Rik Verheye en Sam Kerkhofs met Sporting Hasselt op GoPlay

Acteur Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs zijn de nieuwe eigenaren van voetbalclub Sporting Hasselt. Tot het einde van het voetbalseizoen (vanaf 28 november 2023) kun je op GoPlay wekelijks kijken naar een nieuwe aflevering van De Spor, waarin het voetbalavontuur van Rik Verheye en Sam Kerkhofs wordt gevolgd. Op maandag 18 december zie je om 22.25 uur ook de eerste aflevering van De Spor op Play4. Hier lees je er alvast meer over.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht van eind november 2023 bijgewerkt op maandag 18 december, omdat de documentaire De Spor nu ook op tv te kijken is.

De Spor

De bal is aan het rollen. Acteur en televisiemaker Rik Verheye (die je kent van onder andere Nonkels en Callboys) en ondernemer Sam Kerkhofs (de neef van presentatrice Kat Kerkhofs) hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalcub gekocht: Sporting Hasselt, bij de Limburgse fans beter bekend als De Spor. Rik Verheye en Sam Kerkhofs laten zich al een tijdje volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. Dit is nu te zien in de documentaire reeks De Spor, die vanaf 28 november 2023 wekelijks wordt uitgezonden op GoPlay. Ontdek zo meer over hun leven, hun ontspoorde jongensdroom en hun werk als kersverse voorzitters.

Van deze rollen kun je Rik Verheye onder andere kennen.*

Sam Kerkhofs, Rik Verheye & Sporting Hasselt

Sam Kerkhofs en Rik Verheye zijn ambitieus. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en Sporting Hasselt zo snel mogelijk laten promoveren. Op een financieel gezonde manier. En dat terwijl veel clubs in België te koop staan of in buitenlandse handen zijn. Maar kan je met een beperkt budget een traditieclub nieuw leven in blazen? En wat komt er allemaal kijken bij het voorzitterschap? Van de jacht op een nieuwe spits tot het herstellen van een kapotte droogkast. Bij Club Brugge of Anderlecht geen job voor de voorzitter, voor Sam Kerkhofs en Rik Verheye wel. 

Documentaire De Spor over Sporting Hasselt

Maar De Spor is veel meer dan voetbal. De Spor, dat zijn de fans, dat is de community. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. Wat vinden zij ervan dat een bekende acteur en een ondernemer plots hun club overnemen? En staan Rik Verheye en Sam Kerkhofs meteen in de gratie van het Vettig Hoekske, de spionkop van De Spor? 

De Spor op GoPlay

De documentaire reeks De Spor is vanaf 28 november 2023 elke week tot het einde van het voetbalseizoen wekelijks te kijken op GoPlay. Wil je GoPlay vanuit het buitenland kijken, lees dan Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 december 2023 /