Het Roer Om gemist? Ontdek hier alles over deelnemers en meer

SBS6 zendt vanaf eind februari 2024 het vervolg uit van Het Roer Om seizoen 5; iedere donderdagavond om 20.30 uur is er weer een nieuwe aflevering. We maakten eind 2023 natuurlijk al kennis met Anneke, die naar Hurghada (Egypte) vertrok. Maar er zijn in het vijfde seizoen nog veel meer bijzondere deelnemers zoals De avonturenfamilie in Zweeds Lapland. In dit artikel zetten we alles op een rijtje; zodat je weer helemaal bij bent als je Het Roer Om hebt gemist (natuurlijk inclusief hoe je terug kunt kijken, zowel in Nederland als elders).

Het Roer Om: seizoen 5

In december 2023 begon SBS6 de reeks nieuwe Het Roer Om-afleveringen met de eerste van seizoen 5. Daarin maakten we kennis met de 58-jarige Anneke, die vanuit Nederland vertrok naar Egypte. Op 29 februari 2024 ging het seizoen verder met Patrick en Willeke. En een weekje maken we ook kennis met Jeroen en Daisy. Heerlijke tv weer voor de liefhebbers van programma’s als Ik Vertrek en Een Huis Vol emigreert (waarvan op dit moment ook wekelijks nieuwe afleveringen op tv zijn). De deelnemers aan Het Roer Om seizoen 5 stellen we hieronder uitgebreid aan je voor.

Het Roer Om gemist?

Heb je de nieuwe afleveringen van Het Roer Om gemist? Geen enkel probleem. Zowel de afleveringen, waarin de deelnemers tijdens hun emigratie worden gevolgd als de terugblik zijn allemaal terug te kijken bij Kijk.nl. Je vindt hier alle eerdere seizoenen (we zijn inmiddels toe aan het vijfde) en natuurlijk ook de afleveringen van Het Roer Om: Hoe Is Het Nu met. Wil je vanuit het buitenland terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Het Roer Om seizoen 1 en 2 zijn in België te kijken via GoPlay.

Annelies en Dennis

Annelies en Dennis hebben hun zinnen gezet op een viscentrum in Noorwegen. Zonder enige ervaring nemen ze het lopende bedrijf over. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen. Lukt het ze dit bedrijf te runnen en hoe komen ze de winter door als er geen toeristen komen? (18 april 2024 op tv)

Marion en Rikky

Marion en Rikky emigreren naar een piepklein dorpje middenin Frankrijk. Rikky is fervent sterrenkijker, hij wil dan ook op hun terrein drie sterrenkijk-huisjes plaatsen, die gehuurd kunnen worden door andere amateur-astronomen. Er is een strakke deadline, want in de donkerste maand van het jaar staat de opening gepland. Gaat het ze lukken de sterrenwacht op tijd af te hebben? ( 11 april 2024 op tv)

Lesya en Jan in Spanje

De Oekraïense Lesya en haar man Jan runden jarenlang een sportschool in Overijssel. Tijdens de coronacrisis besloten zij de zaak te verkopen en met hun laatste geld een villa in Spanje te kopen. Om snel aan inkomsten te komen willen ze binnen twee maanden drie appartementen creëren en retraites gaan organiseren. Maar al snel stapelen de tegenslagen zich op en lijkt deze planning iets te voorbarig. (4 april 2024 op tv).

Kimberley en Stefan, Zweden

Kimberley en Stefan willen een leven opbouwen in Zweden. Zij hebben vlak bij een toeristisch natuurgebied een vrijstaand huis met een gigantisch stuk grond gekocht. Het plan is een eco-glamping te beginnen op hun eigen terrein. Hiervoor moeten ze wel nog een vergunning aanvragen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als blijkt dat ook de buren bezwaar maken. De aflevering van Kimberley en Stefan komt op 21 maart 2024 op tv.

Riccardo en Nicolet, Zuid-Spanje

We volgen het gezin van Riccardo en Nicolet. Zij hebben in Zuid-Spanje een huis gekocht met daarin een gastenkamer voor de verhuur. Bij aankomst blijkt dat de vorige eigenaar de boel niet bepaald netjes heeft achtergelaten. Het is een grote vuilnisbelt en tot overmaat van ramp is het dak zo lek als een mandje. Deze aflevering van Het Roer Om zag je op donderdag 14 maart 2024.

Jeroen en Daisy, Lapland

Jeroen en Daisy dromen al jaren van emigreren naar het buitenland. Ze wachten dan ook niet langer en vertrekken met hun drie jonge kinderen in een camper naar Zuid-Europa. Op zoek naar een plek om te settelen en een B&B te starten. Eenmaal daar aangekomen loopt het avontuur totaal anders dan verwacht en vragen ze zich af of ze wel de juiste beslissing hebben genomen.

De avonturenfamilie

De fanatieke social media gebruikers onder ons kennen Jeroen, Daisy en de kinderen waarschijnlijk ook wel als De avonturenfamilie. Zo zag ik ze al op YouTube, TikTok en Instagram voorbij komen, waar ze duizenden volgers hebben. Daardoor weet ik ook dat Jeroen en Daisy na hun camperreis met de drie meiden zijn geëmigreerd daar Lapland (Zweden). Kortom: als je na deze aflevering van Het Roer Om geen genoeg hebt van deze deelnemers dan kun je De avonturenfamilie van Daisy en Jeroen ook online verder volgen (dan hoeven we niet eens te wachten op een ‘hoe is het nu met’ aflevering). De aflevering met Jeroen en Daisy is te kijken op donderdag 7 maart 2024.

Patrick en Willeke, Curaçao

Patrick en Willeke hebben jarenlang een tabakszaak gerund in Nederland. Ze zijn er klaar mee en willen verhuizen naar Curaçao om daar een miniresort te beginnen. Ondanks dat de zaak nog niet verkocht is vertrekken ze, maar eenmaal daar blijkt de financiering niet zomaar geregeld en staat hun plan opeens op losse schroeven. (Het verhaal van deelnemers Patrick en Willeke zag je op donderdag 29 februari 2024 op tv).

Anneke in Hurghada, Egypte

De vrijgezelle, 58-jarige Anneke besluit met haar hondje Dana Nederland te verruilen voor haar droomland Egypte. Ze wil in Hurghada aan de slag als haarstyliste, maar komt er al snel achter dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Anneke is vastbesloten om in Egypte te blijven, dus zal ze andere manieren moeten bedenken om aan geld te komen. Lukt het haar om daar een bestaan op te bouwen? (Zag je zondag 3 december 2023 op tv.) Hoe het nu met haar gaat? Dat zag je op 28 maart 2024 in Het Roer Om: Hoe is het nu met?

Lees hier meer over de eerdere seizoenen en deelnemers van Het Roer Om

Foto: SBS6

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2024 /