Andere Tijden Sport: val Johnny Hoogerland (Tour de France 2011)

Je kunt vanavond – zondag 9 juli – om 22.10 uur bij NPO1 kijken naar Andere Tijden Sport: De val van wielrenner Johnny Hoogerland. In de maand van de Tour de France gaat Andere Tijden Sport terug naar de Tour van 2011 met de val van Johnny Hoogerland.

Voor liefhebbers van de Tour: kijken jullie ook naar Vive le Vélo. Ook zij hebben vaak interessante achtergrondreportages.

Val Johnny Hoogerland Tour de France 2011

Het is een iconisch beeld. Wielrenner Johnny Hoogerland wordt in de Tour van 2011 van de weg gereden en belandt in het prikkeldraad. Zwaargehavend fietst hij de Tour toch uit. Het maakt de Zeeuw razend populair.

Johnny Hoogerland & angst

Zo onverschrokken als hij lijkt, is Johnny Hoogerland dan al niet meer. De angst om te koersen groeit, helemaal als de Zeeuw tijdens een training in Spanje opnieuw door een onoplettende automobilist wordt aangereden. Johnny Hoogerland overleeft het, maar als renner wordt hij nooit meer de oude. Hij remt te vaak.

Wielrenner Johnny Hoogerland

Tegelijkertijd vreet de jarenlange strijd om schadevergoeding van het prikkeldraad-incident aan wielrenner Johnny Hoogerland. De betrokken partijen wijzen naar elkaar. Andere Tijden Sport krijgt inzage in de documenten en reconstrueert hoe de eens zo stoere renner uiteindelijk moedeloos het hoofd buigt.

Andere Tijden Sport kijken

De aflevering van Andere Tijden Sport over de val van Johnny Hoogerland is te kijken op zondag 9 juli 2023 om 22.10 uur. De aflevering is ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Documentaire over de Tour de France 2022

Ben jij een echte liefhebber van de Tour de France en kijk je niet alleen live, maar volg je ook alles over het evenement op de voet? Dan is de Netflix documentaire Tour de France: Unchained (Au Cœur du Peloton) echt een must see. Hierin wordt de Tour de France 2022 nog eens uitvoerig besproken met alle hoofdrolspelers. En vergeet niet te kijken naar de documentaire All-In: Team Jumbo-Visma. Hierin wordt de weg naar de gele trui heel mooi in beeld gebracht. 

Documentaires voor wielerliefhebbers

Maar er zijn meer interessante documentaires voor wielerliefhebbers. We zetten ze hier voor je op een rijtje. Met als nieuwste Rainbow Remco. De proloog van deze documentaire over Remco Evenepoel is al op Streamz te kijken. Eigenlijk zou hij alleen over de Giro gaan, maar die moest Remco Evenepoel met een coronabesmetting verlaten.

Wielerdocumentaires:

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /