100 jaar zesdaagse – documentaire reeks terugkijken

De documentaire reeks 100 jaar zesdaagse is in herhaling in augustus 2023 om 20.10 uur te kijken op Canvas. De reeks werd eerder uitgezonden in het najaar van 2022 op VRT1. Maar met het WK Wielrennen in augustus op de agenda, past-ie natuurlijk weer perfect in de zomerprogrammering. Terugkijken van 100 jaar zesdaagse doe je dus vanaf vanavond op tv of via VRT MAX.

Meer over het WK Wielrennen en sport op tv.

100 Jaar zesdaagse

De driedelige reeks 100 jaar zesdaagse neemt de kijker mee in de rijke geschiedenis van de Wielerzesdaagse van Gent, de moeder aller Zesdaagsen. Al 100 jaar lang, sinds 1922, wordt er geschiedenis geschreven op het hout van de Gentse wielerpiste. Het is een historie boordevol nationaal erfgoed, waar succes, ophef, ontroering en folklore voortdurend in elkaar overvloeien. Elk jaar opnieuw is het illustere Kuipke het schouwtoneel voor dit onbetwiste sportmonument. 

Zesdaagse van Gent

100 Jaar zesdaagse blikt terug op de rijke geschiedenis van de Zesdaagse. Bevoorrechte getuigen vertellen over wat die ene week op de wielerpiste van Gent voor hen betekent. Van de wandelende encyclopedie Eddy Verbust, over de Britse wielerlegende sir Bradley Wiggins en de Gentse volksheld Iljo Keisse, tot de vader van de betreurde Isaac Galvez. Zij en nog vele anderen vertellen met veel liefde, leed en nostalgie over de Zesdaagse van Gent. Finaal komen alle verhalen samen op die ene plek die hen allemaal verbindt, het heilige hout van het Gentse Kuipke. (productiehuis:zes Bargoens)

100 Jaar zesdaagse terugkijken

Wil je vanuit het buitenland deze de documentaire 100 Jaar Zesdaagse terugkijken via VRT MAX, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op België zet.

Wielrennen & documentaires

Wat zijn er al veel interessante programma’s en documentaires over wielrennen verschenen de afgelopen tijd. We hebben er op VlaamsKijken ook al vaak over geschreven. Hier een overzicht.

Wielerdocumentaires:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 augustus 2023 /