Podcast De Fiets van Cancellara; won hij met motortje De Ronde?

Wielerliefhebbers worden de afgelopen tijd op hun wenken bediend met nieuwe documentaires en podcast-reeksen. We kunnen vandaag weer een nieuwe podcast aan het rijtje toevoegen, namelijk De Fiets van Cancellara van HLN.

Podcast De Fiets van Cancellara

Podcast De Fiets van Cancellara is sinds woensdag 22 maart wekelijks in de app van HLN te luisteren en natuurlijk ook via de bekende podcastkanalen. Deze podcast gaat misschien wel over één van de meest spraakmakende verhalen uit de wielerwereld. Wat is er echt gebeurd in de befaamde Ronde Van Vlaanderen in 2010? Waar is de fiets waarmee de Zwitser Fabian Cancellara* Tom Boonen vernederde op de Muur? En zat er in die fiets een motortje?

Wist je dat tijdens deze editie de opnames voor de tv-serie De Ronde* werden opgenomen?

Fabian Cancellara wint De Ronde 2010

4 april 2010 is een datum die in het geheugen van menig wielerliefhebber gegrift staat. Die dag wint de Zwitser Fabian Cancellara met zoveel gemak de Ronde van Vlaanderen voor Flandrien Tom Boonen dat er geruchten ontstaan. Geruchten die tot op de dag van vandaag nog altijd leven in de wielerwereld.  

Motortje in fiets Cancellara?

In de gloednieuwe podcastreeks De Fiets van Cancellara van HLN proberen podcastmakers Achille Van Ingelgem en Lisa Van Melkebeke in zes afleveringen een van de grootste mythes uit de wielergeschiedenis te ontrafelen. Met de hulp van betrokkenen en archiefmateriaal wordt de rit gereconstrueerd, gevolgd door de geruchten en speculaties die enkele dagen na de Ronde opdoken op het internet. Is het mogelijk dat Cancellara de Ronde van Vlaanderen won met een motortje in zijn fiets? Op welke manier beïnvloedde dit de wielerwereld, en het leven van Cancellara zelf? Waar ligt de grens tussen leugen en waarheid?

Kijk- en luistertips voor wielerliefhebbers

We hebben daarnaast meer kijk- en luistertips voor wielerliefhebbers. Hieronder zetten we ze op een rijtje. Blijf ons daarnaast ook volgen, want De Ronde komt er weer aan. En ook dit jaar is er weer veel aandacht voor deze klassieker op tv.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 maart 2023 /