Ik vraag het aan: Niels Destadsbader en deze artiesten op tv

Niels Destadsbader met Ik vraag het aan vanaf woensdag 31 januari wekelijks om 20.40 uur op VRT1 en VRT MAX te zien. In dit nieuwe muziekprogramma ontvangt Niels Destadsbader artiesten als Daan, Astrid Stockman, Dana Winner, Aaron Blommaert, Jasper Steverlinck, Clouseau en Milo Meskens. Mooie liedjes duren levenslang. Ontdek er hier alles over!

Ik vraag het aan

Welk liedje klonk door de luidsprekers toen je voor het eerst verliefd in zijn ogen keek op de dansvloer? Uit welke song heb je veel kracht geput wanneer het wat moeilijker ging? Wat was de soundtrack van die onvergetelijke zomer met vrienden? Of welke band heeft een onvergetelijke en diepe indruk op je gemaakt? Iedereen heeft wel een muzieknummer dat hen voor altijd bijblijft en waar een persoonlijk verhaal aan vasthangt, een song die hen instant terugbrengt naar een bijzonder moment van vroeger.

Niels Destadsbader: Ik vraag het aan

De verhalen achter die songs ontdekt Niels Destadsbader * samen met zijn bekende en onbekende gasten in het gloednieuwe muziekprogramma Ik vraag het aan, vanaf woensdag 31 januari op VRT 1. Elke woensdag blikt Niels ook al vooruit naar de aflevering in Radio2 Spits. Want mooie liedjes duren levenslang.

Ik vraag het aan gemist

Je kunt iedere woensdag om 20.40 uur bij VRT1 en VRT MAX naar Ik vraag het aan kijken. Elke woensdag in Radio2 Spits hoor je het ook op de radio. Dit programma voor Tivoli.tv en de VRT kun je ook terugkijken via VRT MAX. Wil je dit vanuit Nederland (of een ander land doen), zorg dan voor een  VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Terug naar de inhoud van Ik vraag het aan met Niels Destadsbader en tal van artiesten.

Liedjes die indruk maken

Niels Destadsbader gaat in Ik vraag het aan samen met verschillende bekende gezichten op zoek naar liedjes die om een of andere reden een blijvende indruk op hen hebben nagelaten. Elke aflevering komen vijf bekende Vlamingen naar de studio met een liedje waar ze speciale herinneringen aan hebben. Het brengt hen terug naar een emotionele gebeurtenis, roept een nostalgische herinnering op, of er hangt een bijzonder verhaal aan vast. In Ik vraag het aan ontdekken ze samen met Niels Destadsbader en de kijkers elkaars muzieknummers en de verhalen erachter.

Ik vraag het aan band met Jeroen Swinnen

Voor elk muzieknummer wordt een straffe performer gekozen. Samen met de negenkoppige band onder leiding van Jeroen Swinnen (die ook de soundtrack * van 1985 maakte) wordt van elke song een muzikale parel gemaakt. Deze performers zijn elke aflevering een verrassing voor de bekende Vlamingen. De kijker ontdekt samen met hen wie hun favoriete nummers zal brengen. Ook het publiek zelf wordt verrast: elke aflevering zingt Niels een verzoeknummer van iemand uit het studiopubliek.

Niels Destadsbader over Ik vraag het aan

Niels Destadsbader: “Muziek maakt de meest gevoelige kant bij iemand los, maar ook de geestigste. Dat bleek al snel toen de eerste collega’s bij mij in de zetel kwamen zitten bij Ik vraag het aan. Want iedereen heeft wel een persoonlijk verhaal bij dat ene liedje dat je katapulteert naar een heel bijzonder moment in je leven. We verrassen hen dan ook met een bijzondere versie van het gekozen nummer, gebracht door de strafste artiesten van ons land. En ook de mensen in het publiek mogen hun verhaal doen door een nummer aan te vragen. Dat ik naast het presenteren ook elke avond één van hen mag verrassen door voor iemand te zingen, maakt het extra bijzonder om dit programma te doen.”

Vijf bekende gasten

Een nummer dat hen doet terugdenken aan die bijzondere momenten die ze deelden met een intussen overleden vriend. De song die ze koesteren omwille van die ene reis vol prachtige herinneringen. Een nummer waarop ze getrouwd zijn, een nummer waarop een dierbaar familielid begraven werd. Een song die het leven viert, een song die hen terugflitst naar hun kindertijd, een song die instant voor een humeurboost zorgt wanneer het wat minder gaat. De vijf bekende gasten van Niels Destadsbader delen elk een heel persoonlijk en uiteenlopend verhaal over waarom net die gekozen song zo bijzonder voor hen is. En ook de verhalen van het publiek laten niemand onberoerd.

Gasten Ik Vraag Het Aan

Onder andere Stephanie Planckaert (die op dit moment te zien is in Een Echte Job seizoen 4), Jeroen Meus, Robin Keyaert, ​Maureen Vanherberghen, Guga Baúl (die De Slimste Mens Ter Wereld 2023 werd), Kristel Verbeke (die we zagen in Zorgen voor mama seizoen 3), Warre Borgmans, Fatma Taspinar, Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch, Erik Van Looy, Lotte Vanwezemael, Rik Verheye (die we zagen in De Spor), Jacques Vermeire, Ingeborg, Ruben Van Gucht, Eva De Roo, Kim Van Oncen, Joris Hessels (die indruk maakt in De Expeditie), Sven de Leijer en Danira Boukhriss Terkessidis komen langs bij Niels Destadsbader.

  • Peter Van de Veire: “Het is een cliché bij muziek, maar je krijgt ‘kiekevel’. En je weet weer perfect waarom je sommige muziek zo onwaarschijnlijk goed vindt. En waarom wij mogen trots zijn op zo’n geweldige zangers.”
  • Lotte Vanwezemael: “Ik vind het heel mooi dat je mensen op basis van muziek kunt leren kennen.”
  • Eva De Roo: “Ik denk wel dat iemand mijn tranen gaat moeten drogen. Ik word sowieso emotioneel. Iemand die zo speciaal voor je zingt? Wanneer gebeurt dat!?”
  • Jeroen Meus: “Wauw! Ik ben heel emotioneel en dat gaat hier binnenkomen. Maar ik ben blij dat ik hier mag zijn. Zalig! Wat een tof programma is dat hier eigenlijk?” Jeroen Meus maakte zelf het indrukwekkende Dagen zonder broer.

Verschillende artiesten

Van Viva la vida (Coldplay) tot Con te partiro (Andrea Bocelli), van Bohemian rhapsody (Queen) tot Allemaal (Wim Soutaer), van Jennifer Jennings (Louis Neefs) tot Emmène moi danser ce soir (Michèle Torr), elke aflevering kent een grote verscheidenheid aan songs én verhalen.

Artiesten Ik vraag het aan

Uiteenlopende Vlaamse artiesten verrassen de BV’s in Ik vraag het aan. Onder anderen Daan, Noémie Wolfs, Jérémie Makiese, Helmut Lotti, Astrid Stockman, Tijs Vanneste (die je onder andere kent van De tattoo shop,) Gene Thomas, Jasper Steverlinck (die we gaan zien in Liefde voor muziek 2024), Aaron Blommaert, Dana Winner, Thibault Christiaensen, Clouseau (die ook meedoen aan Liefde voor muziek 2024), Milo Meskens, Flip Kowlier, Zimmerman, Isolde Lasoen en Peter Vanlaet zetten, samen met de negenkoppige huisband onder leiding van Jeroen Swinnen van Ik vraag het aan, een geweldige versie van de gekozen songs neer.

Ik vraag het aan bij Radio2

Elke woensdag presenteert Niels een uur lang samen met David Van Ooteghem in Radio2 Spits. Niels blikt vooruit naar de aflevering van Ik vraag het aan. Hij belt enkele van zijn gasten al op om te horen wat zij van de opnames vonden. En laat als voorsmaakje al een song uit de uitzending horen. Elke week luisteren David en Niels ook naar de verhalen van de luisteraars, want zij kunnen een song aanvragen op Radio2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2024 /