Autobiografie van Jiskefet-acteur Michiel Romeyn

De autobiografie van Jiskefet-acteur Michiel Romeyn verschijnt in het najaar van 2021 bij Nieuw Amsterdam. Journalist en fotograaf Robert Lagendijk, al jaren goed bevriend met Michiel, schrijft de volledig door Romeyn geautoriseerde biografie. Met ongelooflijk veel humor en rake beschrijvingen weet hij de stem van deze geweldige Nederlandse acteur perfect te vangen.

Jiskefet

Waarom ik dit bericht ook op VlaamsKijken deel? Wist je dat Jiskefet niet alleen een hit was in Nederland; er keken ook heel veel Vlamingen mee. De creatieve bedenksels van Michiel Romeyn, Herman Koch en Kees Prins zitten in het collectieve geheugevan an ieder in Nederland en Vlaanderen. Zeg nou zelf wie vergeet ooit nog De Lullo’s, Peeters en andere proleten, Debiteuren/Crediteuren en Sint-Hubertusberg nog.  

Over de rise and fall van Jiskefet

Vandaag zijn de contracten getekend. Via het persbericht van uitgeverij Nieuw Amsterdam ontdek ik dat er in de autobiografie van Michiel Romeyn volop ruimte zal zijn voor de rise and fall van Jiskefet. Dit wordt door de ogen van de makers en bedenkers in beeld gebracht. Niemand wordt gespaard. Een feest van herkenning voor de liefhebbers van Oboema, Storm en de Lullo’s.

Michiel Romeyn

In zijn boek vertelt Romeyn openhartig over zijn jeugd in Amsterdam, zijn tijd aan de Rietveld Academie en bij de VPRO. Maar dit boek belooft meer dan alleen zijn levensverhaal. Het is een tijdsbeeld van Amsterdam in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90, een terugblik op de film- en televisiewereld van toen en nu en een nostalgische kijk op de laatste decennia.

Danni Lowinski

Ik ben in ieder geval benieuwd! Jiskefet was niet helemaal mijn ding. Daar was ik op het moment van uitzending gewoon nog te jong voor. Als ik scènes nu terugkijk, kan ik daar zeker om lachen. Ik heb van Michiel Romeyn dan weer genoten als Piotr Lowinski, de vader van Danni Lowinski. Wat zette hij dat personage gaaf neer. In Vlaanderen – waar deze reeks ook werd uitgezonden met Nathalie Meskens als Danni Lowinski – werd deze rol gespeeld door Michel Van Dousselaere (hij heette daar geen Piotr, maar Roman).

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 juli 2020 /