Musical 40-45 op tv kijken bij VTM

De musical 40-45 is vanavond – zaterdag 17 december – om 21.45 uur bij VTM op tv te kijken. De show is zondag 3 juli voor het laatst gespeeld in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puur. Daarna was-ie in de bioscoop te zien. En nu kun je de spektakelmusical 40-45 dus ook op tv kijken bij VTM en VTM Go.

Of dit een nieuwe versie is; of de registratie van de musical uit 2019 durf ik niet te zeggen. Je kunt in ieder geval 40-45 de Musical wel al op dvd (uit 2019) bestellen. In oktober 2018 is er ook een cd uitgebracht.

Musical 40-45

10 mei 1940: de tweede wereldoorlog breekt uit. Dit is het verhaal van de twee broers Louis en Staf Segers, tot dan toe twee handen op een buik, maar tegenpolen qua karakter. Ze beleven deze oorlog dan ook elk op hun eigen manier en komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. Moeder Anna ziet het allemaal met pijn in het hart gebeuren. Vader Emiel, nog zwaar getraumatiseerd door de eerste wereldoorlog, leeft vooral in angst. Na de bevrijding zal het leven van het gezin Segers nooit meer hetzelfde zijn.

Ria Maes schreef het boek van musical 40-45.

40-45 cast

40-45 was bijna vier jaar in het theater te zien. Meer dan 750.000 bezoekers bezochten de musical. Het is daarmee de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Wat wil je ook met zo’n cast! De 40-45 cast bestaat uit tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices; zo wordt de hoofdrol gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Maar we zagen bijvoorbeeld ook Line Ellegiers en Clara Cleymans. In de loop van de jaren vonden er daarnaast af en toe ook wisselingen plaats in de 40-45 cast; welke cast van 40-45 we in de bioscoopversie zien, durf ik dus niet te zeggen. Maar dat Jonas Van Geel en Jelle Cleymans (of te wel Cleymans & Van Geel) present zijn, dat kan volgens mij niet anders.

Jonas Van Geel en Jelle Cleymans

Wist je dat Jonas Van Geel en Jelle Cleymans op dit moment te zien zijn in de musical Vergeet Barbara? Volgend jaar zullen ze ook schitteren in de nieuwe Studio 100 musical Red Star Line (maar daar later meer over). Jonas Van Geel is daarnaast te zien in Les Misérables 2023. Hier ontdek je al het musicalnieuws op VlaamsKijken.

Spektakel musical

40-45 was een ware spektakel musical, zoals Studio 100 die ook heeft gemaakt met 14-18 en Daens. De muziek van Will Ture en Steve Willaert bracht het publiek keer op keer weer in vervoering. Maar wat natuurlijk bijzonder was – naast spectaculaire scènes met heel wat special effects – waren de rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons. Zo werd je op een unieke manier echt meegezogen in het verhaal. Om dit grootse concept te kunnen huisvesten bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-up theater, helemaal op maat van deze voorstelling.

Wist je dat in Nederland nu aan een Nederlandse 40-45 musical wordt gewerkt?

Musical 40-45 in bioscoop

Wist je dat de Musical 40-45 ook in de bioscoop te kijken was afgelopen zomer? Hij werd vertoond in zowel Gent, Brugge, Brussel, Hasselt, Kortrijk, Oostende, Antwerpen en Leuven. Een speciale captatie loodst je door deze magische voorstelling en zorgt ervoor dat je het verhaal minstens even intens beleeft. Benieuwd of je dat gevoel ook ervaart als je de musical op tv kijkt.

Gert Verhulst

Gert Verhulst is de bezieler van 40-45. Hij vertelt: “Ik ben zo ontzettend fier op wat we met 40-45 hebben kunnen neerzetten. Deze bijzondere productie heeft op alle vlakken mijn stoutste dromen en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Deze voorstelling is sowieso één van de grootste hoogtepunten uit de geschiedenis van Studio100.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2022 /