Personal Trainers op Play4: maak kennis met deze coaches!

Personal Trainers is de nieuwe reeks op Play4, die vanaf vanavond – 31 mei – iedere dinsdag om 21.15 uur te kijken is (na Nonkels). Verschillende coaches worden in deze reeks op de voet gevolgd, we stellen de Personal Trainers van Play4 dan ook aan je voor in dit artikel. Ontdek bijvoorbeeld meer over Olivier Bisback, Xander De Bouw, maar ook over Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere, Lesley Dada en vele anderen…

Personal Trainers op Play4

Personal Trainers zijn er in deze tijden voor iedereen. Een vaste afspraak en soms ook een stevig prijskaartje overtuigen ons om elke training opnieuw weer tot het uiterste te gaan. Want wat extra aanmoediging, motiviatie of zelfs spirituele begeleiding door een professional kan soms het verschil maken . Maak kennis met enkele van deze coaches met een eigen visie, trainingsmethode en eigen levensstijl die zorgen voor een strak schema en een killer work-out. Al deze coaches hebben één gemeenschappelijk doel: op zoek gaan naar de beste versie van jezelf. Dit zijn de Personal Trainers van Play4.

Personal Trainers kijken

Wil je Personal Trainers kijken? Dat kan iedere dinsdagavond om 21.15 uur op Play4. Daarnaast is het programma ook te kijken via GoPlay. Vanuit België kun je de afleveringen eenvoudig terug kijken; wil je Personal Trainers kijken vanuit Nederland of een ander land, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. Ik gebruik zelf die van VPN Nederland.

Olivier Bisback (48 jaar) – Aalst

Geïnspireerd door actiehelden als Bruce Lee, Chuck Norris en Jackie Chan begint Olivier Bisback (48) uit Aalst zich van jongs af aan te verdiepen in taekwondo en fitness. Hij wordt drievoudig Belgisch kampioen taekwondo. Begin jaren ’90 zet hij zijn eerste stappen in Hollywood waar hij tot op de dag van vandaag regelmatig gevraagd wordt als acteur, stunt- en gevechtscoördinator of stunt double voor Jean-Claude Van Damme. In zijn gym in Aalst heeft Olivier Bisback ook al verschillende Vlaamse acteurs en actrices getraind voor bekende films en series, zoals Mathias Schoenaerts, Werner De Smedt en Gene Thomas.

Xander De Bouw

Xander De Bouw (26) uit Mortsel is de jongste zoon van acteur Koen De Bouw. Door gezondheidsproblemen ging hij zich verdiepen in de Oosterse geneeskunde en vervolgens ook de Oosterse filosofie, waarmee hij in staat was zich van die klachten te ontdoen. Tijdens de eerste lockdown bouwde hij de kelder van zijn huis om tot een gym (The Basement), eerst voor zichzelf, maar al snel besluit hij ook anderen te trainen. Dit doet Xander De Bouw op een holistische wijze: niet de symptomen aanpakken, maar wel de oorzaak. Zijn aanpak richt zich op de juiste balans tussen lichaam en geest.

Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere

Vanuit hun gezondheidscentrum dat ze samen runnen, willen Arnaud De Bremaeker (29) en Tibby Jonckheere (25 jaar) uit Sint-Martens-Latem een inspiratie zijn voor anderen. Volgens het motto: ‘a couple that trains together, stays together’, zijn ze elke dag samen in de gym te vinden. Ze schreven ook samen het boek ‘Power Couple 1.0’ vol geheimen voor een sterker leven én een sterkere relatie. In hun zaak transformeren ze hun cliënteel om naar de beste versie van zichzelf, dat alles lichtjes overgoten met een vleugje glamour.

Lesley Dada

Lesley Dada (39 jaar) uit Houthalen begint op haar 14de met karate, waarin ze meerdere malen Belgisch kampioene wordt. Daarna stapte ze over naar thaiboksen, wat haar twee wereldtitels oplevert. In 2008 werd ze genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Als bij Lesley Dada een hartafwijking wordt vastgesteld stopt ze met topsport en legt ze de focus op de uitbreiding van haar trainingsstudio.

Axelle Lioness

Axelle Lioness (28), ook gekend als ‘The Lifting Lioness’, woont in Antwerpen en werkt er als personal trainer en lifecoach. Daarnaast is ze actief als zangeres en sinds kort is ze ook mama. Axelle Lioness werd als prille twintiger verliefd op krachttraining, sloeg aan het bodybuilden en wist het in 2014 tot Belgisch kampioene bikini fitness te schoppen. Ook vandaag ligt het accent in haar sessies op krachttraining. Voor haar klanten wil Axelle Lioness niet alleen een fitnesscoach, maar ook een vertrouwenspersoon zijn. Zo begeleidt ze jonge vrouwen in haar sessies light coaching tot zelfverzekerde leeuwinnen en helpt ze je om de weg te vinden op je spirituele pad.

Wereldkampioen bodybuilding Johnny

Johnny uit Hechtel-Eksel is de boomer van het gezelschap, en heeft al de meeste jaren als personal trainer op de teller. Als 9-jarig jongetje raakt Johnny enorm onder de indruk van de film Hercules, sinds dat moment wil hij ook bodybuilder worden en begint hij op eigen houtje te trainen. Eind jaren ’80, in het gouden tijdperk van de bodybuilding, wordt hij wereldkampioen. Al meer dan 30 jaar baat hij in Houthalen – Helchteren zijn eigen oldskool gym uit waar hij de nieuwe generatie bodybuilders coacht.

Fausto Polese

Fausto Polese (53) uit Leuven heeft Italiaanse, Spaanse en Argentijnse roots. Op zijn achttiende ging hij in zijn geboorteland Argentinië meteen aan de slag als coach. Sinds enkele jaren woont Fausto Polese in België. Deze Argentijnse Popeye leeft voor zijn gezonde levensstijl. Elke ochtend is hij al om 5u aan het trainen en volgt hij een zeer strikt, maar uitgebreid eetpatroon. Een half dozijn eieren als ontbijt of een halve kilo kip als avondeten? Daar draait Fausto Polese zijn hand niet voor om.

Kevin Haesen

Als tiener was Kevin Haesen (42, Bilzen) al bezig met meditatie en filosofie. Omdat hij graag en veel las kwam hij na een tijdje bij Oosterse filosofen uit, vervolgens bij het boeddhisme om uiteindelijk zo bij yoga terecht te komen. Heel wat yogacursussen later, richt hij in 2014 samen met zijn vriendin Noémi een yogastudio op in het centrum van Hasselt: Plooy. Naast yoga werkt Kevin Haesen ook aan een eigen meditatietechniek, aangevuld met ijsbaden en ademhalingsoefeningen.

Asli Bassozen

Asli Bassozen (35) houdt als tiener niet van sport en krijgt pas als jongvolwassene de sportkriebel te pakken. Ze werkt zich in korte tijd op tot personal trainer en pilates instructrice. Asli Bassozen is praktiserend moslima en ook haar cliënteel is grotendeels gelovig. Vanuit haar eigen ladies only gym ‘Staerk’ in Hoboken wil ze haar vrouwelijke generatiegenoten empoweren. Asli Basozen wil ze motiveren naar een gezonde en actieve levensstijl.

Ahmed Ayed

Ahmed Ayed (36) uit Zonhoven heeft Algerijnse roots en is trotse eigenaar van zijn eigen gym in Houthalen. Hij is zo goed als altijd volgeboekt en zijn cliënteel bestaat grotendeels uit voetballers en andere topsporters. Klanten roemen hem om zijn goede inborst, ongebreideld enthousiasme en enorme expertise. Ze moeten de aandacht van Ahmed Ayed wel delen met Minou, zijn Scottish fold gymkat. En vergeet ook de paar ambitieuze schildpadden niet, die weigeren in winterslaap te gaan. Wist je dat Ahmed Ayed ook de personal trainer van Fabrizio Tzinaridis is?

Eerste aflevering Personal Trainers

In de eerste aflevering leren we de godfather van het personal trainen in Vlaanderen kennen. Olivier Bisback is naast stuntman, acteur en allround energiebom ook personal trainer. Zijn leven staat al van kinds af aan in het teken van fitheid. Klanten die bij hem komen trainen doen dat omdat ze een gevarieerde en uitdagende training voorgeschoteld krijgen. Olivier’s dag begint met een uitgebreide en strikt getimede streksessie, hij neemt ons ook nog mee op één van zijn looptrainingen.

Xander: zoon van Koen De Bouw

Hoe zit het met jouw Yin en Yang? Als je het gevoel hebt dat die uit balans is, dan moet je bij Xander De Bouw aankloppen. De zoon van acteur Koen de Bouw startte nog niet zo heel lang geleden in de kelder van z’n ouderlijk huis met zijn eigen gym, die toepasselijk The Basement heet. Klanten worden er ondergedompeld in Xander’s holistische levensvisie. Hij gaat niet enkel jouw biceps en triceps onder handen nemen, maar ook je ademhaling, voeding en nog veel meer. Xander ontvangt Emma Bale als klant. Ze heeft al enkele Personal trainers gehad, maar bij Xander voelt ze zich helemaal op haar gemak. Vader Koen De Bouw is ook één van zijn trainees, die moet een tiental kilo’s zien kwijt te spelen voor een nieuwe filmrol. Handig als je dan beroep kan doen op een fitnessexpert in eigen huis.

TikTok: influencer Tibby

Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere zijn een koppel die in Sint-Martens Latem hun gym uitbaten. Ze zijn beide verslingerd aan fitness en aan elkaar. Met hun kennis en ervaring proberen ze hun klanten een gezonder én mentaal betere levensstijl aan te leren. En die klanten, die komen uit de Latemse beau monde. Chirurgen, ondernemers, advocaten… Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere zien ze graag komen in hun gym. Wie er komt trainen riskeert wel al eens om in een TikTok van influencer Tibby terecht te komen. Haar social media kanaal voeden met nieuwe content is net geen fulltime job, maar het levert haar wel meer dan 70.000 volgers op.

Lesley Dada: wereldkampioen thai boksen

Lesley Dada is een vat vol energie wiens gym in Houthalen ligt. Als voormalig wereldkampioen thai boksen en militair op rust heeft Lesley een schat aan fysieke ervaring. Lisa, aka Little Ninja, is de eerste klant van Lesley. Het wordt meteen duidelijk voor welke trainingsstijl Lesley staat. Ze zit haar trainees dicht op de huid, maar draagt hen allemaal een bijzonder warm hart toe. Na Lisa komt Norman trainen, een jongeman met het syndroom van Down die op vraag van zijn mama en zus wat aan zijn conditie komt werken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 mei 2022 /