Veel nieuwe programma’s VTM, weinig fictie

VTM heeft maar liefst elf nieuwe programma’s gepresenteerd voor dit najaar. Daarnaast zitten er ook bestsellers bij, waar je waarschijnlijk al op zit te wachten. Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Great najaar

Creatief directeur Davy Parmentier zegt over het nieuwe seizoen: “We zetten bij VTM volop in op creatieve vernieuwing. Onze vooravond in een nieuw jasje met Loïc achter de kookpotten, de broers Coppens die zichzelf heruitvinden, het nieuwbakken duo Sergio Herman en Axel Daeseleire, Stan Van Samang in een nieuwe rol als host, onze bekende gezichten die het niet tegen elkaar, maar tegen onze kijkers opnemen in Beat VTM. Het zijn maar enkele dingen waarmee we blijven vernieuwen. VTM gaat voor een GREAT najaar.”

Nieuwe programma’s VTM

Onder de nieuwigheden is er heel wat entertainment, zoals de startaflevering van Beat VTM, De Code van Coppens en Andy op Patrouille. Sterke verhalen zijn te zien én te horen in Studio Stan. Loïc is Zot van Koken dit najaar en sterrenchef Sergio Herman gaat met reisjunk Axel Daeseleire op expeditie langs de lekkerste keukens ter wereld. Nieuwe Vlaamse fictie is er met Gina & Chantal. Luk Alloo is dit najaar terug met een eigenzinnig mediamagazine in (h)ALLOOMEDIA en meeslepende reality is er van De Luchtpolitie, Steenrijk Straatarm en Onderzoeksrechters.

Oude bekenden

Naast alle nieuwigheden, blijven de sterkhouders op post met nieuwe seizoenen van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, Belgium’s Got Talent, Make Belgium Great Again, Alloo bij de Wegpolitie, Wat een Jaar!, Beste Kijkers, The Team en Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. VTM volgt ook opnieuw de Rode Duivels op de voet.

Nieuw op VTM in najaar 2019

Verschillende nieuwe programma’s heb ik uitvoerig beschreven. Hieronder de lijst, waaruit je jouw favorieten eenvoudig kunt selecteren. Klik op de titel en je leest alles over de betreffende show.

Deze programma’s keren weer terug op VTM

Een aantal nieuwe programma’s van VTM heb ik niet apart beschreven op mijn blog, omdat ze niet binnen de categorie film, tv-serie, acteur of actrice vallen. Omdat het zeker interessante programma’s zijn, benoem ik ze hier nog apart.

De Luchtpolitie

De Luchtpolitie op VTM

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De Luchtpolitie volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. Je ziet alles door de ogen van het team zelf. De camera’s zitten op de eerste rij in de politiehelikopters en volgen de spannendste interventies vanop 300 meter hoogte. Achtervolgingen op het scherpst van de snee, vermiste personen opsporen in een race tegen de tijd, interveniëren bij zware rellen, fabrieks- en bosbranden blussen: De Luchtpolitie neemt de kijker mee op een zinderende vlucht.

Loïc: Zot van Koken

Loïc: Zot van Koken

De kerel die geen kok mocht worden, krijgt een kookprogramma. Foodvlogger Loïc Van Impe tovert passie op je bord en op je scherm. “Ik lap eigenlijk het liefst alle regels aan mijn laars. Ik kook puur op mijn gevoel”, zo zegt hij zelf.

Het multitalent kreeg het kokerellen thuis met de paplepel mee en leerde koken dankzij miljoenen filmpjes online én voorbeelden op tv. Elke weekdag gaat hij op bezoek bij een foodie en tovert hij erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel.

Onderzoeksrechters

Onderzoeksrechters op VTM

Hoe vertel je een verdachte dat hij is aangehouden? Hoe gaat dat precies, afstappen bij een misdaadplek? In een nieuwe serie zie je hoe onderzoeksrechters echt te werk gaan. Interessant voor wie De Ridder ook altijd op de voet heeft gevolgd; nu zie je hoe het echt gaat.

Acht rechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. Je zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, wedersamenstellingen, getuigenverhoor of huiszoekingen. Sterke verhalen over rechters en zij die van het rechte pad zijn afgeweken.

Steenrijk Straatarm

Steenrijk Straatarm

Een arm en een rijk gezin ruilen een weekend lang van huis, van budget en van leven. De ene familie proeft van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Maar liggen hun levens echt zo ver uit elkaar of blijken ze aan het einde van de rit meer gemeen te hebben dan ze dachten? Hét internationale succesprogramma uit Nederland krijgt een Vlaamse versie.

Na al die nieuwe programma’s van VTM hebben ze natuurlijk ook toppers, waarvan we al meerdere seizoenen hebben kunnen genieten. Hier staan ze op een rijtje. (Althans de nieuwe programma’s van VTM, die ik hierboven niet genoemd heb. Dit zijn zeker leuke shows, maar ze passen minder bij mijn doelgroep).

Boer zit Vrouw De Wereld Rond najaar 2019

Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond

Hoe ver gaan Vlaamse vrouwen én mannen voor de boer of boerin van hun leven? Vér, zo blijkt. Canada, Finland, Kaapverdië, Duitsland of Bulgarije: geen land is te ver in de hoop er de liefde te vinden. Stephan, Marianne, Etienne, Gerard en Victor hebben elk hun droomjob veroverd in het buitenland. Het laatste puzzelstuk van hun geluk zoeken ze in Vlaanderen: een toffe partner om hun leven te vervolledigen. Dat wordt weer genieten met Boer zkt Vrouw.

Belgium's Got Talent 2019 met Jens Dendoncker in jury

Belgium’s Got Talent

Hoe brengt Jens Dendoncker het ervan af als jurylid van Belgium’s Got Talent? Aan welk talent schenkt hij zijn allereerste Golden Buzzer? Als invaller voor Niels Destadsbader zetelt Jens naast vaste waarden Dan Karaty, Stan Van Samang en An Lemmens om het kaf van het koren te scheiden tijdens de audities van de populaire talentenjacht. Maar daarmee is de jury nog niet compleet, want in het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beschikken voor het eerst ook de kijkers over een Golden Buzzer. Daarmee kunnen ze élke aflevering hun favoriete act rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Of hoe ieders luie zetel plots een allesbepalende jurystoel wordt.

Over Winnaars met Koen Wauters najaar 2019

Over Winnaars

Vier sterke persoonlijkheden doen samen met Koen Wauters wat ze jarenlang niet meer voor mogelijk hielden: fysiek uitgedaagd worden. Als echte overwinnaars gaan ze tot het uiterste om de passie of droom die ze door hun fysieke beperking moesten opbergen toch waar te maken. Een verlamming houdt hen niet tegen om de Chinese Muur te beklimmen. Een immobiele arm door een hersenbloeding weerhoudt hen er niet van om te kajakken tussen de walvissen. Paragliden kan ook met een rolstoel. En niet kunnen lopen vormt geen obstakel voor een obstakelrun in IJsland.

Beste Kijkers met Nathalie Meskens

Beste Kijkers

Dé video van de week gemist, waar iedereen over praat? Zoek niet langer. Nathalie Meskens geeft in Beste Kijkers opnieuw een overzicht van de gekste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten, of die nu afkomstig zijn van een website in Hongkong of een regionale televisiezender uit de vredige Kempen. Nathalie vult haar tafel wekelijks met 4 nieuwe kijkvrienden, die naast hun schaterlach ook hun tv-kennis etaleren. Een feest voor en over televisie!

Wat een Jaar met Jonas Van Geel, Koen Wauters en Nathalie Meskens

Wat een Jaar!

Vorig jaar was Wat een Jaar! een schot in de roos op zaterdag. Opnieuw doen Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel, drie van VTM’s topentertainers, een sprong in de tijd en dompelen ze zich met verrassende gasten onder in één bepaald jaar dat ze bewust meemaakten. De outfits, de decors, de muziek, de trends van toen: alles komt terug, één gezellige avond lang. Warm amusement voor het hele gezin.

Luk Alloo bij de wegpolitie najaar 2019

Alloo bij de Wegpolitie

De Vlaamse autosnelwegen hebben geen geheimen meer voor Luk Alloo. Zijn kroniek van het leven zoals het rijdt, bleef het voorbije seizoen gemiddeld 645.000 mensen boeien. Wekenlang kruipt hij opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land. Herkenbare situaties in een heel herkenbaar decor. 

Jan Mulder volgt Rode Duivels najaar 2019 op de voet voor VTM

Rode Duivels

Ook dit najaar pakt VTM uit met duivels goed voetbal. Nog zes kwalificatiewedstrijden staan op de agenda van het nationale elftal om een plek te veroveren voor het EK 2020. Met al vier overwinningen is de ploeg van Roberto Martínez goed op weg naar een Belgische deelname. Aftrappen doen Hazard en co dit najaar op 6 september voor de match tegen San Marino. Maarten Breckx voert een team van analisten aan met Gilles De Bilde, Timmy Simons, Marc Degryse en Jan Mulder. Scherpe analyses en gevat commentaar verzekerd!

Patser dit najaar op VTM

En verder…

Verder presenteert VTM nog een aantal series op VTM Go, waaronder Matroesjka’s en Spitsbroers. En kunnen we genieten van diverse filmtoppers, zoals Patsers.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2019 /