Tine Embrechts en Guga Baúl in Grote Geldenquête Telefacts NU

Tine Embrechts en Guga Baúl zijn vanavond in de Grote Geldenquête van Telefacts NU te zien. Zij hebben samen met duizend Vlamingen en diverse andere bekende Vlamingen gekeken naar hoe hun financiën er voor staan. Heeft corona ook toegeslagen in de portemonnee van de Vlamingen? Tine Embrechts en Guga Baúl vertellen over hun financiële situatie en weggevallen inkomen.

Effect corona op inkomen in Vlaanderen

Een half jaar na de uitbraak van de coronacrisis maakt Telefacts NU de balans op: hoe hard heeft corona toegeslagen in onze portemonnee? Zijn we er massaal op achteruit gegaan, of heeft de crisis ook positieve gevolgen gehad? Telefacts NU brengt vanavond (dinsdag 15 september) om 21.45, de resultaten van een Grote Geldenquête die afgenomen werd bij duizend Vlamingen. In het programma worden ook verschillende bekende Vlamingen, waaronder Tine Embrechts en Guga Baúl aan het woord gelaten. Net als tal van onbekende Vlamingen. Ook financieel expert van VTM NIEUWS Paul D’Hoore geeft duiding bij de resultaten van de enquête en stelt constructieve tips voor om goed om te gaan met deze financiële crisis.

Ik ben erg benieuwd! Ze kiezen bij Telefacts NU in ieder geval voor spraakmakende onderwerken.

Grote Geldenquête Telefacts NU

Telefacts NU liet de Grote Geldenquête afnemen door iVox. Duizend Vlamingen zijn eind augustus online bevraagd over hun financiële situatie. Zo getuigt Indra, een alleenstaande mama met drie kinderen, dat ze zich arm voelt en angst heeft om het einde van de maand niet te halen: “Soms moet je aan het einde van de maand, als er één van de jongens ziek is, kiezen tussen eten of de dokter… dat is hartverscheurend!”,zegt ze zelf.

Voor de Nederlandse kijkers is dit programma over financiële gevolgen van de coronacrisis ook een aanrader.

Tine Embrechts en Guga Baúl over financiële situatie

Ook acteurskoppel Tine Embrechts en Guga Baúl zag een groot deel van hun inkomen wegvallen. Dit komt door de maatregelen rond Corona. “Men heeft soms een verkeerd beeld van bekende mensen”, zegt Tine Embrechts. “Ik verdien oké, maar ik heb geen reservepot”, vertelt ze over haar inkomen. Tine Embrechts en Guga Baúl vertellen ook over hun nieuw samengesteld gezin en de problemen die daar wel eens bij komen kijken. 

Vlamingen die meer verdienen sinds corona

Maar niet iedereen is financieel het slachtoffer van de Corona-crisis. Zo sparen Nele en Andy maandelijks 500 euro meer, dan voor de crisis. Uit de Grote Geldenquête blijkt dan ook dat heel wat Vlamingen er wél op vooruit zijn gegaan. 

Voor wie meer grip op zijn of haar geld wil:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 september 2020 /