Liefde voor Muziek: Gene Thomas (inclusief video’s)

Liefde voor Muziek zet Gene Thomas in de schijnwerpers in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek 2022. Dat vind ik persoonlijk écht geweldig, want ik was vroeger weg van X-Session, waarmee hij natuurlijk doorbrak. Maar ook zijn solo repertoire kan ik waarderen. Goed nieuws daarover! Er is weer een solo plaat van Gene Thomas aan.

Deze aflevering wordt door VTM opnieuw uitgezonden op maandag 6 juni 2022. Liefde voor Muziek 2022 zit er namelijk alweer op.

Zweedse Kruidenbitter

In de tweede aflevering van Liefde voor Muziek is het de beurt aan Gene Thomas om zijn nummers uit te lenen aan de andere artiesten die er hun eigen ding mee mogen doen. ‘s Ochtends worden de kelen alvast gesmeerd met een bijzonder brouwsel. Gene laat de anderen namelijk kennismaken met zijn ochtendritueel: een lepel ‘Zweedse Kruidenbitter’. “Onze opa zegt dat dat goed is voor je huid en spijsvertering en als opa het zegt, dan zal het wel zo zijn!”, zegt Gene. Gelukkig zijn de covers van de artiesten alles behalve bitter! 

Gene Thomas

Gene kende zijn grote doorbraak met de 90’s-sensatie X-Session. Samen met zangeres Gina Brondeel scoorden ze verschillende ‘euro-dancehits’ en werden ze vooral geprezen om hun ijzersterke liveoptredens. En ook in zijn eentje scoorde Gene nog verschillende hits. Privé vormt hij al jaren een ijzersterk koppel met Kirstel Verbeke, die bekend werd met K3, maar inmiddels ook indrukwekkende programma’s maakt, zoals Zorgen voor Mama. Samen met hun kinderen, zag je Gene Thomas en Kristel Verbeke in Groeten uit 1985.

The Starlings

Met zijn vrouw Kristel Verbeke van K3 voor ogen schreef hij zijn eerste solohit: ‘Voor Haar’. En wie kan zo’n liefdesnummer beter coveren dan tortelduifjes Kato en Tom van The Starlings? Zij het in een ietwat ander jasje…

Regi

Ook Regi koos voor een nummer uit het solo-repertoire van Gene. Hij liet zijn versie van ‘Kom Wat Dichterbij’ met Jake Reese en Olivia Trappeniers al eerder los op de wereld. Regi waagde zich daarmee trouwens voor het eerst aan een Nederlandstalig nummer. Het nummer belandde ondertussen al op nummer 2 in de Ultratop 50 en zelfs op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50. 

Karen Damen

Karen Damen raakt een gevoelige snaar bij Gene, nog voor ze haar nummerkeuze onthult… “Ik vind het heel spannend om voor Gene te zingen. We kennen elkaar al 20 jaar en ik heb nog nooit voor hem gezongen en al zeker geen liedje van hem”, klinkt het bij Karen. Verovert Karen het hart van Gene met haar versie van ‘Houd De Dief’?

André Hazes

Ook André Hazes neemt een hit uit de solocarrière van Gene onder handen: ‘Ik wil jou’. “Ik heb het wel meer ‘Hazes’ gemaakt hé, maar je zingt zo ongelooflijk hoog!” zegt André. Slaagt hij erin om de hoge noten van Gene te evenaren?

Sean Dhondt

Seans keuze voor het nummer ‘All Day, All Night’ van X-session is dan wel geen grote verrassing voor Gene, zijn bewerking ervan is dat des te meer. Sean Dhondt (voormalig Nailpin) voegde de James Bond-vibes toe aan zijn unieke versie.

Mama’s Jasje

Wat Gene niet had zien aankomen is dat ook Peter van Mama’s Jasje zich aan een nummer van X-Session waagt: ‘On and On’. Het resultaat? Een Nederlandstalige versie die ‘binnenkomt’, zo oordelen de andere artiesten.

Bon Jovi

En dan is het tijd voor Gene zijn lijflied en daarvoor ging hij helemaal terug naar zijn roots. Met ‘Livin On A Prayer’ van Bon Jovi brengt hij een nummer dat hij nog nooit eerder live durfde zingen…

Terugkijken naar Liefde voor Muziek 2020

Wil jij als het ware terugkijken naar alle covers van Liefde voor Muziek? Ik heb ze samengebracht in dit overzicht per artiest die in de schijnwerpers staat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 april 2020 /