Wat Zou Jij Doen: Karen Damen bespreekt twijfels bij VTM

Karen Damen maakt twijfels op VTM bespreekbaar in haar programma Wat Zou Jij Doen? Ze gaat daarbij nog een stukje verder. Ze laat namelijk Vlaanderen beslissen over het lot van twijfelaars met een verscheurd dilemma. Wat Zou Jij Doen van Karen Damen is vanaf donderdag 11 januari wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM en VTM GO.

Karen Damen leerden we natuurlijk kennen bij: K3 (deze groep bestond alweer ruim 25 jaar geleden in 1998).

Keuzestress hulp van Karen Damen

Voor de liefde naar het buitenland verhuizen of dichtbij familie en vrienden blijven wonen? Een kat of een hond in huis nemen? Een eigen stekje of hotel mama? Een wereldreis maken met de zeilboot of toch maar niet? Niet kiezen, is verliezen. Maar kiezen is vaak aartsmoeilijk. In het nieuwe VTM programma Wat Zou Jij Doen? biedt Karen Damen * eerste hulp bij keuzestress. 

  • Wist je dat Karen Damen ook tot de Milo cast behoort?

Wat zou je doen (VTM)

Sommige mensen blijven eeuwig twijfelen over de kleine en de grote keuzes in het leven en kunnen de knoop maar niet doorhakken. Maar wat als Vlaanderen dat in hun plaats doet? In Wat Zou Jij Doen? leggen twijfelaars die voor een life changing dilemma staan hun lot in de handen van 250 wildvreemden. Het publiek in de zaal beslist, en die keuze is definitief en bindend… In een gezellig theater neemt Karen Damen het publiek en de kijkers mee in de verrassende en opvallende verhalen die achter de dilemma’s schuilgaan. Al snel wordt duidelijk dat veel dilemma’s méér dan twee kanten hebben. Presentatrice Karen Damen leidt de stemming in goede banen, polst naar het goedbedoelde advies van het publiek en steunt de kandidaten, van wie het leven weleens drastisch kan veranderen. 

Karen Damen over Wat zou je doen?

Karen Damen * vertelt over haar programma Wat zou je doen? “Ik denk dat iedereen te maken krijgt met kleine of grote keuzes waar je maar niet uit geraakt. Ik heb dat als eeuwige twijfelaar zelfs heel de dag door aan de hand. Wat wil ik op mijn broodje? Hoe zal ik mijn haar laten knippen? Zal ik vandaag op tijd komen of niet? (lacht) Verschrikkelijk! Veel van de belangrijke keuzes in mijn leven heb ik dan ook door anderen laten maken. Al vind ik het wel heel moedig dat onze twijfelende kandidaten de beslissing aan willekeurig gekozen wildvreemden overlaten. Want of hun dilemma’s nu over de grote of de kleine dingen des levens gaan, elke keuze heeft gevolgen. Iedere case is op zijn eigen manier dus heel erg spannend!” Karen Damen leerden we bijvoorbeeld beter kennen in James De Musical en Liefde voor muziek.

Wat zou je doen gemist?

Wat Zou Jij Doen van Karen Damen is vanaf vandaag – donderdag 11 januari – wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM. Gemist? Dan kijk je de show terug via VTM GO. Dat kan ook vanuit Nederland; al is dat wel wat lastiger geworden. Complete uitleg ontdek je via link: VTM GO kijken in Nederland.

Hieronder lees je meer over de deelnemers aan Wat zou je doen? van VTM:

Deelnemers Wat zou je doen?

Conny uit Dilsen-Stokkem is de eerste twijfelaar die we zien in Wat zou je doen op VTM. Zo’n jaar geleden werd ze tijdens een trektocht naar Compostella halsoverkop verliefd op Marcus. Maar… haar grote liefde woont 850 kilometer verderop in Oostenrijk. Pakt Conny, die erg gesteld is op haar vrijheid en onafhankelijkheid, haar koffers om zich met Marcus tussen de Oostenrijkse bergen te settelen? Laat ze voor die ene grote liefde alle andere belangrijke personen in haar leven achter?

Verhuizen voor de liefde of niet?

Het publiek beslist of de liefde van Conny en Marcus grenzen kent of niet. Om die keuze weloverwogen te kunnen maken, laat Karen niet alleen Conny, maar ook haar collega’s, moeder en natuurlijk ook Marcus aan het woord. Tot aan het finale beslissingsmoment, kan het publiek zijn keuze bijsturen. Een tussentijdse stemming maakt duidelijk dat niet alleen Conny, maar ook de stemmers in de zaal hevig twijfelen. Verhuist Conny voor de liefde of niet?

Meer twijfelaars…

Maar dan zit het werk van het publiek er nog niet op, want er verschijnen nog twijfelaars ten tonele. Nele (Ardooie) kookt graag gezond voor haar kinderen, maar die weten dat niet echt te appreciëren. Kiest Nele wat de pot schaft of krijgen de kinderen voortaan inspraak in wat er op tafel komt? Anthony’s (Diepenbeek) haardos is stilaan aan het uitdunnen. Dus vraagt hij aan 250 wildvreemden of hij zich moet kaal scheren of niet. De prachtige natuurfoto’s van Niki (Genk) gaan de wereld rond, maar zal hij vanaf nu ook mensen portretteren? En laat Jelena (Mechelen) haar neus opereren om beter te kunnen ademen of niet? 

Aflevering 2:

De wereld rond zeilen

Twijfelaars Seppe en Shauni (Schoten) vragen het publiek om een bijzondere knoop door te hakken. In het weekend genieten ze ervan om rond te dobberen in hun motorboot, maar ze koesteren een grotere droom. Hijsen ze de zeilen en laten ze alles achter om met een zeilboot de wereld te verkennen (a la Over de Oceaan) of blijven ze thuis? Thuis hoeven ze zich in ieder geval geen zorgen te maken over stormen, een onvoorspelbare zee, hun voedselvoorraad, haaien of… de veiligheid van hun twee jonge kinderen. Maar Seppe droomt er al jaren van om al zeilend de wereld te ontdekken en vertrekt liever gisteren dan vandaag. Al hebben Seppe en Shauni wel een onontkoombaar, praktisch probleem… Ze hebben nog nooit gezeild. 

Smakken, modellenwerk, gravelbiken en meer…

Maar Shauni en Seppe zijn niet de enige die voor een verscheurend dilemma staan. Ashley en Jordy (Bouwel) zien hun moemoe doodgraag, maar de 81-jarige vrouw smakt vreselijk luid tijdens het eten. Blijven ze haar gesmak verdragen of laten ze moemoe alleen aan tafel eten? Zet Nathan (Oudenaarde) zijn studies stop en laat hij vrienden en familie achter om voluit voor een modellencarrière in het buitenland te gaan? De 16-jarige zoon van Caroline en Kevin (Destelbergen) ziet er tegenop om met zijn ouders mee op vakantie te gaan. Mag hij voortaan alleen thuis blijven? En geeft Sieben (Kalmthout) zijn job op om prof in het gravelbiken te worden? 

Aflevering 3:

Professioneel surfer worden

De 11-jarige Kamiel (Oostduinkerke) heeft één grote droom: professioneel surfer worden en een plaats in de absolute wereldtop veroveren. Om die droom na te jagen traint hij volop, maar de golven van de Belgische Noordzee zijn intussen klein bier voor het jonge surftalent. In Wat Zou Jij Doen? beslissen 250 wildvreemden of hij samen met zijn ouders én kat naar het surfersparadijs Fuerteventura verhuist om daar te trainen. Maakt Kamiel, die al deelnam aan het WK en EK surfen, binnenkort de golven van Fuerteventura onveilig? Het publiek beslist. 

Van content creator tot afloop kinderboek

Kamiel en zijn ouders zijn niet de enigen die twijfelen. Ilias (Mortsel) twijfelt of hij zou stoppen met studeren om content creator te worden (dat doet mij dan weer denken aan het programma Ik ga viraal). En koopt de 37-jarige Tine (Sint-Niklaas) een elektrische fiets, of is ze daar nog te jong voor? Wandelt de 60-jarige Emmanuëlla (Maasmechelen) naar Santiago de Compostela? Kelly (Schoten) schrijft een kinderboek, maar hoe loopt het verhaal af? Dat bepaalt het publiek. 

Aflevering 4:

Anastasya Chernook

Influencer en artiest Anastasya Chernook (Zwevezele, die je kent uit De tafel van Gert) is slechtziend – in die mate dat ze ooit tegen kousen stond te babbelen in plaats van tegen haar hond – en draagt lenzen. Ze twijfelt al 10 jaar of ze haar ogen zou laten laseren of niet. Wat houdt haar tegen? Ze heeft een heilige schrik dat er iets mis zou lopen en dat ze net als Captain Jack Sparrow met een ooglapje zal eindigen.

Van daten tot hondjes en meer…

Robbe (Schoten) is vrijgezel en zou graag op date willen. Zoekt hij de liefde via Tinder of in het echte leven? Neemt Odiel (Zonhoven) opnieuw een hondje in huis? Blijft Jonathan (Oudenaarde) verpleger in de thuiszorg of stapt hij in het onderwijs? En moet de grote zetel van Iana (Deurne) weg of niet?

Aflevering 5:

Miss Exclusive Tessa

Tessa uit Kemmel heeft wel een heel extreem dilemma. Deze dame – in het dagelijks leven vastgoedmakelaar – schopte het in de verkiezing van Miss Exclusive tot de top vier. In haar zogenaamde final statement beloofde ze een stunt voor het goede doel uit te voeren. Maar Tessa twijfelt nu tussen twee stunts, de ene al even extreem als de andere: verpulvert ze het wereldrecord van hoogste bungeejump of probeert ze toch de recordsnelheid in het snow kayaking te verbreken? Het publiek beslist of Tessa van op 4600 meter hoogte uit een luchtballon springt of dat ze met een snelheid van meer dan 65 km per uur een berg afkayakt…  

Op je 45e op kot?

Welke song brengt singer-songwriter Milan (uit Sint-Pieters-Leeuw) uit? Is het een goed idee dat Annemie (uit Essen), moeder van vier jonge kinderen, op haar 45ste nog op kot gaat? Moet de jonge Siebe (uit Boortmeerbeek) een eigen bakkerij starten? En zullen de dreadlocks van Christian (uit Aartrijke) wel of niet worden afgeknipt? Gedaan met twijfelen, want na hun doortocht in ‘Wat Zou Jij Doen?’ weten ze precies wat hen te doen staat.

Aflevering 6:

Olivier Bisback: carrière stuntman

De 50-jarige Olivier Bisback is een professionele stuntman. Van vechten en schieten tot van gebouwen springen en in brand vliegen, Olivier heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug en werkte mee aan tal van nationale en internationale films. Om zijn werk te kunnen blijven doen, moet hij veel trainen (dat zagen we ook in Personal Trainers op Play4). En hoe ouder hij wordt, hoe zwaarder de tol van zijn fysieke gezondheid begint door te wegen. In Wat Zou Jij Doen? beslissen 250 wildvreemden of hij zijn werk moet blijven voortzetten. Werkt Olivier binnenkort mee aan nieuwe topfilms of is het tijd om een einde te maken aan zijn carrière als stuntman? 

Van sloddervos tot soloreis

Lieselottes (Zwevezele) oudste zoon is een sloddervos. Moet ze hem verplichten om zijn kamer op te ruimen of het loslaten? Zal de shopverslaafde Lore (Schelle) binnenkort eindelijk beginnen met sparen? Heeft ijsjesmaker Elias (Brussel) een rijbewijs nodig? En vertrekt Serafima (Tremelo) binnenkort op haar eerste soloreis? Ook zij laten de keuze aan het publiek over.

Aflevering 7

Marathons lopen als zeventiger

De 71-jarige Wilfried uit Torhout loopt al heel zijn leven en heeft al zo’n 51 marathons op de teller staan. Nu hij een dagje ouder wordt, merkt Wilfried dat hij de wedstrijden fysiek niet meer even goed aankan als vroeger. Vooral zijn vrouw is erg ongerust over zijn gezondheid. Hoewel zijn lichaam aangeeft dat hij moet stoppen, houdt zijn geest hem tegen. “Lopen is mijn leven. Dat brengt een zekere vorm van euforie”, klinkt het. “Een dag niet gelopen, is een dag niet geleefd.” Het publiek kiest of hij moet doorgaan of niet.

Van keuze voor wc papier tot co-housen

Wilfried is niet de enige die een duwtje in de rug nodig heeft. Moet het jonge koppel Niels en Soraya (Machelen) hun huis verbouwen of eerst in het huwelijksbootje stappen? Gaat Wieb (Leuven) cohousen of keert ze terug naar ‘hotel mama’? Laat Inge (Stekene) een waardevolle tattoo zetten? En welk type wc-papier moet Seppe (Schoten) kiezen?

Aflevering 8

Laatste aflevering Wat zou jij doen

Olivier overweegt of hij een metalband moet oprichten of toch solo moet blijven spelen. Iris gaat haar haar doneren aan Think Pink. Moet ze na deze donatie voor een zeer korte coupe gaan of niet? De familie Beschuydt, die aan de Brusselse rand woont, overweegt om met de kinderen één dag per week Frans te spreken. Wat vindt het publiek van dit plan?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 februari 2024 /