Ik Vertrek 2024: deelnemers en meer over nieuwe afleveringen

Ik Vertrek 2024 gaat van start op dinsdag 30 januari om 20.35 uur op NPO1. Het gaat om nieuwe afleveringen uit seizoen 25 met onder andere Yvonne en Ulrich in Spanje, de familie Blankenstein in Dubai en Rob en Thom in Frankrijk. Hier ontdek je er alvast meer over.

Ik vertrek 2024

Op 30 januari 2024 kijk je naar de Ik Vertrek aflevering van Yvonne (50) en Ulrich (62). Zij willen vanwege het sombere weer in Nederland naar Spanje verhuizen om een spiritueel oord te creëren. Waar je naartoe kunt om tot jezelf te komen, met een voedselbos, healingmassages, detoxkuren en vaginale stoombaden. Noodgedwongen logeert het stel een aantal maanden bij Yvonne’s ex en gooit de riolering roet in het eten. Terwijl de riolering wordt afgemaakt, zitten de gasten voor de eerste retraite al in het vliegtuig naar Spanje.

Spanje reizen

Nieuwe afleveringen Ik Vertrek

Op dinsdag 6 februari 2024 kun je dan kijken naar het verhaal van de familie Blankenstein, die naar Dubai * vertrekt. Loïs (28) en Jermain (27) dromen er al jaren van om een stroopwafelkraam in Dubai te beginnen. Op de valreep doen ze voor vertrek nog een stroopwafelbakcursus, waarna ze vol goede moed vertrekken samen met hun dochtertje Jhené (1). Het stel stroopt de mouwen op om de groei van zowel hun business als dat van hun gezin bij te benen. Loïs is namelijk zwanger van een tweede. Het jonge gezin droomt groot, maar al gauw blijken ze niet de enige stroopwafelspeler op de markt. Terwijl het stel stap voor stap hun stroopwafelimperium uitbreidt, komen ze eigenlijk handen tekort.

Ook interessant: Een huis vol emigreert met families Jelies en Kraan

Emigreren met een hernia

Rob (38) en Thom (31) staan aan het begin van een avontuur. Van een oude vervallen boerderij, in de Franse streek Auvergne, willen ze een moderne B&B met gîte maken. Hoewel Thom al een aantal maanden ziek thuis zit met een hernia, besluiten ze toch de stap te wagen. Er blijkt meer aan het huis te mankeren dan oorspronkelijk gedacht. Daarnaast loopt het herstel van Thoms rug niet voorspoedig, waardoor Rob het klussen voornamelijk alleen moet doen. Met de hulp van vrienden en familie zet het jonge stel alles op alles om de eerste gasten toch te kunnen verwelkomen in Frankrijk. Je ziet de aflevering van Rob en Thom op dinsdag 13 februari 2024 op tv.

Frankrijk reizen

Emigreren naar Kroatië

In de aflevering van Ik Vertrek op 20 februari 2024 maken we kennis met Marco (52) en Caroline (52). Zij kunnen niet wachten om samen met hun hondje Smokey aan hun avontuur in Kroatië te beginnen. Het stel vertrekt naar Micetici in de provincie Istrië om daar meerdere vakantie-appartementen te openen. Het tekenen van de koopovereenkomst vergt echter wel wat administratief knutselwerk, wat de band met de oud-eigenaren niet ten goede komt. Daarna volgt echter al gauw de volgende horde die genomen moet worden, de oud-eigenaar heeft namelijk wel meer informatie verzwegen. Het geduld van Marco en Caroline wordt op de proef gesteld door de Kroatische instanties terwijl ze stug doorwerken aan hun droom.

Kroatië reizen

Domaine Lagarrière in L’isle-bouzon

Mark (53) en Michèle (50) leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen via een dating-app, en na een swipe naar rechts bloeide de liefde al snel op. Michèle Hecker had echter al het plan om naar Frankrijk te emigreren en dus moet Mark mee. Dat avontuur zien we op 27 februari 2024 in een nieuwe aflevering van Ik Vertrek. Het stel gaat voor het eerst samenwonen in de Zuid-Franse streek de Gers in het dorpje L’isle-bouzon. Daar hebben ze voor 275.000 euro een oude boerderij gekocht. Ze willen hiervan een kleinschalig resort met 5 gîtes creëren met zwembad, buitenkeuken en onder andere golf- en schilderworkshops. En zo wordt de boerderij omgetoverd toto Domaine Lagarrière. De boel moet volledig worden verbouwd, maar of dat gaat lukken met een klusbudget van 70.000 euro is nog maar de vraag.

Arjen, Christine en dochters in Egg bei Hermagor

Skifanaten Arjen (37) en Christine (37) hebben hun hart verloren aan Oostenrijk. Samen met hun dochters Fleur (7) en Maud (4) vertrekken ze naar het dorp Egg bei Hermagor. Daar hebben ze hun oog laten vallen op een oude boerderij die ze willen ombouwen tot appartementencomplex. Op het stuk land willen ze camperplaatsen creëren. Met veel enthousiasme en een krap bouwbudget starten ze hun avontuur. Terwijl de tijd voorbij strijkt is het wachten op de vergunningen waardoor de plannen om voor het zomerseizoen open te gaan, als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen. Hoe het ze vergaat, zie je in de aflevering van 5 maart 2024.

Ik Vertrek seizoen 25

De eerste Ik Vertrek 2024 afleveringen behoren volgens NPO Start tot seizoen 25. Hier wordt de aflevering van Yvonne en Ulrich gedeeld als aflevering 7 en de familie Blankenstein zit volgens die informatie in aflevering 8, Rob en Thom zijn de negende van de elf afleveringen die het seizoen (volgens de tv-gids) in totaal zal tellen. Verder zagen we in Ik vertrek seizoen 25 ook de familie Lemmers, Ray & Hinke, familie Mentink, Sven & Tamara, Jana & Trudy en de follow up aflevering van de families Vander Linden en Freeling. Hier lees je alles over de eerdere afleveringen van Ik Vertrek seizoen 25. Recent konden we daarnaast ook nog kijken naar Ik Vertrek Even Weg 2023, waarin oud-deelnemers bij elkaar langs gaan.

Ik Vertrek 2024 gemist

De afleveringen van Ik Vertrek kun je ook terugkijken via NPO Start of NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Je ontdek hier tal van afleveringen uit het verleden. De laatste twee afleveringen van Ik Vertrek seizoen 25 zijn alvast te kijken op NPO Plus.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 maart 2024 /