Joris Hessels en Dominique Van Malder bij radio Joe met De Geallieerden

Joris Hessels en Dominique Van Malder voor het eerst écht op de radio bij Joe. Ze maken samen de show De Geallieerden, die vanaf donderdag 11 maart wekelijks tussen 21.00 en 00.00 uur.

De Geallieerden op Joe

Zes weken lang dopen Joris Hessels en Dominique Van Malder de radiostudio van Joe om tot een baken van troost voor luisteraars in deze rare tijden en kijken ze vooruit naar de lonkende bevrijding van het coronavirus. Van 21.00 tot 00.00 uur gaan ze helemaal gaga.

Joris Hessels

Joris Hessels vertelt: “Toen ik voor de eerste keer te gast was bij Joe in Zot Gedraaid voelde ik al: ‘hier wil ik wel eens radio maken’. En dat gaan we nu doen. Aan de vooravond van een vaccin en nakende versoepelingen, zullen Dominique en ik in ‘geallieerde’ vorm de radiostudio van Joe omtoveren tot een radiobunker van opgehoopte gevoelens. Alles mag en alles kan. Radio op de tonen van een bevrijding tot de klok twaalf uur slaat. We draaien plaatjes, hebben praatjes, we helpen waar we kunnen. De Geallieerden komen naar de Joe-luisteraars toe.”

Dit is niet het enige nieuwe project voor Joris Hessels. Hij heeft recent het boek Dag en tot ziens heeft geschreven? Twaalf ontmoetingen over afscheid nemen van mensen die er nog zijn. Dit deed hij samen met Uus Knops. Je kunt het nu reserveren.

Fanclub van Clouseau nieuw leven in blazen

Met de nodige portie humor praat het radioduo met luisteraars en sprokkelen ze verhalen. Ze geven tips, brengen troostende woorden voor de mensheid en buigen ze slecht nieuws om in goed nieuws. Daarnaast gaan ze, als Clouseau-fans pur sang, de uitdaging aan om de fanclub van de band nieuw leven in te blazen. Wat die liefde voor Clouseau betreft, ontdekten we er al meer over in de aflevering van Groeten Uit met Joris Hessels en zijn vriendin Evelien.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder: “Hier moogt ge lachen, wenen, liedjes zingen, flauwe moppen vertellen, verzoekjes plegen, iemand bedanken. Of niet. Als het maar troost biedt in deze donkere dagen. We hebben in ons radioprogramma gelukkig de hulp van een bekend orakel, iemand die op alles een antwoord heeft. Ik voel het tintelen in mijn Albatros-lichaam, het licht van de vrijheid lonkt. En ja hoor, af en toe komt er onverwachts een verdwaalde compagnon langs om mee te proeven van die lonkende vrijheid.”

Op dit moment is Dominique Van Malder op tv te zien als presentator van De Bachelorette met Elke Clijsters.

Grenzen van radio verkennen

Robin Vissenaekens, channelmanager Joe vertelt: “Joris en Dominique zijn hélemaal Joe. Ze hebben een ontwapende stijl die perfect bij ons past en ze mogen de grenzen van radio samen met onze Joe-luisteraars verkennen. En in hun geval weet ik dat ze die echt wel gaan opzoeken. Elke donderdagavond, net voor het weekend, zorgt dit programma voor een bevrijdend gevoel.”

Oproep voor ieder die iets met Clouseau heeft

Joris en Dominique gingen eerder deze week langs bij Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx in de studio om dit leuke nieuws zelf aan te kondigen. En ze hadden daarbij meteen een oproep voor de luisteraars in petto: “Wij zouden heel graag iets doen rond Clouseau. Ben je iemand die grote fan is en heb je toevallig een Instagram-pagina die zich voordoet als Koen of Kris? Dan mag je ons contacteren via de app en laten we jou aan het woord.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2021 /