Het Roer Om: de Ik Vertrek van SBS6 | deze gezinnen maken droom waar

Het Roer Om is de Ik Vertrek van SBS6. In deze show worden gezinnen gevolgd die alles achterlaten om hun droom in het buitenland waar te maken. Ontdek alvast meer over de deelnemers aan Het Roer Om en het programma. Dit programma wordt in de zomer van 2023 weer in de herhaling uitgezonden bij SBS6.

Dit bericht publiceerde ik oorspronkelijk op 27 augustus 2021 op VlaamsKijken; het is bijgewerkt op vrijdag 7 juli 2023.

Het Roer Om

Het Roer Om is de nieuwe realityreeks van SBS6. Hierin worden een jaar lang gezinnen en stellen gevolgd, die Nederland voorgoed verlaten om hun droom elders te realiseren. Ze gooien ‘het roer om’, verhuizen naar verschillende plekken in Europa om een nieuw bestaan op te bouwen. Van camping tot 5-sterren resort, van Bed & Breakfast tot paardenfokkerij. Lukt het om de taal te spreken, vergunningen rond te krijgen, verbouwingen in goede banen te leiden? Hoe gaan zij om met tegenslagen? Kunnen zij uiteindelijk een nieuw leven opbouwen op de plek waar zij van dromen?

Een ideale show voor de liefhebbers van Ik Vertrek, het Hoge Noorden en Bye Bye Belgium.

Alle afleveringen Het Roer Om

Nu zie je dan een aflevering uit seizoen 1 in de herhaling op tv, maar je kunt via Kijk.nl veel meer terugkijken. Klik en ontdek er alles over. Of lees verder en maak kennis met de deelnemers uit de volgende seizoenen.

Meer over de deelnemers aan Het Roer Om seizoen 1:

Gaby van Leyenhorst en Jerry Loos

Gaby van Leyenhorst en Jerry Loos uit Markenbinnen vertrekken met hun twee zoontjes Bor en Zenn in een stokoude camper naar Portugal om daar een camping te starten. Ze hebben alles verkocht in Nederland en onderweg beleven ze benauwde momenten wanneer hun camper in brand vliegt. Ook lopen de emoties hoog op bij de garage waar de camper weer niet wil starten. Gaat hun camper het redden tot ze hun droomplek vinden? 

Frank en Jean Carlos

In elke aflevering komt een gezin of een stel aan bod, zo volgen we Frank en Jean Carlos uit Zaandam, die met hun twee pleegzonen een oud herenhuis in een uitgestorven dorpje in Andalusië (Spanje) willen omtoveren tot pension. Maar de vorige eigenaar loog over de staat van het pand, het stel heeft twee linkerhanden én een heel klein budget om te verbouwen. Krijgen zij het pension op tijd af voor hun eerste gasten die eerder arriveren dan verwacht? En kunnen hun kinderen aarden in het dorpje waar er op school alleen Spaans wordt gesproken? Online hebben we al kunnen ontdekken dat ze Pension familiar Jean Franco runnen in Purchena, Spanje.

Jeroen en Sterre

Jeroen en Sterre verruilen met hun drie jonge kinderen Rotterdam voor het Franse platteland. In de Auvergne willen ze geheel zelfvoorzienend gaan leven, ver weg van de drukke samenleving, maar in een huis vol mankementen. Om inkomsten te vergaren gaan ze een mini-camping beginnen, maar hoe dit uitgevoerd moet worden weten ze niet. Hoe gaan zij deze uitdaging aan?

Rob en Yolanda

Rob en Yolanda vertrekken met hun zoontje Quyaro naar het piepkleine bergdorpje Barna in Italië. Hier starten ze midden in de coronacrisis een B&B. Dat geeft direct financiële stress, omdat er geen gasten kunnen komen. Daarnaast is het huis niet te bereiken met de auto waardoor de verhuizing een groot drama wordt en de gasten de B&B ook moeilijk kunnen vinden.

Robin en Chantal

De Zaanse heftruckchauffeur Robin gaat met zijn vrouw Chantal, hun 1-jarige dochter én zijn schoonouders naar het Zweedse dorpje Hammarstrand. De hele familie begint een B&B en een restaurant in een pand met nogal wat achterstallig onderhoud, terwijl ze ook nog samen onder een dak gaan wonen. Houdt de familie dit met elkaar vol én kan Chantal de Zweden overtuigen van haar kookkunsten?

Amber en Jean Paul

Horecatijgers Amber en Jean Paul gaan met zoon Bowy naar het Spaanse Mijas, vlakbij Marbella. Hier hebben ze een villa met vier kamers gekocht die ze gaan verhuren aan gasten. Eenmaal daar slaat de twijfel toe bij Bowy, hij mist zijn leven in Nederland. Ondanks het succes van hun B&B valt het Amber zwaar dat haar zoon niet gelukkig is.

Henk en Marieke

Kroegbaas Henk uit Rotterdam met zijn geliefde Marieke en haar zoon Lennon gaan een nieuw leven opbouwen in Oostenrijk. Ze willen een gasthuis met bier Stube beginnen, maar omdat de kroeg van Henk niet verkocht wordt lopen de plannen in de soep en staat Marieke er helemaal alleen voor. Henk wordt gedwongen in Nederland achter te blijven. Zal het lukken zijn kroeg te verkopen zodat het gezin weer compleet is en hun droom in Oostenrijk kan beginnen?

Ronnie van Bemmel en Sandra Merten

Ronnie van Bemmel en zijn partner Sandra Merten zien we in de laatste aflevering van seizoen 1. De Utrechtse volkszanger wilde een B&B beginnen in Spanje, maar eenmaal aangekomen veranderen de plannen. Het blijkt lastiger dan verwacht om iets betaalbaars te vinden in de populaire badplaats, maar dat weerhoudt ze er niet van grootse plannen te hebben. Een daarvan is het organiseren van een feestweek met Nederlandse volkszangers om het imago van het bejaarde Benidorm te verjongen.

No going back

Het Roer Om is een productie van Monday Media en gebaseerd op de succesvolle Britse reality-serie No going back. Dit Engelse format vormde jaren geleden ook de basis voor andere, soortgelijke programma’s als Ik Vertrek (met spin off Kasteelvrouwe Emmy). Het Roer Om is de eerste Nederlandstalige versie van het Britse programma.

Het Roer Om kijken in België

Vanuit België en andere landen kun je – met een VPN Verbinding – alle seizoenen van Het Roer Om kijken op Kijk.nl. Vanuit Nederland kun je zo juist weer de Vlaamse emigratie-shows kijken, zoals Ik Vertrek uit Vlaanderen en Bye Bye Belgium.  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 juli 2023 /