freek ruilden de gitaren en drums in voor een akoestische versie die Koen sterk raakt. “Ik heb dit nummer geschreven toen ik niet zo’n gelukkig mens was. Er zit normaal spanning in maar jullie maakten er iets hoopvol van!”, reageert Koen Buyse.

Ozark Henry

En ook Ozark Henry geeft het nummer The Enemy een veel diepere betekenis volgens Koen Buyse. “Je hebt mij vandaag heel bewust gemaakt, gewoon door de manier waarop je het gebracht hebt. Ik denk niet dat ik het nummer ooit nog hetzelfde zal zingen.”

Margriet Hermans

Margriet Hermans dook voor haar nummerkeuze als enige in het repertoire van Koen zelf. Ze toverde My Love om tot een Nederlandstalig, breekbaar nummer met de titel Zeg Het Mij. Een versie waar Koen Buyse en de andere artiesten helemaal stil van worden. “Ik wist niet dat ik zo’n mooi liedje had geschreven”, reageert Koen Buyse van Zornik.

Koen Buyse over leven als muzikant

In Liefde voor Muziek hebben de artiesten tussendoor ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een van hun vele autoritten hebben Margriet Hermans en Koen Buyse het over hun leven als muzikant, wat niet niet altijd rozengeur en maneschijn is. Toen Koen Buyse terug kwam van het Zornik-concert in de Lotto Arena, een van hun hoogtepunten, ging het mis. “Ik zat in de auto en er knapte iets. Ik ben dan beginnen wenen”, vertelt Koen Buyse.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2022 /