Cabaretiers bij André van Duin op de Achterbank: nieuw op tv

André van Duin ontvangt zes bekende cabaretiers in zijn nieuwe tv-programma Bij Van Duin op de Achterbank; in de zomer van 2023 kun je vanaf 16 juli om 19.10 uur naar dit programma kijken bij MAX op NPO1. Ontdek hier met welke cabaretiers André van Duin plaatsneemt in de oldtimer.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 10 februari 2023, maar heeft medio juli 2023 een update gekregen.

Bij Van Duin op de Achterbank

Na decennia zelf als komiek in de theaters te hebben gestaan, gaat André van Duin nu in gesprek met zijn collega’s; komieken en cabaretiers die hij bewondert. In het programma, naar een idee van André zelf, ontvangt hij zijn gasten in een prachtige oude oldtimer en voert met hen gesprekken over alles wat met humor te maken heeft.

André van Duin

André van Duin vertelt over zijn nieuwe tv-programma: “Wat is er leuker dan gezellig babbelen over humor?! Jarenlang heb ik zelf op het toneel gestaan en nu mag ik mijn collega’s onderweg naar hún werk vergezellen. Het worden vrolijke gesprekken.” Recent zag je hem ook in Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland.

Cabaretiers Bij Van Duin op de Achterbank

De Cabaretiers Bij Van Duin op de Achterbank zijn Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Jochem Myjer en Tineke Schouten. De zes topcabaretiers worden door de bekendste komiek van Nederland naar het theater gebracht, alwaar zij die avond optreden. Het vervoersmiddel is een klassieke oldtimer in perfect staat, dus de gasten worden in stijl van A naar B vervoerd. Op de achterbank vinden gesprekken plaats over komedie, waarbij verschillende fragmenten de revue passeren. 

Gasten Bij Van Duin op de Achterbank

Over de gasten die plaatsnemen Bij Van Duin op de Achterbank hebben we hier ook al geschreven. We zetten het even op een rijtje.

Bij Van Duin op de Achterbank kijken

Bij Van Duin op de Achterbank is deze zomer in herhaling te kijken in de vroege avond MAX op NPO 1 (kijk even in de tv-gids, want het wisselt snel). De afleveringen zijn daarnaast terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start website.

Meer over de gasten van Bij Van Duin op de Achterbank:

Youp van ’t Hek

In de eerste aflevering van Bij Van Duin op de Achterbank brengt André niemand minder dan Youp van ’t Hek naar Koninklijk Theater Carré. Hoe ziet Youp het leven als toekomstig pensionado, wat hebben Laurel & Hardy hem geleerd en welke cabaretier ziet Youp als zijn opvolger? Dat en meer komt aan bod in een openhartig gesprek op de achterbank.

Jochem Myjer

André brengt Jochem Myjer naar de Leidse Schouwburg. De bioloog die komiek werd zit naast zijn grote held. Jochem is niet bang voor de cancelcultuur, want zijn typetjes zijn geboren uit liefde. Energie en positiviteit op de achterbank van de oldtimer.

Brigitte Kaandorp

André brengt Brigitte Kaandorp naar Stadsschouwburg Haarlem. Onderweg vertelt ze over haar grote voorbeelden: Martine Bijl, Bette Midler en ome Leo. En ze licht toe waarom de goedkeuring van haar vader zo belangrijk voor haar was. Dat en meer komt aan bod op de achterbank.

Peter Pannekoek

André brengt Peter Pannekoek naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. Waarom win je het als cabaretier nooit van eten en waarom is het hebben van een rijbewijs zo belangrijk? Kortom: heerlijke anekdotes van één van de populairste cabaretiers van Nederland.

Tineke Schouten

André brengt Tineke Schouten naar Stadsschouwburg Utrecht. Tineke is de komiek die eigenlijk alleen maar mooie liedjes wil zingen, maar al veertig jaar Nederland laat lachen met haar typetjes. De oldtimer maakt een onverwacht muzikaal ritje.

Herman Finkers

André brengt Herman Finkers naar Theater Hof 88. Herman is cabaretier in ruste, maar voor hem staat het stoplicht nog steeds op groen. Tijdens een ritje door Almelo vertelt de meest geliefde cabaretier van Nederland dat hij liever fietsenmaker had willen worden én dat er misschien nog ruimte is voor een toegift…

Foto: MAX / Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 juli 2023 /