Waar Gaat Het Over: quiz met Tijl Beckand als presentator

Tijl Beckand presenteert vanaf vandaag – maandag 7 augustus om 20.00 uur bij RTL 4 – de nieuwe quiz Waar Gaat Het Over. Het is een quiz van de makers van Ik Weet Er Alles Van, waar we aan het begin van de zomer van konden genieten.

Waar Gaat Het Over

In de dagelijkse spelshow Waar Gaat Het Over draait alles om het leggen van verbanden. Vijf spelers nemen het tegen elkaar op. Op basis van foto’s en muzikale aanwijzingen moeten zij erachter komen wat het juiste antwoord is. Wie heeft, aan de hand van deze aanwijzingen, als snelste door waar het over gaat?

Spelverloop

Van de vijf deelnemers mag alleen de beste speler het opnemen tegen de Kampioen van voorgaande afleveringen. Hoe langer hij of zij deze titel verdedigt, hoe hoger de mogelijke winst kan uitvallen! De presentator van Waar Gaat Het Over is Tijl Beckand*.

Tijl Beckand

Tijl Beckand is op dit moment niet van het scherm te slaan. Je zag ‘m de afgelopen maanden al drie keer in de week op tv met Het Perfecte Plaatje op Reis, De Moeite Waard en Beste Kijkers. (Okay, en in de herhalingen van De 1% Quiz). En daarvoor zagen we hem natuurlijk ook in De Verraders 2023. We leerden Tijl Beckand kennen in de Lama’s, die later terugkwamen als The Artists Formerly Known As Lama’s (TAFKAL). Maar denk ook aan een programma als Tijl en de Negende van Beethoven. Wist je dat er van dit programma ook een Vlaamse editie wordt gemaakt. Hier lees je er meer over: Stefaan Degand maakt Maestro Degand.

Waar Gaat Het Over kijken

Waar Gaat Het Over? is een productie van Blue Circle. Deze quiz is vanaf maandag 7 augustus 2023 dagelijks om 20.00 uur te kijken bij RTL 4. Je kunt de afleveringen ook terugkijken via Videoland.

Quizen in de zomer

Deze quiz staat geprogrammeerd op het tijdslot van Goede tijden, slechte tijden die natuurlijk zomerstop hebben. Quizen zijn in de zomer toch populair. Dat zie je niet alleen in Nederland, waar op SBS6 Lettrix van start is gegaan, maar ook in Vlaanderen. In de zomer wordt daar in de zomerstop van Thuis Switch uitgezonden.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 augustus 2023 /