Een huis vol emigreert met families Jelies en Kraan kijken

Een huis vol emigreert is vanaf vrijdag 2 februari 2024 wekelijks om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO1 en NPO Start te kijken. De complete reeks staat al op NPO Plus. We volgen hierin de familie Jelies die naar Spanje emigreren en de familie Kraan die naar Luxemburg trekt.

Een huis vol emigreert op tv

In  Een huis vol emigreert volgen we de familie Jelies en de familie Kraan tijdens hun verhuizing naar het buitenland. Beide gezinnen laten Nederland achter voor een nieuw hoofdstuk in hun leven. Maar liefst tien weken lang kunnen we op vrijdagavond van de families en hun Ik Vertrek-avontuur genieten. Het doet een beetje denken aan Ik Vertrek XL. Wist je trouwens dat Ik Vertrek 2024 ook weer op tv is? En dat er nieuwe afleveringen zijn van Het Roer Om.

Een huis vol emigreert

Samen met hun negen kinderen gaan Johan en Janneke Jelies het avontuur aan in Spanje. Ivan en Linda Kraan emigreren met zeven van hun negen kinderen naar Luxemburg om een camping te runnen. Van het zoeken naar een droomhuis en het afscheid nemen van vrienden en familie, tot het ontvangen van de eerste campinggasten en het volgen van Spaanse lessen. Alles komt voorbij in deze speciale serie van  Een huis vol. Hoe is het om met een groot gezin te emigreren? En aarden de families snel in hun nieuwe thuisland?

Een huis vol emigreert gemist

Dit programma is te zien vanaf 2 februari 2024. Wekelijks kun je om 21.25 uur bij de KRO-NCRV op NPO1 en NPO Start kijken naar een nieuwe aflevering. Op NPO Plus kun je het complete seizoen van Een huis vol emigreert kijken. Als je de aflevering gemist hebt, kun je hem natuurlijk ook kijken op NPO Start en NPO Plus. Wist je dat hier alle aflevering van Een huis vol ook terug te vinden zijn? Dat kan ook vanuit België (waar eerdere seizoenen op VTM2 werden uitgezonden) of een ander land als je gebruik maakt van een VPN Verbinding. Zet de server op Nederland, voordat je naar de NPO Start site gaat. 

En nog even meer over de families die we natuurlijk nog beter gaan leren kennen in Een huis vol emigreert:

Familie Jelies

De familie Jelies – bestaande uit Johan en Janneke en hun negen kinderen – verlaat Tollembeek om naar Spanje te vertrekken. Dat is altijd een grote droom van hun geweest. Ze zijn hier ooit met zeven kinderen geweest en werden meteen verliefd op Spanje. Wat we in Een huis vol emigreert gaan zien van de familie Jelies? Moeder Janneke schreef vorig jaar op haar Facebook dat we alles van hun ‘mooie avontuur in Spanje’ te zien krijgen. “Hoe we eerst op zoek gingen naar een mooi huis in Spanje. Het inpakken, de verhuizing, het afscheid van familie en vrienden. Het vliegen met 11 man en het settelen in Spanje.”

Familie Kraan

Ook de familie Kraan ziet geen toekomst voor zichzelf in Nederland. Zij gaan niet met alle kinderen. Nee, zeven van de negen gaan mee naar Luxemburg om daar een camping te russen. De oudste jongens blijven in Nederland. Op dekraantjes Instagram lezen we: “We zijn een jaar verder, sommige beelden lijken zo lang geleden. Maar we zijn nu al dankbaar dat alles is vastgelegd. Want wat is er veel gebeurd. Zo veel dat we een tijdje weinig online hebben gepost. De verhuizing, de nieuwe scholen, het wennen, al het werk wat er op ons af kwam, de opening van het eerste seizoen op de camping, soms heimwee, de korte nachten, de lange dagen, de onzekerheid…” De Kraantjes zijn trouwens een samengesteld gezin met negen kinderen. Al hebben maar drie van de negen kids een andere vader/moeder.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 februari 2024 /