Nieuwe Nederlandse en Belgische films en series op Netflix

Goed nieuws voor de liefhebbers van Nederlandse en Belgische films en series die Netflix hebben! Zojuist heeft Netflix een voorproefje naar buiten gebracht van de films en series die er aan komen.

Netflix uitgekeken? Wat dacht je van 30 dagen gratis Amazon Prime Video op proef, eventueel met als aanvulling Video Channels?

Nederlandse en Vlaamse successen op Netflix

Janey van Ierland, Manager Acquisitions & Co-Productions bij Netflix vertelt: “We zijn erg blij dat we onze slate van Nederlandse en Belgische films en series uitbreiden. We hebben eerder enorme successen gezien met Undercover en De Familie Claus, en zijn dan ook trots om een reeks nieuwe projecten te presenteren. Het is geweldig om samen te werken met de fantastische makers en talenten uit deze twee landen en we kunnen niet wachten om een voorproefje te geven van wat er nog meer komen gaat.” 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Ferry

Frank Lammers en Elise Schaap, beter bekend als Ferry en Danielle uit Undercover, schitteren samen in de nieuwe film Ferry, over de jonge jaren van de drugskoning. De fans van Undercover kunnen rekenen op alle elementen van de serie die ze gewend zijn: spanning, verrassende plotwendingen, emotie en humor. Ferry zal vanaf 2021 wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix. Hier ontdek je alles over de cast en verhaal van de film over Ferry Bouman.

Nog een aanrader voor de Undercover-fans: het detectivespel bij de serie (helaas wel zonder Ferry Bouman, maar mét Nick).

Elise Schaap en Anna Drijver maken samen Netflix serie

Maar er is meer goed nieuws voor Elise Schaap. Ze maakt samen met Anna Drijver (met wie je haar natuurlijk samen zag in het eerste seizoen van Undercover) en Jelle de Jonge, namelijk de eerste Nederlandse Netflix Comedy-serie. De serie vertelt het verhaal van Michelle (Elise Schaap) en haar obsessie om influencer te worden. Michelle raakt verslaafd aan online erkenning en gaat daarvoor steeds verder. Hierdoor verblind, maakt ze de relaties met familie en vrienden kapot. Hoeveel volgers ze ook krijgt, het lijkt de leegte die ze voelt niet op te vullen. Maar ‘following’ gaat boven familie en niks gaat boven de lifestyle en de likes… Vanaf 2020 wereldwijd beschikbaar. Kom bij onze Facebook-groep en we houden je op de hoogte van deze serie.

Into the Night Seizoen 2

Aan het einde van het eerste seizoen hebben de passagiers van Flight 21 onderdak gevonden in een oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije, weg van de zon. Helaas is dat maar van korte duur wanneer door een ongeluk een groot deel van hun voedselvoorraad wordt vernietigd en hun leven weer onzeker is. De productie van het tweede seizoen van Into the Night is recentelijk afgerond. Nieuwkomers dit seizoen zijn de Nederlandse Coen Bril (De Slag om de Schelde), Émilie Caen, Joe Manjón en Marie-Josée Croze. Ontdek hier meer over het tweede seizoen van Into the Night.

Niks voor jou? Wat dacht je van 30 dagen gratis Amazon Prime Video?

Misfit: De serie

Vanaf 23 april is Misfit 3: De finale op Netflix in Nederland en België beschikbaar. Maar er is meer goed nieuws voor de Misfit-fans. Er komt namelijk een serie aan In de serie werkt de vriendengroep aan een musical. Terwijl ze druk bezig zijn met het maken van muziek en het verzinnen van de choreografieën, krijgen ze te horen dat de musical onverwachts wordt verboden. De nieuwe schooldirectrice Agnes wil dat de focus ligt op discipline, hoge cijfers en heel veel studeren. Maar daar laat Julia (Djamila) het niet bij zitten. Samen met de Misfits en nieuwe vrienden werken ze in het geheim aan de musical om het nieuwe schoolsysteem te saboteren. Gaat het de vriendengroep lukken om hun droom musical op te voeren en hun school terug te krijgen? 

Tinne Oltmans – die in België momenteel dagelijks te zien is als Lisa in de gelijknamige telenovelle – behoort ook tot de vaste cast van Misfit. Benieuwd of we haar dus ook in de serie zien

Grond, Undercover 3 en meer…

Maar er is nog meer dat we verwachten. Wat denk je van Undercover seizoen 3? En de Vlaamse serie Grond? De film De Slag om de Schelde (die in première ging net voordat de bioscoop moest sluiten). En tot slot ben ik ook erg nieuwsgierig naar Dirty Lines. Die – als ik goed ben ingelicht – ook allemaal voor 2021 gepland staan…

En natuurlijk zijn er ook al tal van Vlaamse series op Netflix te vinden.

Verder is er vooral veel Nederlands nieuws:

Buladó

Buladó is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De elfjarige Kenza woont met haar vader Ouira en opa Wljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De nuchtere mentaliteit van haar vader Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en Kenza stelt zich langzaam open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Buladó is vanaf 5 maart te zien op Netflix in Nederland en vanaf 1 april beschikbaar in België, Luxemburg, Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Eustatius, Saba, St. Maarten en Suriname.

Snelle: Zonder jas naar buiten

Snelle: Zonder jas naar buiten is een openhartige documentaire over de populaire artiest, Snelle. In de documentaire zien we hoe een underdog in zeer korte periode met zijn muziek de harten van duizenden fans heeft veroverd. De documentaire zal te zien zijn in België en Nederland.

Just Say Yes

In Just Say Yes speelt Yolanthe Cabau de rol van Lotte. Lotte droomt haar hele leven al van haar ideale bruiloft, maar haar droom spat uiteen als haar aanstaande de trouwerij onverwacht afblaast. De film is deze lente te zien op Netflix. Naast Yolanthe zijn er ook rollen weggelegd voor bekende namen als Jim Bakkum, Noortje Herlaar, Nienke Plas, Tino Martin, Kim-Lian van der Meij, Josylvio, Pip Pellens en vele anderen.

Forever Rich

De allereerste Nederlandse Netflix film, Forever Rich, zal vanaf eind 2021 wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix. De film gaat over Richie die op het punt staat de grootste rapartiest van Nederland te worden. Maar vlak voor een belangrijk optreden wordt hij door een groep gewapende tieners beroofd van zijn peperdure horloge. De beelden van die vernederende beroving gaan viraal wat voor Richie’s imago niet goed uitpakt. Kan Richie zijn imago herstellen of is dit het einde van zijn carrière?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 februari 2021 /