Vuurproef: Onder Vuur prequel boek van Nico De Braeckeleer

Wist je dat er ook een Onder Vuur boek is? Nico De Braeckeleer heeft de prequel van de tv-serie geschreven. Het boek Vuurproef is najaar 2022 verschenen bij uitgeverij Lannoo en draait om brandweersergeant Orlando en zijn gezin. Ontdek er hier alles over.

Onder Vuur 3 komt in het voorjaar van 2024 op Streamz. Wanneer-ie op tv komt en/of Streamz/Netflix delen we dat natuurlijk met onze volgers. Wil je dit niet missen, volg ons dan via InstagramFacebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Vuurproef

Orlando is een brandweersergeant die van aanpakken weet. Hij deinst voor niets of niemand terug en laat liever daden dan woorden spreken. Regels durft hij daarbij aan zijn laars te lappen. Maar wanneer zijn tweejarig dochtertje Louise leukemie krijgt, kan hij alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Hier zijn geen regels die hij kan breken om haar te helpen. Hij probeert zijn woede te bekoelen door zich onstuimig in de brandweermissies te storten. Daar kan hij wél levens redden. Maar op geen enkele manier slaagt hij erin om de pijn en het verdriet om Louise te temperen. De relatie met zijn vrouw Maaike wordt als nooit voorheen op de proef gesteld. Een vuurproef die hen dreigt te vernietigen.

Bestel Vuurproef meteen bij Bol.com of Amazon (NL) / Amazon (BE)*.

Onder Vuur boek

Vuurproef – geschreven door Nico De Braeckeleer – is dus het boek bij de tv-serie Onder Vuur. Het is de prequel van de serie. Dat wil zeggen dat het verhaal zich afspeelt voor aanvang van de serie. Lees hier alles over Onder Vuur seizoen 1 en Onder Vuur seizoen 2.

Onder Vuur

Waar Onder Vuur over gaat? We kijken mee met de Post Oosteroever waar een hecht team van brandweerlieden moet zien om te gaan met een zware en gevaarlijke baan, persoonlijke uitdagingen en professionele tegenslagen. In de cast zien we Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe. De serie van Eén is inmiddels ook wereldwijd op Netflix te kijken.

Nico De Braeckeleer

De lezers van VlaamsKijken kennen (scenario)schrijver Nico De Braeckeleer inmiddels. Hij is namelijk ook de schrijver van verschillende Familie-boeken, zoals recent dat over Lars. Ontdek hier alle boeken bij VTM Familie. En hij heeft de Gamekeepers boeken* geschreven. Nico De Braeckeleer heeft daarnaast nog tal van (kinder)boeken en young adults* op zijn naam staan.

Scenario’s

Daarnaast schrijft Nico De Braeckeleer ook al jaren voor televisie. Zo begon hij als scenarist bij F.C. De Kampioenen (Eén) en Alexander (Ketnet). Hij bedacht de serie Zeppe & Zikki* (VTM). In 2013-2014 schreef hij al dialogen voor Familie. Aan ontzettend veel producties van Studio 100 heeft Nico De Braeckeleer zijn bijdrage geleverd. Variërend van de Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan tot aan de theatershow Het Donkere Spiegelbeeld, maar hij schreef bijvoorbeeld ook mee aan GameKeepers en Dans van de farao.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 augustus 2023 /