Tweede seizoen Het Roer Om | Ontdek meer over de deelnemers

Het Roer Om seizoen 2 en de deelnemers zijn in de zomer van 2023 weer op SBS6 te zien. Op vrijdagavond zag je om 20.30 uur een aantal afleveringen in de herhaling. Zes gezinnen gaan emigreren in seizoen 2. Een alpacaboerderij in het zuiden van Spanje, een luxe 5-sterren resort in Frankrijk of een Bed & Breakfast beginnen in Portugal. Veel Nederlanders dromen ervan, maar lang niet iedereen durft de stap te wagen. In Het Roer Om – de Ik Vertrek van SBS6 – zien we zes stellen die deze uitdaging wel aan gaan. Maak in dit artikel kennis met de deelnemers van Het Roer Om seizoen 2.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 15 januari 2022; het heeft een update gekregen op vrijdag 16 juni 2023.

Tweede seizoen Het Roer Om

In het tweede seizoen van Het Roer Om worden gezinnen en stellen gevolgd, die naar het buitenland vertrekken om hun grote droom te realiseren. Van plan tot praktijk wordt in beeld gebracht. Lukt het ze de taal machtig te zijn, de verbouwing in goede banen te leiden en een band op te bouwen met de lokale bevolking? Hoe gaan ze om met tegenslagen en kunnen ze uiteindelijk een nieuw leven opbouwen op de plek van hun dromen?

Het Roer Om kijken vanuit het buitenland

Vanuit België en andere landen kun je – met een VPN Verbinding – het eerste en tweede seizoen van Het Roer Om kijken op Kijk.nl. Vanuit Nederland kun je zo juist weer de Vlaamse emigratie-shows kijken, zoals Ik Vertrek uit Vlaanderen en Bye Bye Belgium. Het Roer Om is een productie van Monday Media en gebaseerd op de succesvolle Britse reality-serie No going back. Dit Engelse format vormde jaren geleden ook de basis voor andere, soortgelijke programma’s als Ik Vertrek (met spin off Kasteelvrouwe Emmy). Het Roer Om is de eerste Nederlandstalige versie van het Britse programma.

Alle afleveringen Het Roer Om

Een aantal afleveringen uit seizoen 2 waren in de herhaling te zien, maar je kunt via Kijk.nl veel meer terugkijken. Klik en ontdek er alles over. Of lees verder en maak kennis met de deelnemers uit seizoen 2.

Deelnemers Het Roer Om

Iedere aflevering staat één gezin of stel centraal in Het Roer Om. Nieuwsgierig naar de deelnemers van Het Roer Om seizoen twee? Dat zijn onder andere Miranda en Robert die naar Gambia vertrekken. Denise en Kasper gaan naar Andalusië. En Sonja en Patrick verhuizen naar de Franse Dordogne.

Gambia

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen van Het roer om volgen we Miranda en Robert Klooken uit Keijenborg (Twente), die hun Nederlandse snackbar (de Smikkelcorner in Hengelo) verruilen voor een restaurant in het Afrikaanse Gambia. Ze komen er al snel achter dat aan het restaurant het een en ander mankeert. Zo is de stroomvoorziening gebrekkig, wat voor de nodige problemen zorgt. Hun liefde voor Gambia is echter zo groot dat ze alles op alles zetten om hun avontuur te laten slagen. Nieuwsgierig hoe ze het nu (15 januari 2022) runnen: in De Stentor lezen we dat Miranda en Robert Klooken nog steeds de Smikkelcorner in Hengelo hebben. Daarnaast runnen ze op afstand ook restaurant Dreams in Kololi, Gambia. De snackbar in Hengelo hebben ze wegens huurverplichtingen nog tot eind augustus 2022.

Andalusië (Spanje)

Maar ook dichterbij huis worden dromen nagejaagd. Denise (45) en Kasper (54) Bisschops uit Zoetermeer besluiten zonder bezichtiging een alpacaboerderij te kopen in het heetste deel van Spanje; Andalusië. Ondanks dat ze geen woord Spaans spreken en niets met alpaca’s hebben willen ze hier een Bed & Breakfast beginnen. Bij aankomst blijkt de vorige eigenaar nog in de boerderij te wonen en die heeft geen haast om te vertrekken. Dat zorgt voor de nodige spanningen. Als blijkt dat ook alle daken lek zijn en de verbouwkosten de pan uitrijzen is het nog maar de vraag of ze op tijd open kunnen voor de eerste gasten. Op hun Facebook-pagina Experience Alpacas in Andalucia lees ik dat de oudste dochter in Nederland is gebleven voor haar studie. Hun jongste – een zoon – zit nog op de basisschool.

Dordogne (Frankrijk)

ICT’ers Sonja en Patrick hebben besloten om een oud hotel in de Franse Dordogne om te toveren tot luxe 5 sterren resort. Als de een na de andere aannemer voor de bouwval afhaakt worden ze gedwongen alles zelf te doen, maar door hun gebrek aan kluservaring is dat niet makkelijk. Met name het verouderde zwembad is een project waar geen eind aan lijkt te komen. De deadline voor de opening schuift maar op terwijl het toeristisch hoogseizoen steeds dichterbij komt. Ik dacht al: waar ken ik deze omschrijving van, maar dit stel werd ook aangekondigd in het eerste seizoen van Het Roer Om… Uiteindelijk is die aflevering toen niet doorgegaan… Benieuwd hoe het ze nu vergaat… Ik kan helaas verder niets over ze vinden…

Zonder Frans te spreken naar de Dordogne

Ook in de vierde aflevering van Het Roer Om vertrekken de deelnemers naar de Dordogne in Frankrijk. De West-Friese Wilco wil daar zijn jongensdroom verwezenlijken om een melkveebedrijf te runnen. Daar kan dat nog voor betrekkelijk weinig geld. Voor zijn vrouw Patricia is dit geen makkelijke onderneming, ze vindt het fysiek zwaar, spreekt nauwelijks Frans en heeft geen enkele ervaring met koeien. De kinderen staan niet te juichen om het plan. Ook krijgen ze de nodige tegenslagen te verwerken. Zo blijkt er een mysterieuze schimmel in het voer voor de koeien te zitten, die desastreuze gevolgen oplevert.

Algarve, Portugal

De 37-jarige Lisa Geurse uit Vlaardingen en haar 27 jaar oudere geliefde Bart Zomerdijk leerden elkaar kennen op de bloemenveiling in het Westland. Eerst waren ze collega’s, maar ze droomden beide van een leven in Portugal. Dat zorgde voor een match, waarna ze – als ze slechts anderhalf jaar samen zijn – besluiten om te emigreren naar Portugal. Begin 2020 kopen ze hier een oude, vervallen boerderij in Boliqueime, een dorpje in de Algarve.

Lisa Geurse en Bart Zomerdijk willen in het pand – waar alleen de buitenmuren nog van overeind staan – een B&B met vier studio’s realiseren. Omdat het pand in zeer slechte staat verkeert, wordt alles gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dit duurt langer dan verwacht, mede door een miscommunicatie omtrent de stroom- en watervoorziening die niet zomaar kan worden aangelegd. Toch zullen er gasten moeten worden verwelkomd want ze hebben de inkomsten hard nodig.

Spiritueel centrum in Spanje

De laatste deelnemers aan het nieuwe seizoen van Het Roer Om zijn Peter en Sandia. Zij dromen van een eigen spiritueel centrum in Spanje. De aanhangers van de Hare Krishna-beweging hebben vlakbij het Spaanse Alicante een huis op het oog waar ze dit centrum willen realiseren. Al heeft dat heel wat voeten in aarde. Allereerst wat de ideale locatie niet een-twee-drie gevonden en ten tweede is er heel wat achterstallig onderhoud. Lukt het Peter en Sandia om een spiritueel centrum nabij Alicante (Spanje) te openen? Dat zie je in de laatste aflevering van Het Roer Om Seizoen 2.

Frits en Denise naar de Algarve

Frits en Denise hebben besloten hebben Scherpenzeel te verruilen voor de Portugese Algarve. Ze hebben zes huisjes gekocht die ze willen gaan verhuren. Ogenschijnlijk is alles prima in orde, maar na de eerste fikse regenbui blijken meerdere daken lek te zijn. De schade is enorm, waardoor zelfs een van de zes huisjes volledig verbouwd moet worden. Deze onvoorziene kosten zorgen ervoor dat Frits en Denise direct na de verbouwing flink aan de bak moeten om alles terug te verdienen.

Weten hoe het nu met hun gaat, kijk dan zeker ook naar de nieuwe afleveringen van Het Roer Om: Hoe Is Het Nu met?

Rockcafé in Spanje voor Antoon en Karina

Motormuizen Antoon en Karina zijn allebei in de 50 en hebben besloten het roer volledig om te gooien. Nadat Antoon bijna 30 jaar in dezelfde fabriek gewerkt heeft, gaat hij nu samen met zijn grote liefde Karina een rockcafé beginnen in Zuid-Spanje. Het feit dat ze geen enkele horeca-ervaring hebben, staat ze totaal niet in de weg. Karina’s motto is: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan. Vol goede moed gaan ze van start, maar nog voordat de bar geopend wordt, krijgen ze de ene tegenslag na de andere.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2023 /