MAX Kerstconcert 2023 met optredens van deze artiesten

Het MAX Kerstconcert 2023 is ook dit jaar – traditiegetrouw na de toespraak van de koning om 13.20 uur bij MAX op NPO1 – op tv te zien. Carrie ten Napel en Jan Slagter presenteren weer een gevarieerd muzikaal programma. Ontdek in dit artikel alles over MAX Kerstconcert 2023, artiesten, optredens en de liedjes die ten gehoren worden gebracht. Het thema is dit jaar vriendschap.

MAX Kerstconcert 2023

Carrie ten Napel en Jan Slagter presenteren een gevarieerd muzikaal programma. Het concert, met het thema vriendschap, staat onder de muzikale begeleiding van The European Pop Orchestra met dirigent Guido Dieteren, ook wel bekend als The Maestro. En ook het ZO! Gospel Choir is weer van de partij.

Peter van Uhm

Inspirerende woorden zijn er deze kerst van Peter van Uhm *, Nederlands generaal buiten dienst. Ik heb hem zelf al vaker horen presenteren en vind zijn verhaal keer op keer indrukwekkend. “Op 17 april 2008 werd hij geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden.” Hij vertelde zijn verhaal ook in het boek Ik koos het wapen *.

Artiesten MAX Kerstconcert 2023

Welke artiesten er optreden tijdens het MAX Kerstconcert 2023? We zien op het sfeervolle podium onder andere Frans Bauer, Edsilia Rombley, Gordon, Waylon en Mell. Ook Ammar, Jeangu Macrooy, Emma Kok, de cast van MAMMA MIA!, Patricia van Haastrecht, Dave von Raven, Guus Meeuwis, Acda en de Munnik en Stanley Burleson behoren tot de artiesten van MAX Kerstconcert 2023. Zij worden begeleid door het al eerder genoemde The European Pop Orchestra, met dirigent Guido Dieteren, en het ZO! Gospel Choir.

Liedjes MAX Kerstconcert

Tijdens het MAX Kerstconcert zingen Frans Bauer en Ammar  (is op dit moment te zien in Maestro 2023) het nummer Een Vriend, treedt Jeangu Macrooy op met Alive, zingt Edsilia Rombley het bekende Ain’t No Mountain High Enough, ontroert Mell (die je eerder zag in Beste Zangers 2023) met Frozen In Time, brengt Emma Kok Hallelujah, vertolkt de cast van MAMMA MIA! Thank You For The Music, treedt Stanley Burleson op met It Had Better Be Tonight en zingt Waylon (die weer een indrukwekkend seizoen maakte van Better Than Ever) het nummer Nog Eén Nacht. 

Kerstliedjes

Natuurlijk mogen ook de nodige kerstnummers niet ontbreken. Gordon treedt op met It’s The Most Wonderful Time Of The Year, Patricia van Haastrecht met O Holy Nighten Dave von Raven met Een Kerstliedje Voor Jou. En het feest is compleet met Guus Meeuwis en Acda en De Munnik * op het podium.

Meer kerstmuziek op tv? Kijk zeker ook het concert van André Rieu of dat van Belle Perez terug. Of wat denk je van Kerstduetten 2023 of Het Kerstmuziek Gala?

MAX Kerstconcert kijken

Je kunt het MAX Kerstconcert op Maandag 25 december om 13.20 uur kijken bij MAX op NPO 1. Natuurlijk kun je dit concert ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Ook MAX Kerstconcert 2021 en MAX Kerstconcert 2022 zijn hier terug te kijken. Wil je dit vanuit België doen, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet deze op Nederland en surf dan naar de website van NPO Start. Daarna kun je de aflevering kijken, die je gemist hebt.

Foto: Carrie ten Napel en Jan Slagter © Bart van der Putten/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /