De Moeite Waard: deelnemers, Bob Sikkes en Tijl Beckand

De makers van Kopen Zonder Kijken hebben iets nieuws bedacht: De Moeite Waard?! Deze show is vanaf sinds dinsdag 23 mei wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL4. Op Videoland kun je een week vooruit kijken. Presentator Tijl Beckand en bouwexpert Bob Sikkes volgen de onervaren deelnemers in De Moeite Waard?! bij het flippen van een huis.

Wist je dat je op dit moment ook naar nieuwe seizoenen kunt kijken van Kopen Zonder Kijken & Blind Gekocht?

De Moeite Waard?! deelnemers

In De Moeite Waard?! volgen presentator Tijl Beckand (die deze weken dus in drie programma’s te zien is, want je ziet hem ook in Beste Kijkers 2023 en Het Perfecte Plaatje op Reis) en bouwexpert Bob Sikkes onervaren koppels bij het flippen van een huis. Dit houdt in dat de De Moeite Waard deelnemers een woning kopen, slopen en verbouwen in de hoop deze met winst te verkopen. Het programma zou al in de zomer van 2022 op tv komen, maar werd toen vanwege de ‘veranderende woningmarkt’ uitgesteld. Een jaar later kunnen we nu naar het programma op RTL4 en Videoland kijken.

De Moeite Waard?!

Hoe pakt het avontuur van de De Moeite Waard deelnemers uit? Wat heeft het gedaan met hun onderlinge relatie? En bovenal: is er sprake van winst – of toch van verlies? Oftewel, was het allemaal De Moeite Waard?! Het is tenslotte niet niks… Dat zagen we eerder al in verbouwshows als Huis Gemaakt en Vakantiehuis For Life.

Vastgoed flippen

Het flippen of opknappen van vastgoed is sowieso niet zonder risico’s; wat als de huizenmarkt helemaal niet zit te wachten op jouw gepimpte woning… Daarentegen is het flippen van vastgoed wel heel populair; het wordt gezien als manier waarop je goed geld kunt verdienen. Je koopt de woning tenslotte voor een laag bedrag, flipt ‘m zo voordelig mogelijk om ‘m vervolgens (relatief snel) met winst te verkopen. Er zijn dan ook de nodige boeken* over verschenen. Denk bijvoorbeeld ook aan Koop je Rijk* en voor de Vlaamse lezers: Rijk worden met vastgoed – 6 sleutels tot financiële vrijheid*. Wil je meer lezen over waar je op moet letten bij het (ver)bouwen van een woning, kies dan voor Méér dan een dak boven je hoofd* van Gertie van Driel.

De Moeite Waard?! kijken

De Moeite Waard is vanaf dinsdag 23 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Je kunt het programma ook terugkijken op Videoland. Sterker nog: daar kun je iedere week een aflevering vooruit kijken. Abonnees kunnen dus snel kennismaken met de De Moeite Waard deelnemers.

Ontdek hier meer over de afleveringen en deelnemers:

Ge-An en Klaas

We maken in de eerste aflevering van De Moeite Waard kennis met deelnemers Ge-An en Klaas. Dit Friese koppel gaat het grote flip-avontuur aan. Het stel besteedt alle uren die zij overhouden naast hun werk en gezinsleven aan het flippen of te wel opknappen van een uitgewoonde jaren 70-woning.

Maaike en vader Jan

Maaike gaat met hulp van haar vader Jan het avontuur aan. Ze weet een vervallen appartement te bemachtigen met een prachtige ligging. Er duiken al snel verborgen gebreken op en de woningmarkt verandert in rap tempo. Loont al het harde werk?

Majoke en zoon Marijn

De alleenstaande moeder Majoke gaat samen met haar zoon Marijn het flipavontuur aan. Majoke heeft een beetje ervaring op klusgebied, maar een verbouwing samen met haar zoon is nieuw. Al snel lopen de spanningen op en geldt voor beiden de vraag: is het allemaal wel de moeite waard?

Marcel en Esmee

Marcel en Esmee gaan het flipavontuur aan. Ze leggen de lat hoog door een vrijstaande villa te kopen. Marcel is klusser in hart en nieren en Esmee werkt op een manege. Met een hoge investering gaan ze de strijd aan met een onvoorspelbare woningmarkt. Zullen de lange, zware dagen in deze race tegen de klok de moeite waard zijn?

Broers Remy en Gerold

De broers Remy en Gerold gaan het flipavontuur aan. Ze worden daarbij gesteund door hun vrouwen en familieleden. Veel lijkt soepel te gaan, maar lange klusdagen zorgen voor frictie en dan komt Bob met zijn ongezouten mening. Gaat de voorspoedige verbouwing nog wel de moeite waard zijn?

Zussen Winnie en Saskia

De zussen Winnie en Saskia uit Amstelveen gaan een flipuitdaging aan in Apeldoorn. Verbouwen is een vak en daar komen de zussen al snel achter. Ook moeten ze het al vrij snel zonder hun bevriende klusser Fred doen en gaat de afstand naar de woning toch wel tegenzitten. Verder krijgen ook zij te dealen met de kanteling in de grillige woningmarkt.

Jan en Flip

Jan en Kees gaan een flipavontuur aan in Delft. Ze stuiten op een totaal vervallen monumentaal pand in het centrum. Ook Bob is razend enthousiast over deze ruwe diamant, maar monumentaal betekent ook vergunningen en daar gaat veel tijd in zitten. Een race tegen de klok, kosten die hoog oplopen en Kees die een resoluut besluit moet nemen. Gaat deze verbouwing voor de heren nog de moeite waard zijn?

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juni 2023 /