Youp van ’t Hek beschreven door collega-cabaretiers

Youp van ’t Hek is al decennialang één van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. In 2020 is zijn tiende en tevens laatste Oudejaarsconference te zien. Tijd dus voor een documentaire over Youp van ’t Hek gemaakt door Hetty Nietsch met tal van collega cabaretiers. Te zien op donderdag 24 december om 20.34 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Collega cabaretiers over Youp van ’t Hek

In het portret van Youp van ’t Hek vertellen collega-cabaretiers als Jochem Myjer, Paul van Vliet, Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Herman Finkers, Pieter Derks, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Eric van Sauers, Martijn Koning, Najib Amhali, Soundos El Ahmadi en Janneke de Bijl over wat Youp voor hen en het Nederlandse cabaret betekent. Wat hebben zij van Youp geleerd? Welke fragmenten zijn hen bijgebleven? Wat namen ze van hem over, en wat juist niet?

Youp.

De interviews met collega’s worden aangevuld met cabaretfragmenten van Youp door de jaren heen. Documentairemaker Hetty Nietsch maakte voor de VARA en BNNVARA eerder films als Sonja 80!, Verlaten’, Valentijn en De kleine wereld van Machteld Cossee. En nu is er dus de documentaire – of zeg maar beter het portret – van Youp van ’t Hek.

Gaat Oudejaarsconference 2020 Youp van ’t Hek door?

Ja, Youp van ’t Hek heeft bij Even tot hier bevestigd dat de Oudejaarsconference door zal gaan. Hij bracht hier Wappie ten gehore; de Covid-19 versie van Flappie. Eerder gaf de cabaretier aan dat hij er niets voor voelt om een tv-registratie met weinig publiek te spelen. Dat komt volgens hem de show niet tot zijn recht. Het verzoek om meer publiek te mogen ontvangen werd afgewezen en door de lockdown zijn nu zelfs alle theaters gesloten. Hier lees je meer over de oudejaarsconference van Youp.

Mocht er toch nog iets veranderen: we houden het in dit overzicht bij.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 december 2020 /