Liefde voor Muziek: Peter Vanlaet (Mama’s Jasje)

Peter Vanlaet van Mama’s Jasje staat centraal in de derde aflevering van Liefde voor Muziek 2020. De reeks is weer een gigantisch succes. Zo zagen bijna een miljoen kijkers de aflevering van Gene Thomas.

Peter Vanlaet – Mama’s Jasje

Wat heb ik in mijn jeugd veel naar de stem van Peter Vanlaet geluisterd. Ik denk dat ik alle nummers van Mama’s jasje zo kan meezingen. Wist je dat er – in het kader van 30 jaar Mama’s Jasje – een best off cd aan komt? Met daarbij ook nog eens de hits uit Liefde voor Muziek? Maar terug naar de aflevering, waar ik echt naar uit kijk. In het programma is Peter de ‘cowboy’ en ‘het patéke’ van de groep. Vooral met André Hazes heeft Peter Vanlaet een aparte connectie…

André Hazes

De hit Doe Het Licht Maar Uit is volgens André Hazes één van de mooiste nummers die hij ooit heeft gehoord: “Dit is het liedje waar ik het meest naar heb uitgekeken, dit ben ik gewoon helemaal. Alsof je het voor mij hebt geschreven.” Het liedje en Peter zelf roepen ook speciale herinneringen op bij André. “Peter doet me heel erg denken aan mijn eigen vader”. De emoties laaien hoog op wanneer hij dit nummer brengt met zijn vader in gedachten.

Regi

Het succesverhaal van Mama’s Jasje – Peter verklapt ook eindelijk waar die vreemde groepsnaam vandaan komt – begon in 1990 met de monsterhit Zo Ver Weg. De single bereikte, samen met vele andere hits, de top van de Vlaamse hitparades. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat Mama’s Jasje in de top 100 van bestverkochte Belgische artiesten. Het is die eerste alom bekende meezinger die Regi onder handen heeft genomen, samen met zijn gouden duo Jake Reese en OT. Het resultaat laat Peter sprakeloos…

Sean Dhondt

In 1997 blies Mama’s jasje het Duitse nummer Als de Dag van Toen een tweede jeugd in. Het succes liet niet op zich wachten, want het nummer stond maar liefst 26 weken in de Ultratop 50. Sean Dhondt (voormalig Nailpin) ging de uitdaging aan om deze monsterhit om te dopen tot een eigen versie en dat doet hij, voor de eerste keer, in het Nederlands. 

Karen Damen

Karen Damen koos dan weer voor de emotionele ballad Ik Mis je Zo. “Eenvoud siert en dat gevoel kreeg ik heel sterk bij dit nummer. Ik heb er geen woorden voor”, zegt Karen.

Gene Thomas

En ook Gene Thomas koos voor een nummer waarvan hij steeds opnieuw denkt: “Waarom heb ik dat zelf niet geschreven?”. Hij brengt Teken van Leven. 

The Starlings

Mama’s jasje zet in 2004 een zomeroffensief in met Het is Over, een nummer over een break-up. Jonge kinderen kennen dit nummer wellicht vooral van de bewerking uit de populaire serie #LikeMe. Tegen de verwachtingen in, zijn het Tom en Kato van The Starlings die voor deze hit kozen. Ze hebben hem wel een geheel andere vibe gegeven en vooral Kato steelt daarbij de show. 

Gilbert Bécaud

Als laatste mag de artiest die centraal staat in Liefde voor Muziek – dit keer Peter Vanlaet – een van lievelingsnummers coveren. Peter Vanlaet steekt zijn liefde voor het Frans en de Franse muziek niet onder stoelen of banken. Met zijn doorleefde stem sluit hij af met Nathalie van Gilbert Bécaud.

Terug kijken naar hits Liefde voor Muziek

Ontdek in het onderstaande overzicht alles over de andere afleveringen en nummers (inclusief video’s) van Liefde voor Muziek 2020. Kun je er geen genoeg van krijgen, bestel dan de cd van Liefde voor Muziek 2020.

Foto: VTM

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 april 2020 /